MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 BURSA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

HUKUKSAL ÇALIŞMALAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BALIKESİR   BURSA   ÇANAKKALE   YALOVA 
 

 
MİSEM ONLİNE BAŞVURU
 
ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİ/EN AZ UCRET TANIMLARI 2017
 
MÜHENDİSLİĞE HAZIRLIK SEMİNERLERİ
 
MİSEM DIŞI EĞİTİMLER
 
BAŞVURU FORMU
 
İŞ ARAYANLAR
 
ENERJİ ÖZELLEŞTİRİLEMEZ
 

EMO Bursa Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 118

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

TARIM ARAZİSİNE SANAYİ SİTESİ YAPMAKTAN VAZGEÇİN



 
TMMOB Bursa İKK, BESOB ve TOKİ tarafından yapılması planlanan "Bursa Büyük Sanayi Sitesi" hakkında mahallinde (Kestel Gözede Köyü civarında) 22 Ocak 2009 tarihinde basın açıklaması yaptı. Şube Yönetim Kurulu Saymanı Hasan Azar'ın katıldığı basın açıklamasında ayrıca Osmangazi Ziraat Odası, Kestel Ziraat Odası, Gözede Köyü Muhtari ve TEMA Vakfı Bursa Temsilciliği de vardı.
 

BASIN AÇIKLAMASI

Bursa‘da 1960‘lı yıllardan itibaren sanayinin önemi artmış, kentin nüfus ve kentsel gelişimi hızlı bir değişime uğramıştır.

Bursa Türkiye ortalamasının üzerinde bir nüfus artışıyla Türkiye‘nin en hızlı gelişen kentlerinden biridir. Bu hızlı nüfus artışının en önemli nedeni ilin sürekli olarak göç almasıdır. İlin göç almasındaki en önemli etken ise, ticaret ve sanayi açısından gelişmiş olmasıdır. Bursa, ülke ekonomisine sağladığı katma değer açısından 4., sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında ise 5. sırada yer almaktadır.

Büyük tüketim merkezlerine yakınlığı, pazarlama imkânlarının uygunluğu, yoğun ürün ihracı nedeniyle ilde entansif bir tarım uygulanmaktadır.

Tüm sanayileşmiş kentlerde olduğu gibi Bursa‘da da 1970‘li yıllardan itibaren başlayan sanayileşme ve sanayileşmeye bağlı hızlı nüfus artışı verimli tarım arazilerinin hızlı bir şekilde yok olmasına neden olmuştur. Bu da kentte ekolojik ve ekonomik açıdan önemli kayıplara yol açmaktadır.

Son günlerde basında Bursa‘daki esnaf ve sanatkârları bir araya toplamak ve işyeri açmak amacıyla BESOB‘nin çalışmalar yaptığı yer almaktadır. Öncelikle bu çalışmaları memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek istiyoruz.

BESOB ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı‘nın (TOKİ) ortaklaşa çalışmalarıyla Bursa Kestel Çataltepe mevkiinde Çataltepe, Burhaniye, Gözede, Aksu Köyleri alanları içerisinde kalan toplam alanı yaklaşık 600 hektarlık (yani 6.000 dönümlük) alanda esnaf ve sanatkârlar için 4.000 işyeri yapılması planlanmaktadır. Ancak aşağıda ayrıntılı olarak belirteceğimiz nedenlerle seçilen yerin çok yanlış olduğunu belirtmemiz gerekir. Bu alanın 5.400 dönümü tamamen tarım arazisi, kalan 600 dönüm ormanlık alanıdır. İlgililerin ifadesine göre İnşaat tamamlandığında bu alandaki nüfus yoğunluğu 60.000 olacaktır.

Batı-doğu istikametinde devam etmekte olan Bursa-Ankara karayolu söz konusu proje alanını ikiye bölmektedir. Yolun sağında yer alan araziler dikili tarım ve meyve fidanlıklarından oluşmaktadır; yolun solundaki alanlar ise mutlak tarım arazileridir. Yolun sağ ve sol kısmındaki taban araziler düz ve düze yakın hafif eğimli alkalilik ve taşlılık problemi olmayan mutlak tarım arazileridir. Bu arazilerin sulanabilmesinde DSİ ve Köy Hizmetleri kurumlarının çalışmaları mevcuttur.

Değerli Basın Mensupları, kısaca belirtmek gerekirse itiraz ettiğimiz nokta proje alanının 5403 sayılı toprak koruma ve arazi kullanım kanununun tanımladığı mutlak tarım arazisi ve dikili tarım arazisi olmasıdır.

Öte andan proje alanı Nilüfer Çayının başlangıç havzaları içerisinde yer almaktadır. Nilüfer Çayının temizlenebilmesi, eski haline dönüştürülebilmesi için yoğun çaba harcanırken, buraya taşınacak 60.000 nüfusla çevrenin kirlenmesini göz ardı etmek mümkün değildir. Bu alanın olumsuz başka bir yanı da ileriki yıllarda DSİ Bölge Müdürlüğünce baraj kret kodu yükseltilerek Bursa içme suyu olarak düşünülen barajın etki alanı içerisinde kalacak olmasıdır.

Sonuç olarak belirmek gerekirse 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanununun mutlak tarım arazisi ve dikili tarım arazisi üzerinde 60.000 nüfuslu bir yerleşim alanı yaratılmak istendiğinin unutulmamasını, bu nedenle konunun işin başlangıcında bir kez daha çok dikkatlice tetkik edilmesini temenni ediyor; söz konusu projeden vazgeçilmesini aksi halde yargı ve hukuk mücadelesi başlatacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

İlhan DEMİRÖZ                                             Fuat SARI         

ZMO Bursa Şube Başkanı               Osmangazi Ziraat Odası Başkanı

 

 

Fevzi FIRTINA                                            Şaban UYAR

Kestel Ziraat Odası Başkanı                   Tema Bursa Temsilcisi


Çok Okunanlar


EMO GENÇ STAJ BAŞVURULARI BAŞLADI

SOLAREX 2024 ULUSLARARASI İSTANBUL GÜNEŞ ENERJİSİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARINA TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

BURSA OSMAN ŞEVKİ ULUDAĞ ANADOLU LİSESİ` NDE MESLEK TANITIMI

EMO 49.OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLERİ YAPILDI

ELECTRICITY EURASIA ELEKTRİK VE ELEKTRİK EKİPMANLARI FUARI İLE ICCI – ULUSLARARASI ENERJİ, ÇEVRE FUARI VE KONFERANSI’NA KATILDIK

BURSA ANADOLU LİSESİ MESLEK TANITIM GÜNLERİNE KATILDIK

ELECO 2024 HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Okunma Sayısı: 3230


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.