MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ TARTIŞILDI



 
"Biyomedikal Mühendisliği Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO'nun Rolü Çalıştayı", Elektrik Mühendisleri Odası ve Başkent Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü işbirliği ile yapıldı. "Geleceğin yükselen değeri" ve "yeniden doğuş mühendisliği" olarak tanımlanan biyomedikal mühendisliğinin tartışıldığı Çalıştay'a, biyomedikal mühendislerinin meslek alanlarının belirlenmesi ve tanınırlığı konusunda yapılması gerekenler konusu damgasını vurdu. EMO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler, biyomedikal mühendislerini, EMO bünyesinde faaliyet gösterecek Biyomedikal Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu'nda görev almaya davet etti.
 

Biyomedikal Mühendisliği öğrencileri, uzmanlar, sektör temsilcileri "Biyomedikal Mühendisliği Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO‘nun Rolü" konulu çalıştayda buluştu.

Çalıştay, Türkiye‘de ilk kez biyomedikal mühendisliği lisans programını açan Başkent Üniversitesi ve biyomedikal mühendislerinin çatısı altında örgütlendiği EMO işbirliğiyle ile 4 Mayıs 2007 tarihinde yapıldı. Başkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Konferans Salonu‘nda gerçekleştirilen çalıştaya, yurtiçi ve yurtdışından öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve biyomedikal mühendisliği bölümleri öğrencilerinden oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı. Çalıştay‘ın açılış konuşmaları Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmdat Kara, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler ile TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı tarafından yapıldı.


Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmdat Kara, sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan elektronik ve mekanik cihaz sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, bakım ve onarım faaliyetlerini kapsayan Biyomedikal Mühendisliği‘nin, Türkiye‘de bir lisans programına dönüştürülmesi hayalini başarıyla gerçeğe dönüştürdüklerini anlattı. Kara, şimdiye kadar mezun olan 3 dönem öğrencilerinin iş hayatı ve akademik hayatta önemli çalışmalara imza attığına değindi.

Ulusaler‘den Biyomedikal Mühendislerine Çağrı
EMO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler, açılış konuşmasında, biyomedikal mühendisliğinin geleceğin yükselen değeri olduğunu kaydetti. Elektrik Mühendisleri Odası‘nın 1954 yılında kurulduğu gün sadece elektrik mühendislerini bünyesinde barındırdığını ifade eden Ulusaler, "Zaman içerisinde, elektronik, haberleşme, bilgisayar, yazılım ve son olarak biyomedikal mühendisleri de EMO bünyesine katıldı. Üye sayısının 40 bine yaklaştığı bugünlerde EMO, meslek alanlarının düzenlenmesi görevini, bilimsel etkinliklerde alınan görüşler doğrultusunda yapmaktadır" diye konuştu.

Günümüzde hastanelerin, teşhis ve tedavi hizmetlerinin, teknoloji yoğun bir alana dönüştüğünü belirten Ulusaler, "Tıp ile teknoloji ve bilim arasında bir köprü görevi gören biyomedikal mühendisliği her geçen gün yerini sağlamlaştırmaktadır" diye konuştu. Sağlık sektörünün eğitimsiz karar vericiler sorunu ve ithal ürünlere dayalı bir yapılanma olduğuna dikkat çeken Ulusaler, sorunların aşılması noktasında biyomedikal mühendislerine büyük görev düştüğünü kaydetti. 

Çalıştay sonuçlarının biyomedikal mühendislerinin meslek alanlarının belirlenmesi ve tanınması anlamında önemli olacağını ifade eden Ulusaler, biyomedikal mühendislerini EMO bünyesinde faaliyet gösterecek olan Biyomedikal Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu‘nda görev almaya davet etti. Biyomedikal mühendislerini kendi sorunlarını çözmek ve meslek alanlarının tanınırlığını sağlamak üzere göreve çağıran Ulusaler, "Elektrik Mühendisleri Odası, tüm olanakları ile biyomedikal mühendislerinin yanında yer alacaktır" dedi.

Soğancı: "Biyomedikal mühendisliği insan odaklı"
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ise, "Bilim ve teknolojiyi insanla buluşturan bir meslek diye ifade ettiğimiz mühendislik mesleğine en çok uyan disiplinimiz de biyomedikal mühendisliği alanı" dedi.

