MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 BURSA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

HUKUKSAL ÇALIŞMALAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BALIKESİR   BURSA   ÇANAKKALE   YALOVA 
 

 
MİSEM ONLİNE BAŞVURU
 
ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİ/EN AZ UCRET TANIMLARI 2017
 
MÜHENDİSLİĞE HAZIRLIK SEMİNERLERİ
 
MİSEM DIŞI EĞİTİMLER
 
BAŞVURU FORMU
 
İŞ ARAYANLAR
 
ENERJİ ÖZELLEŞTİRİLEMEZ
 

EMO Bursa Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 118

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

MARMARA ENERJİ FORMU -2


YAZILI BASINDA ODAMIZ

 
Yönetim Kurulu Başkanı Erdal AKTUĞ'un 16.09.2007 tarihli Kent Gazetesi Köşe Yazısı
 

Marmara Enerji Forumu‘nun ikinci günü (8 Eylül) "Enerjide İletim ve Dağıtımın Bölgesel İncelenmesi" konusundaki oturumla başladı. Oturum Başkanlığını EMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı olarak benim yaptığım oturumun ilk kısmına dağıtım şirketleri AYEDAŞ, SEDAŞ, UEDAŞ, BEDAŞ yetkilileri katıldılar. Oturumda da belirttiğim üzere; "Bu oturumumuzda bölgesel verilerin verileceği Bölgemiz Dağıtım Şirketleri dışında (TEDAŞ, BEDAŞ, AYEDAŞ, SEDAŞ ve UEDAŞ) enerjide arz güvenliği, enerji sektörünün piyasa yapısı, serbest tüketiciler ve gelecekteki uygulamaları, lisans işlemlerini de tartışmak için elektriğin, doğalgazın ve petrolün yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreye uyumlu bir şekilde tüketicilerin kullanımına sunulması için, rekabet ortamında özel hukuk hükümlerine göre faaliyet gösterebilecek, mali açıdan güçlü, istikrarlı ve şeffaf bir enerji piyasasının oluşturulması ve bu piyasada bağımsız bir düzenleme ve denetleme yapmayı amaçlayan T.C. EPDK yetkililerini de görmek ve amaçları doğrultusunda yaptıkları ve yapamadıklarını da tartışmak isterdik. Lakin iş yoğunluğu nedeniyle kendileri katılamadılar."

Oturumun ilk kısmında dağıtım şirketlerinin yapısı özellikle de özelleştirilmesi hakkındaki politikalara değinildi. Yetkililer, mevcut durumda zaten özel sektörün her şeyi yaptığını; temizlik işlerinden hukuk işlerine kadar her şeyin özelleştiğini, kurum içindekilerin ise sadece koltukları beklediğini büyük bir trajediyle aktardılar. Oturumun ikinci kısmında ise TEİAŞ ve yük tevzi merkezinden yetkililer yer aldı.Geçtiğimiz aylar içerisinde Bölgemizdeki enerji kesintilerinin de bazılarının (tarihleri bende gizli) diğer illerde olduğu gibi arz talep dengesizliğinden kaynaklı açıktan meydana geldiğini yük tevzideki yetkililerin ağzından dinledik.TEİAŞ yetkililerinin verdiği rakamlarda kurulu gücün çoğunluğunu doğalgazın oluşturması ise işin bir başka trajik yanıydı.Üretimde de fark yok.

Marmara Enerji Forumu‘nun ikinci günün ilk oturumundan sonra Oturum Başkanlığını EMO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sözen‘in yaptığı  Enerjide Verimlilik, Kalite ve Tüketici Hakları Oturumuna geçildi. Bu oturumun katılımcıları ise EİEİ, TEDAŞ, OSB, TÜKODER ve EMO temsilcileri oldu.

İkinci Panel ise KÜRESEL ISINMA ve ENERJİ POLİTİKALARI konusu üzerineydi. Yöneticiliğini EMO Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Nedim Tüzün‘ün yaptığı Panele katılanlar, Prof. Dr. Orhan Şen - İstanbul Teknik Üniversitesi, Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar - Marmara Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı, Ömer Madra - Açık Radyo Yayın Yönetmeni ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yunus Arıkan - REC Türkiye İklim Değişikliği Proje Yöneticisi, Cengiz Göltaş - EMO Yönetim Kurulu Yazman Üyesi idi. Prof. Dr. Orhan Şen, Küresel Isınma tezlerinin iklimbilimsel açıdan farklı tezlere göre bilimsel yaklaşımlarını karşılaştırmalı olarak bize aktardı. Ardından Ömer Madra, yaklaşan felaketin ve yaşanan değişikliğin delillerini tek tek ortaya koydu. Madra‘nın ifadesi üzerine yerküre son on yılına girmiş bulunuyordu ve acilen gereken yaptırımlara geçilmesi gerekiyordu. Tanay Sıdkı Uyar, ise küresel ısınmanın neden kaynaklandığını, fosil yakıtların oluşturduğu sera gazı emisyonlarının dünyayı nasıl tehdit ettiğini aktardı. Yunus Arıkan ise Türkiye olarak neler yapmamız gerektiğini, ilk olarak 23. Dönem Meclis Araştırma Komisyonu oluştururak çalışmalara başlanması zorunluluğuna işaret etti. Cengiz Göltaş ise Türkiye‘deki enerji politikalarının durumunu çok güzel bir fıkrayla özetlemiş oldu. Bu anlamlı fıkrayı ben de size aktararak bu yazımı bitireyim. Bu fıkra 84 yıllık cumhuriyet tarihimizdeki enerji politikaların nasıl yamalı bohça, nasıl da her küçük sorunu çözmek için nasıl inanılmaz büyük sorunlar yarattığımızı çok iyi anlatıyor. Ki bugün hükümetin ısrarlı olduğu nükleer santral meselesi de buna çok iyi örnektir.

"Bir gün mahallenin ortasına belediye, alt yapı çalışmaları için bir çukur kazar. Belediye bu çukurda işini gördükten çukuru kapamayı unutur. Sonra gel zaman git zaman bu çukura düşenler yaralananlar olur. Etraftaki esnaf hastaları, hastaneye taşırlar. Birgün esnafın biri der ki ‘Bu böyle zor oluyor. Bir araya gelelim, bir ambulans alalım‘. Ambulans alınır. Ama zamanla ambulans da eskir, yıpranır. Bunun üzerine yine esnafın biri der ki ‘Ambulans eskidi. En iyisi biz çukurun yanına bir hastane yapalım‘. Sonra bakarlar, hesaplarlar ki hastane yaptırmak maliyetli. Başka bir esnaf çıkar der ki ‘En iyisi biz bu çukuru kapayalım. Hastanenin yanında bir çukur açalım."

İşte Ülkemizde de durum bundan farklı değil değerli okurlarım. 

Enerjimize ve geleceğimize sahip çıkalım.

 


Çok Okunanlar


EMO GENÇ STAJ BAŞVURULARI BAŞLADI

SOLAREX 2024 ULUSLARARASI İSTANBUL GÜNEŞ ENERJİSİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARINA TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

BURSA OSMAN ŞEVKİ ULUDAĞ ANADOLU LİSESİ` NDE MESLEK TANITIMI

EMO 49.OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLERİ YAPILDI

ELECTRICITY EURASIA ELEKTRİK VE ELEKTRİK EKİPMANLARI FUARI İLE ICCI – ULUSLARARASI ENERJİ, ÇEVRE FUARI VE KONFERANSI’NA KATILDIK

BURSA ANADOLU LİSESİ MESLEK TANITIM GÜNLERİNE KATILDIK

Okunma Sayısı: 1881


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.