MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANTALYA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 ANTALYA   BURDUR   ISPARTA 
 

 
FORMLAR
 
ÖLÇÜM BASVURU DİLEKCESİ
 
ÜYELİK
 
SMM
 
TEMSİLCİLİKLER
 
İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR
 

EMO Antalya Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 24

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

5.BİYOMEDİKAL MÜHNEDİSLİĞİ GELİŞEN TEKNOLOJİLER SEMPOZYUMU 01 HAZİRAN 2007 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.



 
"SİNİR VE KARDİYOVASKÜLER MÜHENDİSLİĞİNDEKİ GELİŞMELER " 01 Haziran 2007 Divan Talya Otelinde gerçekleştirildi.
 

Elektrik Mühendisleri Odası,Akdeniz Ünivesitesi,Süleyman Demirel Üniversitesi,IEEC EMPS ve Tübitak organizasyonu ile 5.BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ GELİŞEN TEKNOLOJİLER SEMPOZYUMU "SİNİR VE KARDİYOVASKÜLER MÜHENDİSLİĞİNDEKİ GELİŞMELER " 01 Haziran 2007 tarihinde DivanTalya Otelinde gerçekleştirildi.

Dünya bilim adamlarının yer aldığı seminerde  son gelişmelerin aktarıldığı önemli gelişmeler anlatıldı.

Sempozyumun yürütücüsü Metin AKAY (Arizona State University.USA)açılış konuşmasıyla başlayan Sempozyumda;Şube Başkanımız Ayhan DOLANAY bu etkinlikte emeği geçen hocama ve diğer hocalara ,Akdeniz Üniversitesi,Süleyman Demirel Üniversitesi veTÜBİTAK‘a teşekkür lerini Antalya‘da ilk bilimsel amaçlı toplantı olduğu ve devamını dilediğini ,Elektrik Mühendisleri Odası bilimsel çalışmaların ve araştırmaların yanında ve destekçisidir ve olmaya devam edeceğini ifade etti.

TMMOB Danışmanımız E.Orhan ÖRÜCÜ:Yurt içi ve Yurt dışı emeği olan tüm katılımcıları kutluyoruz.

Hepimiz biliyoruz ki mühendislik bilim ve teknolojiyi insanla buluşturan bir meslek, insan odaklı bir meslek. Günümüzde hayatımızın her alanında ve anında bilim ve teknolojinin ürünleri ile bir aradayız. Bilim ve teknolojiyi insanla buluşturan bir meslek diye ifade ettiğimiz mühendislik mesleğine en çok uyan disiplinimizde biyomedikal mühendislik alanı.

4 Mayıs 2007 tarihinde ülkemizde ilk defa Ankara‘da Biyomedikal Mühendisliği alanında lisans eğitimi veren Başkent Üniversitesi ile Biyomedikal Mühendisliğinin konumu ile ilgili çalıştay yapıldı.

22-23 Mayıs tarihlerinde İstanbul‘da Boğaiçi Üniversitesi ile Biyomut2007 etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliklerin devamını diliyoruz.

 1970‘lerden beri bazı iniversitelerimizde seçmeli ders olarak verilen Biyomedikal Mühendisliği  eğitimleri 1980 yııllarında ilk önceleri yüksek lisans ve doktara alanında kurumsallaşmaya başladı.Boğaziçi,ODTÜ, İTÜ ,Hacettepe,veİstanbul Üniversiteleri gbi.2000‘e yakın teknik elemanın bu konularda eğitim aldığı ve belgelendirildiği bilinmektedir.

İlk defa 2000 li yıllarda Başkent Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği lisans eğitimine başladı.4.dönem  mezunlarını veriyor.Türkiye de  Biyomedikal Mühendisliği lisans eğitimini almış 83 mezun vermiştir.3 sene öncesinde de Yeditepe Üniversitesinde Biyomedikal Mühendisliği lisans eğitimi başlamıştır.Bununla   bağlantılı Biyomedikal Mühendislerine yardımcı gibi düşünülen yardımcı eleman yetiştiren  Biyomedikal cihaz teknolojileri ile ilgili 1990 yılında Dünya bankası Kredisi ile Meslek Yüksek okulları açıldı.13 Üniversitemizde iki yıllık biyomedikal cihaz teknolojileri okulları var. 

Şu anda 83 Üniversitenin 23‘ünde Biyomedikal Mühendisliği ve Cihaz teknolojileri dalında farklı alan ve farklı ders programları ile eğitim verilmektedir.Başkent ve Yeditepe Üniversitelerinde 320 dolayında Biyomedikal ve cihaz teknolojileri dalında Biyomedikal Mühendisliği alanında öğrenci eğitim görmektedir.

Mezun olan biyomedikal mühendislerin hangi meslek odasına kayıt olacakları konusu 2006 Haziran ayında yapılan TMMOB genel kurulunda ele alınmış ve Elektrik Mühendisleri Odasına kayıt olmaları kararı alınmıştır. Toplam mezun biyomedikal mühendisi sayısı 83 kişidir.

