MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO ANKARA ŞUBESİ 20.DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI YAYIMLANDI


 
EMO Ankara Şubesi 20. Dönem Çalışma Programı yayımlandı. 20. Dönem Çalışma Programı, EMO Ankara Şubesi 20. Dönem Yönetim Kurulu tarafından 19 Nisan 2010 Pazartesi günü yapılan Yönetim Kurulu toplantısında karar altına alındı. “Şube Yönetim Kurulu Çalışmaları”,”TMMOB’ye Bağlı Odalar, Emek ve Meslek Örgütleri İle İlişkiler”, “Teknik Büro Hizmetleri”, “Üye İlişkileri ve Örgütlenme Çalışmaları Eğitim Merkezi”, “Basın Yayın Faaliyetleri”, “Komisyon Çalışmaları”, “Dönemsel Etkinlikler” başlıklarının yer aldığı 20. Dönem Çalışma Programı’na haberin devamında ulaşabilirsiniz.
 

 

TMMOB EMO ANKARA ŞUBESİ 20. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI

EMO Ankara Şubesi 20. Olağan Genel Kurul sürecinde sunulan ve üyelerimizin büyük bir kısmı tarafından kabul gören program yaklaşımları, ilkeler, önermeler ve etkinlikler anlamında temel referans kabul edilerek dönem çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Bu bağlamda; tüzük ve yönetmeliklere uygun bir anlayış içinde katılımcılığı teşvik eden, emek ve demokrasi yanlısı politikaları desteklemekten vazgeçmeksizin planlı bir gelişmeyi savunan, tüm üyelerimizin mesleki ve teknik bilgi birikimlerini geliştiren, TMMOB ve Odaları devre dışı bırakmaya çalışan baskılara boyun eğmeyen bilakis bunlarla mücadele eden, bütün meslek disiplinlerini kapsayıcı etkinlikler gerçekleştiren, üyelerimizin ve meslek dallarının ihtiyaç duyduğu alanlardaki eğitim başta olmak üzere diğer faaliyetleri ticari kaygılardan uzak bir anlayışla gerçekleştiren, bağlı disiplinlerdeki üyelerimizin Meslek Dalı Komisyon çalışmalarını teşvik eden, meslek alanlarımızla ilgili ülke kaynaklarının ve politikalarının kamu yararına bir anlayışla ele alınması gerektiğini her fırsatta dile getiren, işsiz üyelerimizin sorunlarına çözüm yolları üretmenin yanı sıra ücretli çalışan ve emekli üyelerimizin özlük ve sosyal haklarının arttırılmasını hedefleyen, temsilciliklerin işleyişinde EMO örgütlülüğüne yaraşır standart mekanizmaların işlemesini sağlayan, üyelerimizin her türlü etkinliğe daha aktif katılımının yanı sıra görüş ve önerilerini dile getirebilecekleri danışma kurulu-genel üye toplantısı-işyeri temsilciliği gibi mekanizmaları geliştirerek sürdüren, diğer emek ve meslek örgütleri ile var olan ilişkilerimizi geliştirerek sürdüren, kadın üyelerimizin etkinliklere daha fazla katılımının sağlanmasının yollarını açmanın yanında sorunlarına yönelik çalışmalarını kendi iradeleri ile planlayabilmelerine olanak yaratan, özellikle üniversitelerle olan ilişkilerin yeterli düzeyde olmadığından yola çıkarak bu ilişkileri geliştiren ve üniversitelerle ortak etkinliklerde buluşan, hayatın tüm alanlarında yeni bir örgütlenme hamlesi başlatarak üyeyi her aşamada çalışmalara aktif olarak çekebilen bir anlayış, EMO Ankara Şubesi başta olmak üzere tümüyle örgütlülüğümüzün ve ülkenin aydınlık bir yolda bilim ve teknolojinin kılavuzluğunda yürüyebilmesi için ödün verilmeksizin hayata geçirilecektir.

EMO Ankara Şubesi bir meslek örgütü olarak, mesleği geliştirme hedefi ile mesleki etkinlikleri toplum yararına gerçekleştirmeyi, bilimi ve teknolojiyi halkın hizmetine sunmayı sürdürmeyi hedeflemektedir. 20. Dönemin çalışmaları içinde "Üye ilişkileri ve Örgütlenme" önemli bir ağırlık teşkil edecektir. Rutin ve periyodik bir şekilde sürdürülen Şube Bülteni, Şube Koordinasyon Toplantıları, Şube Danışma Kurulu Toplantıları, web sayfası ve e-posta ile üyelere faaliyetlerin aktarılması gibi çalışmalar geliştirilerek sürdürülecektir.

