MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

RÜZGÂR ENERJİSİ SEMPOZYUMU (ÖNCE VATAN)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL BAŞKANI MUSA ÇEÇEN, "TÜRKİYE 2008 YILINDA 48 MİLYAR DOLARLIK BİR KAYNAĞI, ENERJİ İTHALATI İÇİN HARCAMAK ZORUNDA KALDI" DEDİ
 

Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Musa Çeçen, Türkiye‘de ekonomik krizin olmadığı düşünüldüğünde bile elektrik enerjisinin yokluğu nedeniyle yeni bir krize girilebileceğini iddia etti.
 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü işbirliği ile düzenlenen "2.Rüzgar Enerjisi Sempozyumu (RÜGES 2009)", Samsun‘da başladı. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi‘ndeki sempozyuma Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, TEDAŞ Bölge Müdürü Mehmet Özkan, Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Musa Çeçen, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ergun, öğretim üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çeçen, "Günümüzde maliyet unsuruna dayalı fosil yakıt yenilenebilir enerji kaynakları arasındaki tercihi gelecekte sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına kayacağı ve o kaynakların ağırlık kazanacağını kaçınılmaz bir gerçek olarak görüyoruz. Türkiye‘de teknik olarak enerji potansiyelimiz 37 bin 64 megabyte ve işletmede bulunan hidroelektrik santral gücümüz de 13 bin 802 megabytedir. Toplam potansiyelimizin de ortalama yüzde 37‘sine karşılık geliyor. Kapitalist krizin Türkiye‘ye 2009 yılı için ciddi ölçüde küçülteceğini biliyoruz. Türkiye‘de ekonomik kriz olmasa bile bu sefer Türkiye‘nin elektrik enerjisi yokluğu nedeniyle bir krize girmesi içten bile değil. Türkiye 2007 yılında 36 milyar dolar, 2008 yılında ise 48 milyar dolarlık bir kaynağını birincil enerji ithalatı için harcamak zorunda kaldı" dedi.

Rüzgar enerjinin her bakımdan ülkeye özgün ve ülke koşullarını gören bir noktadan stratejik bir planlamanın yapılması olduğunu dile getiren TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, planlamanın enerjinin üretim sürecinden dağıtım sürecine kadar süreklilik ve bütünlük göstermesi gerektiğine işaret etti.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ergun, "Samsun‘un enerji ile ilgili geçirdiği süreç ve yapılan mücadele ortadadır. Neler düşündüğümüzü de herkes biliyor. Samsun, tüm enerji yatırımcılarının tarımsal ve diğer turizm potansiyelinin göz önünde bulundurmadan iştahla baktıkları bir il konumuna gelmiştir. Bunu geçmişte termik yüzer-gezer santrallerle yaşadık. Halen bu konuda temiz enerji adı altında doğalgaza dayalı santrallerin gündemde olduğunu da unulmamız lazım. Samsun meteorolojik avantajları ve tarımsal potansiyeli nedeniyle kirletilmemesi ve havası temiz tutulması gereken bir ildir. Eğer yanma kaynaklı hava kirliliğine neden olabilecek eneji yatırmalarını Samsun‘da düşünürseniz, yaşanabilir bir kent olmanın ötesine gidemezsiniz. Samsun‘u yaşanılabilir olarak kullanılması ancak kente yenilenebilir, çevreyi kirletmeyen enerji yatırımları ile mümkün olabilir" dedi.

(Önce Vatan; 09.06.2009)



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI - OLAĞAN GENEL KURULU! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMEK VE BİLİM İLE KURULACAK YENİ BİR TOPLUMSAL DÜZEN İÇİN: YAŞASIN 1 MAYIS!

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR (ENERJİGUNLUGU.NET)

EMO 49. ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLADI

ENERJİ ALANI YÖNETİLEMİYOR (BİRGÜN)

Okunma Sayısı: 855


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.