MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ANAHTAR KELİME OTOMASYON (SAMSUN HALK)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
Samsun'da düzenlenen 4. Otomasyon Sempozyumunda Elektrik Mühendisleri Odası adına konuşan Hüseyin Önder, "Teknolojik gelişimler hayatı hem kolaylaştırmakta hem de karmaşıklaştırmaktadır. Otomasyon anahtar sözcük. Hayatın her alanında bir parça olagelmiştir" dedi.
 

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Elektrik Elektronik Bilgisayar Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle düzenlenen 4. Otomasyon Sempozyumu, OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda başladı. Karadeniz‘de ilk defa düzenlenen 4‘üncü Otomasyon Sempozyumunun amacının ilgili meslek odası, üniversite ve endüstriyi biraraya getirerek, araştırma uygulamalardan edinilen deneyimin ve bilgi birikiminin paylaşımına olanak sağlamak olduğu bildirildi.

PORTAKALI ELLE SOYMANIN TADI BAŞKA
Sempozyumun açılış toplantısında EMO Genel Merkezi adına konuşma yapan Hüseyin Önder, insanlığın 5 bin 200 yıl önce tekerleğin bulunmasıyla birlikte sürekli bir değişimin içine girdiğini belirterek, "Yeryüzündeki kaynakları hoyratça kullanmamız fosil kaynakları tüketecek olmamız kaynakların verimli kullanımı konusunda bizi giderek sıkıştırmaktadır. Bugün rüzgarı yeniden keşfetmemizin nedeni de budur. Teknolojik gelişimler hayatı hem kolaylaştırmakta hem de karmaşıklaştırmaktadır. Otomasyon anahtar sözcük.Hayatin her alanında bir parça olagelmiştir. Artik arabamızı uzaktan kumandayla açıp ayranımızı mikserle yapar olduk. Fakat portakalı elle soyup yemenin tadı bir başkadır" dedi. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Diren de otomasyon sisteminin önemini vurgulayarak "Emperyalist baskıdan kurtulmak için bilimi kendimiz üretmeliyiz" diye konuştu.

HELENİSTİK DÖNEMDE BAŞLADI
Açılış konuşmalarının ardından sempozyumda bilimsel sunumlar yapıldı. ‘Bilim ve teknoloji tarihi ve otomasyon‘ konulu bir sunum gerçekleştiren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Bir, otomasyon sisteminin ilk adımlarının otomatların yapılmaya başlandığı M.Ö 3 ile l‘inci yüzyıllarda belirlendiğini söyleyerek, "Helenistik dönemde birçok bilimsel eser yazıldı. İslam döneminde de yazılmış birçok eser bulunuyor. İslam döneminde ise otomatlardan oluşturulan sisteme ‘Pnömotik‘ ya da ‘İlmüil Hiyer harika‘ düzenlemeler ismi verilmiş. Yüzyıllar içinde birçok yeni gelişim yaşayan otomasyon sistemi birçok kolaylığı da peşinde getirmiştir" ifadelerini kullandı.

31 BİLİMSEL BİLDİRİ YAYINLANACAK
3 gün devam edecek ve çok sayıda toplantının gerçekleştirileceği sempozyumun açılış törenine Yeşilırmak A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Özkan, Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, EMO Samsun Şube Başkanı Suat Yılmaz, bilim adamları, çeşitli iş kolu, dernek ve firma temsilcileri ile öğrenciler katildi. Sempozyum sonucunda 31 bilimsel bildiri yayınlanacak.               

(Samsun Halk, 29.05.2007)



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI - OLAĞAN GENEL KURULU! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR (ENERJİGUNLUGU.NET)

EMEK VE BİLİM İLE KURULACAK YENİ BİR TOPLUMSAL DÜZEN İÇİN: YAŞASIN 1 MAYIS!

MUTLU BAYRAMLAR

EMO 49. ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLADI

ENERJİ ALANI YÖNETİLEMİYOR (BİRGÜN)

Okunma Sayısı: 1070


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.