EMO Ankara Şubesi meslek örgütü olmanın gereklerini göz ardı etmeden demokratik bir yapı olarak işleyişinin geliştirilip güçlendirilmesini ve korunmasını sağlamak ve Şube organlarının sağlıklı işleyişini yönlendirmek üzere aşağıda sıralanan çalışmaları yapmayı hedeflemiştir. Bunun yanında meslek alanındaki sorunlara örgütlü biçimde müdahale edilmesinin ülke genelindeki demokrasi mücadelesine güç katacağı ve ülkemizdeki demokratik gelişmelerin mesleği yapabilmenin alt yapısını geliştireceği bilinciyle her türlü sağlıklı etkileşime olanak yaratmaya devam edecektir.

Bu kapsamda;

·       TMMOB ve bağlı Odaların birimleri ve emek ve meslek örgütleri ile kurulan ilişkilerin sürdürülmesi ve güçlendirilmesi,

·       Elektronik Mühendisleri‘nin en önemli sorunlarından biri olan unvan ve çalışma yaşamından kaynaklanan sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunulması ve aynı yaklaşımın bütün meslek disiplinlerine özgü olarak benimsenmesi,

·       Temsilcilik çalışmalarının belirli bir standarda oturtulması ve işleyişin gereksinimler/olanaklar temelinde geliştirilmesi,

·       Oda etkinliklerine üye tabanının en geniş kesiminin katılımının sağlanması için örgütlenme çalışmalarına öncelik verilmesi,

·       Önceki yıllarda yitirdiğimiz ve Odamız örgütlülüğüne katkı sunmuş üyelerimizin mücadeleleri ile hafızaları diri tutmak ve güncel gelişmeleri değerlendirecek şekilde anma etkinlikleri yapılması,

·       Oda adına talip olunacak dönemsel etkinlikler ile üniversite ve sektörün ilgililerini bir araya getirme ve Odamızın ilgili alanlara dair görüşlerinin tüm kamuoyu ile paylaşımını sağlayacak ortamlar yaratılması,

temel yaklaşım ve yönetim tarzı olarak benimsenecektir.

 A- Şube Yönetim Kurulu‘nun Çalışmaları

Yönetim Kurulu haftada bir gün olağan toplanacaktır. Yönetim Kurulu`nun yapacağı çalışmalarda kolektivizm esastır. Alınacak kararlarda, mümkün olan en geniş kesim karar alma süreçlerine katılmaya çalışılacaktır.

Bu çerçevede,

·       Yönetim Kurulu toplantılarına asıl üyelerin yanında yedek üyelerin ve Şube profesyonellerinin de katılımı sağlanacaktır.

·       "Danışma Kurulu"nun her ayın ilk haftası olağan, gerekirse özel gündemli olağanüstü toplanması, kurul toplantılarının Şube organlarının çalışmaları ile yönlendirilmesi ve kurul yapısının Şube çalışmalarını ve örgütlülüğünü geliştirici yönde tartışmaların yapılabileceği bir yapıya sahip olması sağlanacaktır.

·       Üç ayda bir temsilciliklerle, mümkün olduğu sürece temsilciliklerde koordinasyon kurulu toplantısı yapılacaktır.

·       Asıl ve yedek tüm Yönetim Kurulu üyelerinin kurulacak sürekli komisyonlardan en az bir tanesinde sorumlu olması ve komisyonların hazırlayacağı raporların bu üyeler tarafından Yönetim Kurulu toplantılarında gündeme taşıması sağlanacaktır.

·       Temsilciliklerdeki işleyişin Şube işleyişi ile birlikteliğinin sağlanması amacıyla temsilcilik denetlemeleri düzenli olarak yapılacaktır.

 

B- TMMOB‘ye bağlı Odalar, Emek ve Meslek Örgütleri ile ilişkiler

TMMOB‘ye bağlı Odaların birimleri ile TMMOB Ankara İKK; emek ve meslek örgütleri ile geçen dönem çalışmalarına başlayan Ankara Emek ve Meslek Örgütleri Platformu (Ankara EMÖP) zemininde ülkenin ve meslektaşların gündemine yönelik eylem ve etkinlikler yapılmaya devam edilecektir. Bu çerçevede TMMOB Ankara İKK ve Ankara EMÖP sekretarya hizmetlerinin Odamız tarafından verilmesi hedeflenecektir. 19. Dönem içinde ÖKP Ankara Bileşenleri ile birlikte yapılan etkinlikler özelleştirme karşıtlığı noktasından kamusallık yaklaşımına taşınarak sürdürülecektir.

C- Teknik Büro Hizmetleri

Teknik Büro, elektrik projelerinin denetiminin yanı sıra Odamıza üye diğer mühendislik alanları ile ilgili mesleki denetimi etkili bir şekilde sürdürecek yapılanmada olacaktır. Bunun için;

·       Temsilciliklerin proje ve mesleki denetim işlerinin bu büro aracılığı ile denetlenmesi geliştirilecektir.

·       Temsilciliklerdeki elemanlar (temsilciler dâhil) proje denetimi konusunda, zaman zaman büro tarafından eğitilmeye devam edecektir.

Teknik Büro aşağıda belirtilen komisyonlarla bilgi alış verişi içerisinde çalışacak ve bu komisyonlara sekretarya hizmetleri verecektir.

