MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

TÜRKİYE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ SORUNU İLE KARŞI KARŞIYADIR (SON SÖZ)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen, Türkiye'nin enerji arz güvenliği sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi.
 

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen, Türkiye‘nin enerji arz güvenliği sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi.
Çeçen, EMO Denizli Şubesi tarafından düzenlenen "Türkiye‘nin Enerji Politikaları" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında, ülkemizde enerji arz güvenliği sıkıntısının birden bire oluşmadığını belirten Çeçen, bu durumun Türkiye‘de sürdürülen yanlış politikaların sonucu olduğunu söyledi.
Çeçen, yanlış politikalar yürütülürken de belirli bir sermaye kesiminin çıkarlarının maksimum düzeye çıkarılması ve bunun üzerinden bir politikanın oluşturulması süreciyle beraber geldiğini kaydetti.
Mevcut uygulamalarla 2008 yılının bir şekilde atlatıldığını ifade eden Çeçen, şunları söyledi: "Ama 2009 yılı için gerçekten çok ciddi sıkıntıların olacak. Ülkenin bunlarla karşılaşmaması, bir 10 yıl sonrasının garanti altına alınması için yanlışlarımızın üzerinden geçmek ve buradan siyasi iktidarlara mesaj göndermek üzere çabalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye, enerji arz güvenliği sorunuyla karşı karşıyadır." Öncelikle uygulanan mevcut enerji politikalarından derhal vazgeçilmesi gerektiğini savunan Çeçen, Türkiye‘de sürdürülen her alandaki özelleştirme politikasının, Türkiye‘ye bugüne kadar hiçbir yarar sağlamadığını ileri sürdü. Bugün ortaya konulan ekonomik verilere bakıldığında, ülkede kaynakların kamunun elinden, yabancı sermayenin eline geçtiğine dikkati çeken Çeçen, şöyle devam etti: "Dolayısıyla Gayri Safi Milli Hasılanın sahiplenilmesine baktığımızda, yüzde olarak çok büyük bir kesiminin sınırlı sayıda yurttaşın elinde olduğunu görüyoruz, ülkede sürdürülen bu yanlış politikaların derhal terk edilmesi, özelleştirme kavramının yaşamımızdan tamamen atılması gerekiyor. Kamucu bir perspektif içinde, devleti de bu perspektifin içine bir parça olarak yerleştiren ama devletçi anlayışla da bu anlamda hesaplaşan şeffaf, adil, hakça üretip, hakça paylaşmayı esas alan ve mutlu bir Türkiye‘yi yaratmayı sağlayacak bir düzenlemenin dayattığını ve kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum."Türkiye‘yi 1953 yılında Birinci Enerji İstişaresi‘ne götüren koşulların dağınık enerji üretim yapıları olduğunu anımsatan Çeçen, "Şu anda ondan daha kötü durum var. Gerçekten çarpık bir enerji altyapısı oluşuyor. Dolayısıyla planlı, gelecek hesaplarını, gelecek planlamasını esas alan bütüncü bir yapının mutlaka Türkiye‘de kurulması gerekiyor. Kalkınma planlamalarını esas alan, sanayileşmenin planlamalarını esas alan, tarımsal kalkınma planlarını esas alan bir üretim planlamasına dayalı enerji politikalarının hayatımıza egemen olması gerekiyor. Sorunları da başka türlü aşmanın hiç bir çaresi yok. Tek şart planlama" dedi.
(Son Söz; 05.09.2008)



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI - OLAĞAN GENEL KURULU! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR (ENERJİGUNLUGU.NET)

MUTLU BAYRAMLAR

EMEK VE BİLİM İLE KURULACAK YENİ BİR TOPLUMSAL DÜZEN İÇİN: YAŞASIN 1 MAYIS!

ENERJİ ALANI YÖNETİLEMİYOR (BİRGÜN)

Okunma Sayısı: 272


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.