Elektrik Mühendisleri Odası 1954 yılında çıkarılan bir kanun ile kurulmuştur. Mesleğini icra eden Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Yazılım ve Biyomedikal mühendislerinin üye olmak zorunda oldukları Odamızın etkin üye sayısı bugün itibarı ile 35.000 kişidir. İki yıllık bir çalışma döneminde 20‘ye yakın etkinlik gerçekleştiren EMO, üyelerinin meslek içi eğitimleri ile de ilgilenmektedir.. 2004 yılında bünyesinde kurduğu MİSEM (Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi) ile üyelerini belgelendirmeye yönelik eğitimler yapmaktadır. Şu ana kadar MİSEM kapsamında 5000‘i aşkın üyemiz belgelendirilmiştir. EMO mühendislik programlarının akreditasyonu çalışmalarına da TMMOB üzerinden katılmakta ve bu çalışmaları desteklemektedir. Ülkemizde oluşturulan ‘‘Mühendislik Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği‘‘ (MÜDEK) mevcut 550 programın 31‘ni akredite etmiş, 13‘ü devam etmekte, 44‘ünü planlamış durumdadır..

Günümüzde artık cihaz destekli tıp durumuna gelen sağlık hizmetlerinde Biyomedikal Mühendisliği, sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan mekanik ve elektronik cihaz ve sistemlerin tasarım, üretim, geliştirme, teknik işletme ve bakım-onarım faaliyetlerini kapsamaktadır.

Günümüzde, hastanelerde yaklaşık yirmi bin farklı tür tıbbi cihaz ve sistem kullanılmakta olup ülkemizdeki kullanılan biyomedikal cihaz ve sistem sayısı son yirmi yılda yediye katlanmıştır. Bu sektörün parasal hacmi ülkemizde 4 milyar ABD doları mertebesindedir. Bu sektörün dünya çapındaki hacminin 300 milyar dolar olduğu da dile getirilmektedir.

Biyomedikal sistemlerin tasarım ve geliştirme uğraşlarını yürütecek, sistemlerin verimli kullanılmasında görev alacak teknik ve bilimsel bilgi birikimine sahip elemanlara duyulan gereksinim her geçen gün artmaktadır.

İyi yetişmiş hekimlerin yanı sıra, sağlık teknisyenlerinin, biyomedikal mühendislerinin, medikal fizikçilerin, akademik düzeyde öğretim ve eğitimlerinin sağlandığı ve bu elemanların hem inovasyon olarak değer bulabilecek çalışmalar yaptığı, hem kullanıcı, teknik destek ve danışmanlık düzeylerinde görev aldığı, sürekli hizmet içi eğitim alarak dünyada ki gelişmeleri yakından takip ettiği hastanelerin bulunduğu bir Türkiye‘yi arzuluyoruz ve tıbbi cihaz ve aletleri tasarlayacak, kullanacak personelin iyi yetiştirilmesi gerektiğini diliyoruz.

EMO olarak içinde yer alsak ta almasak ta bu amaca hizmet eden ulusal ve uluslararası her türlü etkinliğin yanındayız ve her türlü katkıyı vermeye hazırız. ABD rakamlarına göre, ABD‘de Ar-Ge paylarına bakıldığında uzay ve savunma yüzde 3,1, haberleşme 5,6, tıbbi cihaz ise 11,4 olarak görülmektedir.  Ar-Ge payı %11,4 olan tıbbi cihazlar alanında çalışan yetişmiş nitelikli insanların önemininde altı çizilmelidir. Bu ağırlıkta pay ayrılan sektöre nitelikli eleman yetiştirilmesinde içinde şu an yaptığımız etkinlikler vb. çok önemlidir.

 

Elektrik Mühendisleri odası olarak  Bu sempozyumda emeği geçen herkese cani gönülden teşekkür ederek konuşmasını  sonlandırdı.

Bilim adamları bildirilerini sundular.Program Panelle son buldu.

Sempozyum Konuşmacıları ve Konuları:

(ekler kısmından sempozyum konusuna ulaşabilirsiniz.)

Dominique M. Durand, Case Western Reserve University, USA  irector of Neural Engineering Center
Neural Engineering and Implants 

Olaf Dossel,University of Karlsruhe, Germany    Institute of Biomedical Enginnering
Modeling and Imaging Electrophysiology and Contraction of the Heart 

Andrew F. Laine, Columbia University,USA  Director of Heffner Biomedical Imaging Laboratory
Real-Time 3D Echocardiography 
Jose Principe , University of Florida, USA   
Proffessor and Director Computational NeuroEngineering Laboratory
Challenges and Opportunities of Brain Machine Interfaces 
 
Sergio Cerutti, Polytechnic University of Milan, ItalyProfessor and Chair Biomedical Engineering Department
Biomedical Signal Analysis : A Probe to detect Structure-to-Function Paradigm 

 

Dosyalar

(15 KB)

(13 KB)

(14 KB)

(13 KB)

(17 KB)



TMMOB BAŞKANI EMİN KORAMAZ`IN ÜYELERİMİZE SESLENİŞİ

11.05.2020
 


Çok Okunanlar


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÇELENK SUNMA TÖRENİNE KATILIM SAĞLANDI

ÜYEMİZE MESLEKTE 25. YIL PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

ASANSÖR VE ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR KOMİSYONU TOPLANDI

RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

EMO ANTALYA ŞUBESİ 16. DÖNEM I. KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

TMMOB ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETERİ ŞABAN TAT OLDU (26 MART 2024)

YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR (03 NİSAN 2024)

TELEFERİK KAZASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

EMO VE MMO ANTALYA ŞUBELERİ ORTAK BASIN AÇIKLAMASI: “TELEFERİK KAZASI HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME”

ÜYELERİMİZLE KAHVALTI ETKİNLİĞİNDE BULUŞUYORUZ!

Okunma Sayısı: 1640


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.