MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

TEKNOLOJİ KALKINMADA BELİRLEYİCİ HALE GELDİ (İKİ EYLÜL GAZETESİ, 15.11.2007)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ELektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte teknolojiye dayalı katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinin, kalkınmada belirleyici hale geldiğini söyledi.
 

Ulusaler, EMO Ankara Şubesi ile Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri işbirliğiyle Eskişehir‘de düzenlenen "12. Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Kongre ve Sergisi" etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye‘de lokomotif sanayilerin, kağıt, teknoloji, deri, gıda , içki, cam ve cam ürünleri ile bir miktar otomotiv olduğunu kaydetti. Teknolojik ürünlerin, ihraç edilen ürünler içerisindeki payına bakıldığında, ileri teknoloji ürünlerin ABD‘de yüzde 27.2 oranında yer alırken, Türkiye‘de ise bu oranın 2.9 düzeyinde kaldığını ifade eden Ulusaler, Portekiz‘de bu oranın yüzde 6‘yı geçtiğini bildirdi.

Ulusaler, düşük teknolojik ürünlere bakıldığında ABD‘nin ihracattaki payının yüzde 15.3, Türkiye‘nin ise yüzde 57 olduğunu anlatarak şöyle konuştu: "İçinde bulunduğumuz süreçte, teknolojiye dayalı katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, kalkınmada belirleyici hale gelmiştir. Türkiye‘nin yüksek teknoloji ürünü, katma değeri yüksek ürünlere ağırlık vermesi gerekmektedir. Teknoloji transferinden çok, teknoloji üretimi, yeni ürünlerin geliştirilmesi olmazsa olmaz şartlardan biridir. Ayrıca, zincirleme etkisi olan sektörlere önem verilmelidir. Bunlardan biri de elektronik sektörü lokomotif olma durumundadır. Elektronik sektörü, 62 sektörü etkilemektedir. Otomotivde elektroniğin payı yüzde 36‘lara çıkabilmektedir.

BİLİŞİM SEKTÖRÜ

Gelişmekte olan diğer sektörlerin başında da bilişimin geldiğini belirten Ulusaler, "Örneğin 1999‘da tüm sektörler yüzde 6.1 küçülürken Türkiye‘de bilişim yüzde 15 büyüme göstermiştir. Bilgisayarda notbook kullanımı hızla gelişmektedir. Yakın gelecekte avuç içi bilgisayarların da artış göstereceği beklenmektedir. İnternet kullanımı son 6 yılda 10 kat artmıştır. Yazılımda ise büyüme yüzde 20‘leri aşma noktasındadır. Türkiye, bilişim sektöründe her yıl yüzde 14 oranında büyüme göstermektedir. Aynı zamanda 35 ülkeye de yazılım ihracatı gerçekleştiriliyor" dedi.

"TARİFELERE GİZLİ ZAMLAR VAR"

Ulusaler, telekomünikasyon alanında yaşanan özelleştirme ve yüksek hacimli şirket evlilikleriyle, bu sektörün kamudan özel sektöre geçtiğinin görüldüğünü dile getirerek şöyle devam etti: " Bu tekelleşme ne yazık ki halka acı bir şekilde yansımaktadır. Özellikle daha pahalı hizmet alma noktasına geliyoruz. Tüketiciye sunulan ücret tarifelerinin altında, çeşitli ve gizli zamlar var. Bunların dışında sabit ücret adı altında yansıtılan zamlar var.

Yüksek zam talepleri de EMO‘nun ve bazı kuruluşların hukuki girişimleri sonucu geri çekildi, bazıları da engellendi. Tekelleşme, tedarikçilere bağımlılık getiriyor. Örneğin internet bağlantılarında Türk Telekom 2 yıllık sözleşme imzalatıyor. 2 yıldan önce aboneliğin iptali söz konusu olduğunda yüksek meblağ ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bir diğer sorun, yatırımların yapılmamasıdır. Bugün Türk Telekom‘u alan OGER grubu, yatırımlara pay ayırması gerekirken bunu tam anlamıyla yerine getirmemektedir. Bu hukuksal sorundur. Bunu yakında gündeme getireceğiz.



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


EMO ANKARA ŞUBESİ 27. DÖNEM KOMİSYON ÇALIŞMALARI HAKKINDA DUYURU

ICCI 2024 FUARINA GİDİYORUZ

ÜYELERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ UDEMY EĞİTİMİ: MÜHENDİSLER İÇİN YAPAY ZEKA ARAÇLARI

EMO ANKARA ŞUBESİ 26. DÖNEM YÖNETİM KURULU BAŞKANI PROF DR. ŞEREF SAĞIROĞLU`NA BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA ATANMASINDAN DOLAYI TEBRİK ZİYARETİ

TÜRK TELEKOM A.Ş. ANKARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARET

TÜRK TELEKOM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NATO VE TAFİCS GRUP MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARETTE BULUNULDU

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

İYİ BAYRAMLAR...

Okunma Sayısı: 890


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.