MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

KLİNİK MÜHENDİSLİĞİ PANELİ DÜZENLENDİ



 
4 Ağustos 2008 tarihinde yitirdiğimiz Prof. Dr. Turhan Çiftçibaşı anısına “Klinik Mühendisliği” konulu panel 4 Ağustos 2009 Salı günü saat 19:00’da EMO Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. EMO Ankara Şubesi adına Panel Yöenticiliğini Ali Yiğit’in yaptığı etkinliğin panelistleri Bilkent Üniversitesi’nden Ergin Atalar, Tepa A.Ş.’den Fikret Küçükdeveci ve Başkent Üniversitesi’nden Arif Koçoğlu idi.
 

Prof. Dr. Turhan Çiftçibaşı şahsında daha güzel bir dünya yaratma mücadelesinde yitirdiğimiz tüm değerler adına saygı duruşu ile başlayan etkinlikte ilk açılış konuşmasını EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş yaptı. Prof. Dr. Turhan Çiftçibaşı‘nı kaybetmenin üzüntüsünü ilk gün ki gibi üzerlerinde hissettiklerini belirterek konuşmasına başlayan Ramazan Pektaş şunları söyledi: Turhan Hoca‘yı sanki dün kaybetmiş gibi özlüyor ve eksikliğini hissediyoruz. Hocamızın aramızdan ayrılığı fiziki bir ayrılık, biz o sanki yanı başımızdaymış gibi hissediyoruz, onun yürüttüğü mücadeleyi en az onun kadar iyi bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Biz belki Hoca‘dan okulda ders almadık ama EMO‘da çok güzel dersler aldık. Her zaman gençlere olan güveninden bahsederdi, "gençlere güveneceksiniz başka yolu yok" derdi, şimdi bizim de o güvene layık olmak için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Özellikle bizden daha gençler var, onların daha da çok sarılması gerekiyor. Hocamız‘dan öğrendiğimiz çok şeyler var, nasıl mühendis olunur, nasıl odacı olunur, bunların ışığında mücadeleyi ondan aldığımız yerden yükseltmemiz, O‘na layık olmaya çalışmamız gerekiyor. Bu Hocamız‘ın bizlere bıraktığı son görevdir." Yitirdiğimiz değerler ansına düzenlediğimiz panellerde gündeme uygun konu başlıkları seçmeye çalışıldığını anlatan Pektaş son yıllarda Çiftçibaşının yoğun çalışmalar içinde bulunduğu Biyomedikal alanına dair, tartışılmaya ve araştırılmaya çok ihtiyaç duyulan Klinik Mühendisliği‘nin bu vesileyle değerlendirileceğini belirtti. Biyomedikal Mühendisleri‘nin EMO ile tanışmalarında ve örgütlenmelerinde çok emeği olan Turhan Hoca‘nın ardından böylesi bir panel düzenlemenin çok anlamlı olduğuna değinen Pektaş panelin hazırlanmasında emeği geçen biyomedikal mühendisi genç üyelerimize de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Pektaş‘ın ardından söz alan Şubemiz üyesi Biyomedikal Mühendisi Onur Koçak Prof. Dr. Turhan Çiftçibaşı‘nın çalışma arkadaşları ve öğrencileri adına duygularını dile getirdi. Daha öğrencilik yıllarında biyomedikal mühendisliğinin mesleki örgütlenmesi ve sektördeki yeri ile ilgili kendilerine yol gösteren Prof. Dr. Turhan Çiftçibaşı‘na duydukları özlem ve saygıyı ifade ederek sözlerine başlayan Koçak: "Bizler Biyomedikal mühendisliği öğrencisiydik ama aslında bizlere biyomedikal mühendisliğinin zemininin elektrik-elektronik mühendisliğine dayanan bir anabilim dalı olduğunu kavratan sevgili Hocamız oldu. Bu işin mesleki örgütlenmedeki adresinin EMO olduğunu bizlere anlatan, bizleri EMO ile tanıştıran kendisiydi. Bu meşru mücadelenin zeminini bize tarif eden, ancak EMO‘da örgütlenirsek mesleki sorunlarımızı aşabileceğimizi bizlere öğreten sevgili Hocamız‘a burada hepinizin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Ailesi adına son sözü Prof. Dr. Turhan Çiftçibaşı‘nın oğlu Emre Çiftçibaşı söyledi. Çiftçibaşı: "Öğlen yapılan mezarlık ziyaretinde de babamın onlarca dostunu arkadaşını öğrencisini görmek, bu akşam sizleri burada böylesi bir vefa duygusuyla salonu doldururken görmek bizler için onu verici. Ben şimdi sizlere babamın beni nasıl "odacı" yaptığını anlatmak istiyorum. 2003 yılının sonları bir kış günü, dışarı çıkmak istiyorum arabayla ama araba babamda, neyse telefonlaştık EMO‘ya çağırdı beni "gel al arabayı" diye. Ben ilk defa EMO‘nun binasını buldum içeri girdim. Babam bir odada şimdi burada olan simalarla oturmuş bir şeyler tartışıyorlar, memleketi kurtarıyorlar, siyaset konuşuyorlar. Ben arabayı alıp gitmek derdindeyim babam da "yok otur biraz dinle bakalım" diyor. Ama ben çok ısrarcıyım arabayı alıp kaçmak istiyorum, babam "tamam arabayı bugün alacaksın" dedi, anahtarı uzattı, tam ben alacakken geri çekti "önce odana üye olacaksın" dedi. Ben arabanın hevesiyle hemen formları doldurdum, işlemlerimi yaptım hasbelkader üye oldum ve arabayı alabildim. Sonra aradan yıllar geçti EMO‘nun bir yayını için bir yazı yazdım, ben yine kendi halimde "elektronik programlama" gibi bir başlık düşünmüştüm yazıya. Babam; "öyle olmaz" dedi, "her zaman vurucu bir başlığın olmalı, yazıya sağlam girmelisin" dedi ve yazının başlığı için "teknolojik üretimin uç noktası" önermesini yaptı. Böyle şeyler babam için bir zorunluluk değil keyif aldığı işlerdi. Küçükken hatırlıyorum biz yemek yerken babam elinde kablolu ev telefonu sürüye sürüye evin içinde telefonla konuşur, gecelerini seçim çalışmalarıyla geçirirdi. Seçim kazanılırsa çok keyfili olur, havalara uçar, kaybedilirse üç gün konulmazdı ama hiçbir zaman Oda işlerini bir yük, bir zorunluluk olarak görmez, aksine örgütsel sorumlulukla, büyük bir zevkle giderdi Oda‘ya. Sizleri çok severdi, Oda‘sını çok severdi. Ben de tüm ailem adına sizlere babama gösterdiğiniz sevgi ve vefa için çok teşekkür ediyorum, onur duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum1" dedi.

