MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 BURSA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

HUKUKSAL ÇALIŞMALAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BALIKESİR   BURSA   ÇANAKKALE   YALOVA 
 

 
MİSEM ONLİNE BAŞVURU
 
ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİ/EN AZ UCRET TANIMLARI 2017
 
MÜHENDİSLİĞE HAZIRLIK SEMİNERLERİ
 
MİSEM DIŞI EĞİTİMLER
 
BAŞVURU FORMU
 
İŞ ARAYANLAR
 
ENERJİ ÖZELLEŞTİRİLEMEZ
 

EMO Bursa Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 118

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ENERJİ TASARRUFU HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI


 
Şube Yönetim Kurulumuz, Enerji ve Özelleştirme Komisyonunun hazırlıkları ile bugün (12 Ocak 2009) basını bilgilendirme toplantısı yaptı. Şube Yönetim Kurulu Yazmanı Remzi ÇINAR'ın okuduğu basın açıklamasında, Başbakanlık 2008/2 numaralı Genelge ile "ULUSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAREKETİ" başlatarak 2008 yılının "ENERJİ VERİMLİLİĞİ YILI" olarak ilan etmesinin ardından, ampullerin yerine tasarruflu ampuller (kompakt floresan) değiştirmenin dışında neler yapıldığını sordu.
 

Basına ve Kamuoyuna;

Dünyada ve ülkemizde enerji kaynakları sınırlıdır ve giderek azalmaktadır. Enerji kaynaklarının hızlı ve aşırı tüketiminden çevre kirlenmekte, ekolojik denge bozulmaktadır. Hızla artan dünya nüfusu, nüfusa paralel artan sanayileşme ve yapılaşma, enerji kaynaklarının azalmasını ve ekolojik dengenin bozulmasını hızlandırmaktadır. Enerji ihtiyaçları genel olarak petrol, doğalgaz, kömür gibi fosil yakıtlardan, su kaynaklarından karşılanmakta, yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir. Her geçen gün artan enerji ihtiyacı, az olan enerji kaynaklarına ilgiyi arttırmıştır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu kaynaklara sahip olma isteği ve hırsı, kan akıtan, can alan, arsız devlet işgallerine varan düzeylere ulaşmaktadır.

Bütün gelişmelerin yanında, kısa bir zaman sonra bitecekleri hesaplanan kömür, doğalgaz, petrol gibi fosil yakıtların yanında; su ile üretilen enerjinin de, dünyanın ekolojik dengesinin bozulması sonucunda tehlikeye girdiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu durumda yapılması gerekenler;

•1.) Enerji çeşitliliğini sağlamak için yeni enerji kaynakları bulmak ve doğanın bir armağanı olan güneş, rüzgar, denizdeki tabii su akıntıları gibi temiz enerji kaynaklarına yönelmek, yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının sayılarını arttırma araştırmaları yapmak,

•2.) Enerji çeşitliliği sağlanırken, mevcut enerji kaynaklarını verimli kullanmak ve enerji tasarruf çalışmaları yapmaktır.

Enerjinin çeşitlendirilmesi konusunda defalarca açıklamalar yapan odamız, Enerji Verimliliği ve Tasarrufu konusunda da üzerine düşeni yapmaktadır. Okullarımızda, geleceğimiz olan çocuklarımıza eğitim seminerleri düzenlemekte, meslektaşlarımızı teknik bilgiyle donatmak için teknik eğitimler düzenlemektedir. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak, enerji verimliliğinin ve enerji tasarrufunun bir "Toplumsal Seferberlik Konusu" olduğu temel ilkesi ile, yıla hatta yıllara yayılacak olan "Enerji Verimliliği ve Tasarrufu" çalışmalarını "Enerji Tasarrufu Haftası" etkinlikleri ile hızlandıracaktır.

Bu vesileyle odamız, öncelikle toplumun tüm kesimlerine, okullarımıza, tüm kamu kurumlarına, eğitim ve bilgilendirme seminerleri ile bilgilendirme çalışmalarına devam edecektir.

