MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 BURSA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

HUKUKSAL ÇALIŞMALAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BALIKESİR   BURSA   ÇANAKKALE   YALOVA 
 

 
MİSEM ONLİNE BAŞVURU
 
ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİ/EN AZ UCRET TANIMLARI 2017
 
MÜHENDİSLİĞE HAZIRLIK SEMİNERLERİ
 
MİSEM DIŞI EĞİTİMLER
 
BAŞVURU FORMU
 
İŞ ARAYANLAR
 
ENERJİ ÖZELLEŞTİRİLEMEZ
 

EMO Bursa Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 118

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BURSA’DA BİLİM ZAMANI: ELECO’2007



 
ELECO’2007 5. Uluslararası Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Kongre’sinin açılışı, 06 Aralık 2007 tarihinde BUTTİM Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongre açılış töreni Bursa Oda Orkestrasının müzik dinletisiyle başladı.
 

Kongre açılış konuşmasını TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aktuğ yaptı. Aktuğ konuşmasında; "ELECO‘nun amacı, Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği alanında üniversite ve endüstride çalışan araştırmacıları bir araya getirerek çalışmalarını sunmalarını ve bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olmaktır. ELECO kongrelerinde üzerinde durulan en önemli husus, gelen bildirilerin iyi bir süzgeçten geçmesi ve belli bir bilimsel kalite çizgisinin yakalanmasıdır. Bu açıdan önemli bilim insanlarından oluşan Kongre Yönetim Kurulumuz ve Hakem Heyetimizin yapmış olduğu çalışmalar ışığında Kongrelerimiz, bilimsel kalite açısından üstün vasıflara sahiptir. Uluslararası marka haline gelen ELECO Kongreleri, dünyadaki nitelikli kongrelerle yarışır hale gelmiştir." dedi.

ELECO‘2007 Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nejat Tuncay, ELECO‘2007‘nin 30 ülkeden gelen bilim insanlarına ve değerli katılımcılarına teşekkür konuşması yaptıktan sonra Bursa kentinin önemine değindi. Bir sanayi kenti olan Bursa‘nın endüstriyel ve bilimsel gelişime ilgisi üzerine değindi. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Dilaveroğlu, İTÜ ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile düzenlenen ELECO Kongrelerinin önemine ve Bursa kentine katkılarından bahsetti.

İTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kuntman, ELECO Kongresi etkinliğine farklı ülkelerden, elektrik ve elektronik alanında, bilimsel düzeyi yüksek bildirilerin katıldığı söyledi. Kuntman, 15 Ekim 2007 tarihinde hayatını kaybeden Prof. Dr. Sait Türköz‘ün, Kongre Bilim Komite‘sinde yer aldığını ve elektronik dersi verdiğini, bıraktığı değerli kitapların eğitime katkısının önemli olduğunu vurguladı. 27 Ekim 2007 tarihinde hayatını kaybeden diğer bilim insanı Prof. Tamer Kutman ise kontrol teorileri ve uygulamaları üzerine çalıştığını, kendisinin üniversite-sanayi ilişkilerin gelişmesi üzerine çalıştığını söyledi.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal B. Ulusaler ise Elektrik Mühendisleri Odası‘nın bu yıl 30‘a yakın Sempozyum düzenlediğini, bu konferansların yapılan çalışmaların meyveleri olduğunu söyledi. Ulusaler, "Değerli yazarımız Cevat Çapan‘ın dediği gibi "kirazın kızarma hızıyla geçti zaman". Ve o hep sözünü ettiğimiz "bağ bozumu" o iki yıllık bilim teknoloji ürünü biri biriden değerli bağ bozumu..."diye  ifade ederek konuşmasına devam etti. Ulusaler, "Milyonlarca yılda oluşan fosil kaynaklar iki yüzyıl içerisinde hızla tüketilirken, bilim insanlarının ısrarla küresel ısınmaya dikkat çektikleri bir dönemden geçiyoruz. Tükenme eğiliminde olan fosil yakıtlara sahip olma ve enerji yollarının kendileri açısından güvenliğini sağlama amacıyla savaş ve işgallere başvuranlar çevre katliamına neden olmaktan da kaçınmıyorlar.

Son yıllarda buzullar erirken, ayıların kış uykusuna çekilmekte zorlandığı bir dönemde diktatörler bilim insanlarının sesine kulaklarını tıkıyorlar. Gelinen noktada kutuplarda ayıların uykusu kaçarken dünyayı bir felakete sürükleyen diktatörlerin uykuları kaçmıyor. Ve görülen o ki; Birleşmiş Milletler başta olmak üzere dünya ülkeleri stand-by konumunda fişlerinin çekileceği günü beklemekteler." dedi.