Biyomedikal mühendisliğinin Haziran 2006‘da yapılan TMMOB Olağan Genel Kurulu ile EMO bünyesine dahil edildiğine dikkat çeken Soğancı, "Yeni bir dal olması nedeni ile bazı sorunları açık olan alana ilişkin çözüm yolları tartışılacak bu Çalıştay dolayısıyla Başkent Üniversitesi‘ne ve EMO‘ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

Ülkemizde uzun yıllara dayanan mühendislik alanlarımızın hala yetki ve tanınırlık sorunları bulunduğunu kaydeden Soğancı, "EMO‘da da oluşturulan ilgili komisyona tüm biyomedikal mühendisleri arkadaşlarımı katkı koymaya, alanlarını tanımlamak ve sahip çıkmak için katılmaya çağırıyorum" dedi.

Çalıştay‘da Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal adına bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Korkut Ersoy, Başkent Üniversitesi‘nin tıpkı biyomedikal mühendisliğinde olduğu gibi Türkiye‘nin ihtiyaç duyduğu alanları göz önünde bulundurarak program oluşturduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacı Amerika Birleşik Devletleri Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Banu Onaral, kürsüye geldi. Onaral, biyomedikal mühendisliği alanının küresel konumu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Onaral geleceğin doktor mühendislerinin en çok aranan nitelikli iş gücü olduğuna işaret ederek, biyomedikal mühendisliğini "olanakları sonsuz, bir yeniden doğuş mühendisliği" olarak tanımladı.

Türkiye‘de Biyomedikal Mühendisliği Oturumu
Onaral‘ın Biyomedikal Mühendisliği konusunda dünyadaki gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirmesinin ardından Prof. Dr. Hayrettin Köymen‘in yönettiği "Türkiye‘de Biyomedikal Mühendisliği" adlı oturum başladı. İkinci oturumda Dr. Kemal Bayazıt, "Yüksek İhtisas Hastanesi‘nde Klinik Mühendisliği", Prof. Dr. Y. Ziya İder, "Türkiye‘de Biyomedikal Mühendisliği Eğitimi ve Gelişimi", Doç. Dr. Osman Eroğul, "Hastanelerde Biyomedikal Mühendisliği Uygulamaları", Prof. Dr. Rengin Erdal "Toplam Kalite Yönetimi Çerçevesinde Biyomedikal Mühendisliği" ve Dış Ticaret Uzmanı Mehmet Ali Özkan‘ın "Türkiye‘de Tıbbi Cihaz ve Malzeme Üretimindeki Zorluklar ve Dışa Bağımlılık" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Beklentiler ve Eğilimler Oturumu
Çalıştay verilen öğle yemeği arasından sonra çalışmalarına, Yekta Ülgen‘in yönettiği "Biyomedikal Mühendisliği‘nde Beklentiler ve Eğilimler" adlı üçüncü oturum ile devam etti. Elektrik Mühendisi Hami Türkeli "Sağlık Bakanlığı‘nda Biyomedikal Mühendisliği ile İlgili Gelişmeler", Elektrik Mühendisi T. Ufuk Eren "Üreticiler, İthalat ve İhracatçıların İhtiyaçları ve Beklentileri", Prof. Dr. Murat Eyüboğlu "Biyomedikal Mühendisliğinde Üniversite Sanayi İşbirliği" ve Prof. Dr. Ahmet Hatipoğlu "Medikal Danışmanlık" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

EMO‘nun Rolü Paneli
Bildiri sunumlarının tamamlanmasının ardından "Biyomedikal Mühendisliği Eğitimi, Mezunların Durumu, EMO‘nun Rolü" başlıklı panel gerçekleştirildi.  Prof. Dr. İmdat Kara‘nın yönettiği  panelde, Prof. Dr. İnan Güler "Biyomedikal Mühendisliğinde Lisans Eğitimi", Prof. Dr. İnci Çilesiz "Biyomedikal Mühendisliğinde Lisans Üstü Eğitimi", Elektrik Mühendisi Orhan Örücü "EMO‘nun Biyomedikal Mühendisliğinde Rolü", Biyomedikal Mühendisi Ekin Çolak "Mezunların Gözlemleri ve Beklentileri", Dr. Kemal Şerbetçi "Eğitimde Tıp ve Mühendislik İlişkisi" konularında görüşlerini dile getirdiler.

Çalıştaya ilişkin daha ayrıntılı bilgi ve bildiri sunumları için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

 

Bağlantılar

www.emo.org.tr/etkinlikler/biyomedikal/
 
 

Dosyalar

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı'nın açılış konuşmasının tam metni (201 KB)



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI - OLAĞAN GENEL KURULU! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR (ENERJİGUNLUGU.NET)

MUTLU BAYRAMLAR

EMEK VE BİLİM İLE KURULACAK YENİ BİR TOPLUMSAL DÜZEN İÇİN: YAŞASIN 1 MAYIS!

DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK VERİLİYOR (BAŞKENT GAZETESİ)

Okunma Sayısı: 2992


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.