Bilindiği gibi enerjinin büyük kısmını sanayi kuruluşları tüketmektedir. Odamız, krizin teğet değil ülkemizin tam merkezinden geçtiği, bu dönemde, ulusal sanayimizin de içinde bulunduğu ekonomik zorlukların farkındadır. Sermayenin yok pahasına el değişime zorlandığı,  finans sektörünü yabancılara satan zihniyetin, üretim sanayi kaynaklarını da hiç ederek, yok pahasına satmaya zorladığı aşikardır. Sanayimizin temel girdilerinden olan enerjinin de verimli kullanılması için birim ürün başına tüketilen enerji miktarının düşürülmesi gerektiği kesindir. Sanayide enerji yoğunluğunun düşürülmesi gerekmektedir. Sanayicimiz kriz ortamında işçi çıkartmak yerine, mühendis çalıştırarak elde edeceği verim artışını gözardı etmemelidir. Bu konuda odamız, sanayicilerimizin yapacağı iyi niyetli çalışmaların yanında olacaktır.

Bu çerçevede odamız, bilgilendirme broşürleri, eğitim kitapları, uygulama yardımları için seferber olmuştur. Şu konular gözardı edilmemelidir ki;

•· 2007 yılında yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Yasası, ülkemizde enerji verimliliği politika ve çalışmalarına yeni bir anlayış getirmiştir.

•· Enerji verimliliğini sağlamak üzere; politikanın belirlenmesi, uygulamaların yapılması ve izleme, dinleme üç ayrı fonksiyondur. Bu fonksiyonlar ilgili kurumlara dağıtılarak takip edilmelidir.

•· Enerji tasarrufu ile geriye kazanılacak enerji miktarları planlanması, gerçekleşen değerler takip edilerek sonuçlar değerlendirilmelidir. Uluslararası yapılan eşdeğer çalışmalarla karşılaştırılmalıdır. Çalışmaların çevre acısından da değerlendirilerek Uluslar arası emisyon salınımları incelenmelidir.

•· Devlet enerji verimliliğini destekleyici çalışmalar yapmalı ve bu konudaki ayırdığı bütçeyi her dönem arttırmalıdır.

•· Enerji verimliliğinde en önemli unsur olan yetişmiş insan gücünün özellikle tesislerin yapılmasında, kurulmasında işletilmesinde yetişmiş personelin bulundurulması gerekliliği sağlanmalıdır. Konun takibi mutlaka uzman mühendislerce yapılmalıdır.

•· Enerji üreten birimlerin verimleri, çeşitli teknolojik yeniliklerle arttırılmalıdır.

Başbakanlık 2008/2 numaralı Genelge ile "ULUSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAREKETİ" başlatarak 2008 yılının "ENERJİ VERİMLİLİĞİ YILI" olarak ilan etmiştir. Ampullerin yerine tasarruflu ampuller (kompakt floresan) değiştirmenin dışında neler yapılmıştır sormak isteriz. Yukarıda sıraladığımız öneriler dikkatle incelenecek olursa Enerji Verimliliği konusu ampul değiştirmeye sıkıştırılamayacak kadar önemlidir.

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumumuzun yanında olduğumuzu, insanlarımızın ve sanayimizin doğru bilgilerle donatılması, uygulamaların doğru yapılması için kapımızın ihtiyaç duyan her bireye, her kuruma açık olduğunu belirtiriz.

TMMOB Elektrik Mühendisler Odası

Bursa Şubesi

11. Dönem Yönetim Kurulu

12 Ocak 2009

           


Çok Okunanlar


EMO GENÇ STAJ BAŞVURULARI BAŞLADI

SOLAREX 2024 ULUSLARARASI İSTANBUL GÜNEŞ ENERJİSİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARINA TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

BURSA OSMAN ŞEVKİ ULUDAĞ ANADOLU LİSESİ` NDE MESLEK TANITIMI

EMO 49.OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLERİ YAPILDI

ELECTRICITY EURASIA ELEKTRİK VE ELEKTRİK EKİPMANLARI FUARI İLE ICCI – ULUSLARARASI ENERJİ, ÇEVRE FUARI VE KONFERANSI’NA KATILDIK

BURSA ANADOLU LİSESİ MESLEK TANITIM GÜNLERİNE KATILDIK

ELECO 2024 HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Okunma Sayısı: 1657


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.