Üniversitelerimizin araştırma üniversitesi olma özelliğinden uzaklaşmasının kaygı verici olduğunu söyledi. Türkiye adresli makale sayısının yıllık ortalama artışı %16,5 olduğunu ve bu ilk bakıştaki hızla artışın yayınlardaki kalite artışına yansımadığını belirtti. Teknoparklar/Teknokentler‘in neoliberal sistemin bir parçası olmak ile ülke özgün koşulları ve gereksinimleri gözetilip dünya mal ve hizmet boşlukları tespit edilerek hazırlanmış uzun vadeli merkezi bir planlama ve programı içeren sanayi, teknoloji politikalarına göre düzenlenmiş olmak arasında ince bir çizginin yer aldığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Açılış Bildirilerin sunumuna geçildi. İlk bildiri sunumunu Kanada Ecole Polytechnique de Montreal‘den Prof. Dr. Mohammad SAWAN yaptı. Sawan sunumuna 1947‘lerde başlayan bir çalışmanın sonuçlarını ve gelişmelerini paylaşacağını aktararak başladı. Biyomedikal Mühendisliği konusunda sunulan bildiride; Elektronik cihazların insan beyniyle temas kurularak bedensel fonksiyonların gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar aktarıldı. Örnek olarak görmeyen bir hastaya, kamera gözlük takılıp, buradan alınan verilerin beyne iletilmesi ile hastanın görme fonksiyonlarının gerçekleştirilmesinin mümkün olduğu anlatıldı. Fare üzerinde yapılan bir deney gösterilerek, farenin ışık karşısında verdiği tepkiler izlenildi. Üretilen cihazlarla beyindeki nöronları çok hassas şekilde ölçüldüğü ifade edildi. Aynı şekilde vücudun diğer organlarındaki (bel, omirilik, mesane, kalp vb.) rahatsızlıklarında aynı çip teknolojisi ile verilerinin doğru bir şekilde alınıp doğru teşhisler ile sağlıklı bir tedavi süreci izleyebileceklerini aktardı. Bu çalışmanın multi disipliner olduğunu belirten Prof. Sawan, yapılan çalışmada önemli gelişmeler olduğunu yakında daha büyük müjdelerin geleceğini söyledi.

Açılış bildirilerinin ikincisi ise Işık Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Vural Altun‘un enerji konulu bildirisi oldu. "Geçmişte Ve Gelecek İçin: Enerjinin Ne Önemi Var?" başlıklı bildiri ile enerjinin özüne dair teorik bir açılım yaparak enerji kuramlarının gelişimi hakkında sunum gerçekleştirdi.

Açılış bildirilerinin sunumundan sonra TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi‘nde çağrılı bildirilerin sunumları yapıldı. Çekirge salonunda saat:11.00‘de başlayan Çağrılı Bildiriler 1 Oturumunu Yeditepe Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Nejat TUNCAY yönetti. Bu oturumda; ABD Northeastern Üniversitesi Elektrik, Elektronik Mühendisliği Bölümü‘nden Prof Ali ABUR "Elektrik Güç Sistemlerinde Merkezi veya Merkezi Olmayan İşlemler/Controller", Portekiz Porto Üniversitesi Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği Enstitüsünden Prof. Vladimiro MİRANDA "Entropi Kavramının Güç Sistemlerine Uygulaması ve Dalga Enerjisi" ve  ABD Doğu Florida Üniversitesi IEEE‘den Prof. Rashid H. MUHAMMED ise "Organik Elektronikte Karşılaştırmalı Konular ve Mevcut Durum/Hal" isimli bildiri sunumlarını yaptılar.

Çağrılı Bildiriler II Oturumu ise saat:11.00‘de, Cumalıkızık Salonunda İTÜ‘nden Prof. Dr. Hakan KUNTMAN yönetiminde gerçekleşti. Bu oturumda ise; ABD Ohio State Üniversitesi‘nden Prof. İsmail MOHAMMED "B3G Kablosuz Ağlari İçin "İlk Zaman Hakli ( First Time Right )" Cmos Radyo IP‘leri", ABD Kaliforniya Üniversitesi‘nden Prof. Sadık ESENER  "Kanser Nanoteknolojisinde Biyofotonik" ve Fransa Mühendislik Okulu‘ndan Prof. Serge LEFEUVRE "Endüstrideki Mikrodalga Sürecine/İşlemine Genel Bir Bakış" bildirilerini sundular.

ELECO‘2007 Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği alanındaki bilimsel oturumları TÜYAP Kongre ve Fuar alanında devam etmektedir. ELECO‘2007 Kongresindeki bilimsel oturumlar sürmekte olup http://eleco2007.sempozyum.tv/ adresinden canlı olarak izleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 


Çok Okunanlar


TEDAŞ BÖLGE MÜDÜRÜ ŞUBEMİZİ ZİYARET ETTİ

EMO 49.OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLERİ YAPILDI

ELECO 2024 HAZIRLIKLARI BAŞLADI

ELECTRICITY EURASIA ELEKTRİK VE ELEKTRİK EKİPMANLARI FUARI İLE ICCI – ULUSLARARASI ENERJİ, ÇEVRE FUARI VE KONFERANSI’NA KATILDIK

ANNELER GÜNÜNDE ÜYELERİMİZ İLE BİRLİKTE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİK

ÇANAKKALE` DE İŞTE PRATİĞİN GÜCÜ KONULU ÇALIŞTAYA KATILDIK

ŞUBE BAŞKANIMIZ BURAK ÖZGEN BURSA`DA BUGÜN` E KONUŞTU

BURSA ANADOLU LİSESİ MESLEK TANITIM GÜNLERİNE KATILDIK

YANGIN ALGILAMA VE PROJELENDİRME ESASLARI KONULU TEKNİK SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NİLÜFER BORSA İSTANBUL FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE ODAMIZ VE MESLEĞİMİZ TANITILDI

Okunma Sayısı: 1939


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.