Turhan Çiftçibaşı‘nın çocukluk yıllarından başlayarak ailesinden gelen fotoğraflardan oluşturulan filmin gösterilmesinin ardından Klinik Mühendisliği başlıklı panele geçildi. Panel yöneticiliğini EMO Ankara Şubesi adına Ali Yiğit yürüttü. TEPA A.Ş.‘den katılan Fikret Küçükdeveci Biyomedikal Mühendisliği tanımı, tarihsel gelişimi ve Türkiye‘de biyomedikal mühendisliği uygulamalarını anlatan bir sunum yaptı. Bilkent Üniversitesi‘nden Arif Koçoğlu da Türkiye‘de Biyomedikal Mühendisliği eğitimi, kamudaki ve sektördeki biyomedikal mühendisliği uygulamaları ve istihdam açığına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Panelin son konuşmacısı Bilkent Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Ergin Yıldızoğlu biyomedikal mühendisliği alanının multi-disipliner bir alan olduğunu vurgulayıp, bu alanda elektrik-elektronik mühendisliğinin yapacağı katkılardan bahseden ve biyomedikal mühendisliğinin önünde araştırma çalışmaları için çok bakir bir alan bulunduğunun altını çizen bir anlatımla sözlerine son verdi. Panel salondan gelen katkı ve sorular ile panelistlerin cevaplarıyla son buldu.



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


EMO ANKARA ŞUBESİ 27. DÖNEM KOMİSYON ÇALIŞMALARI HAKKINDA DUYURU

ICCI 2024 FUARINA GİDİYORUZ

ÜYELERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ UDEMY EĞİTİMİ: MÜHENDİSLER İÇİN YAPAY ZEKA ARAÇLARI

TÜRK TELEKOM A.Ş. ANKARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARET

TÜRK TELEKOM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NATO VE TAFİCS GRUP MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARETTE BULUNULDU

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

İYİ BAYRAMLAR...

Okunma Sayısı: 2834


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.