·       SMM Komisyonu

·       Yapı Denetim Komisyonu

·       Enerji Komisyonu

·       Meslek Dalı Komisyonları

D- Üye İlişkileri ve Örgütlenme Çalışmaları

Yeni mezun olan mühendislerin EMO‘ya katılımının düşmesi, üye olanların da seçim süreçlerinde yeterince yer almaması, Odanın örgütlenme faaliyetine ne derece ihtiyaç duyduğunun göstergesidir. Örgütlenme faaliyeti 20. Dönem süresince temel faaliyet alanı olarak belirlenecektir. Bu süreçte Odanın yaptığı her faaliyetin örgütlenmeye azami katkı koyması için çalışılacaktır. Öncelikle Üye İlişkileri ve Örgütlenme Komisyonu kurulacak, 19. Dönemde olduğu gibi işyeri temsilcilerinin bu komisyona katılımı ve komisyonun sağlıklı bir işleve sahip olması sağlanacaktır. Örgütlenme Sekreterliği ihtiyaçlar çerçevesinde farklı disiplinlere mensup sekreter yardımcılıkları ile güçlendirilecektir.

EMO-Genç Yönetmeliği`nin değiştirilmesi için merkezi çalışmalar yapılacak ve üniversitelerde EMO-Genç temsilciliği oluşturulacaktır. Üniversitelerde ve iş yerlerinde oluşturulan/oluşturulacak "EMO Panosu"nun takibinden bu temsilcilerin sorumlu olması sağlanacaktır. EMO-Genç`in kendi özgünlüğünü barındıran yayın faaliyeti, staj çalışması, web sayfası vb. konularında yönlendirici olacak çalışma grupları oluşturulacaktır. Yanı sıra EMO-Genç üyelerinin Şubede kurulacak komisyonlara katılımı sağlanacak, bu sayede öğrencilikten başlayarak Oda süreçleriyle öğrencilerin ilişki kurması sağlanacaktır.

Yeni mezunlara ve/veya işsiz üyelere iş bulma konusunda tüm ilgili kurumlarla iletişime geçilecektir.

18. Dönem`de başlatılan Genel Üye Toplantıları sürdürülecek ve bu toplantıya hazırlık olarak iş yerlerinde üye toplantıları planlanacaktır.

Çoğu işyeri temsilciliği faaliyetlerini ajanda dağıtmakla sınırlar düzeye daraltmıştır. TMMOB örgütlüğünün en temel aracı olan işyeri temsilcilik mekanizması aktif hale getirilecektir. TMMOB‘nin diğer Odaları ile İKK zemininde, işyeri temsilciliğini oluşturmak, TMMOB örgütlülüğünün geliştirilmesine yönelik "İKK Örgütlenme Komisyonu" kurulması ve ortak mekanizmalar yaratılması hedeflenecektir. Küçük ve dağınık işyerlerinin iş yeri temsilciliği için çözüm geliştirilecektir. Üyelerin yoğunluklu çalıştığı büyük iş yerlerinde ise, kurumun ilgili bölümü bazında iş yeri temsilciliği oluşturulacak ve o kurum bünyesindeki tüm temsilciler iş yeri temsilcileri kurulu olarak ifade edilecektir. TMMOB Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı‘nda alınan kararların hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütülecektir.

 

 Bu çalışmaların doğru yönelimlerini belirleyebilmek için;

·       Üyelerin çalıştığı alanlar, aldığı ücret, çalışma koşulları, gizli işsizlik, kayıt dışı çalışma, serbest ve ücretli çalışma vs. konuların tespitine yönelik,

·       Mühendislerin EMO‘dan beklentilerini anlamaya çalışan

alan araştırması yapılacaktır.

İş yeri temsilcilerinden oluşacak "Temsilciler Kurulu" ile 4 ayda bir değerlendirme toplantısı yapılacak ve Odanın iş yerlerindeki çalışmaları değerlendirilecektir.

Bilgisayar Mühendisleri`nin Odalaşma sürecine yönelik olarak mevzuat, tüzük, yönetmelik, yapılanma ve örgütlenme çalışmalarının başlatılması için bir çalışma grubu oluşturulacaktır.

E- Eğitim Merkezi

Odamıza üye tüm disiplinlerin mesleki gelişimine ve güncel teknolojileri takip etmesine yarar sağlayacak olan eğitim, söyleşi, seminer, firma sunumları Eğitim Merkezi tarafından planlanacaktır. MDK‘ların kendi alanlarına yönelik eğitimleri örgütlemesi için Eğitim Merkezi MDK‘lar ile eş güdümlü çalışacaktır. Ayrıca 2004 yılında başlatılan Mühendislik Geliştirme Eğitimleri (MÜ-GE) programı Eğitim Komisyonu ile beraber genişletilerek sürdürülecektir. 19. Dönemde hizmete açılan Halil Eker Bilgisayar Dersliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yürütülecektir.

F- Basın-Yayın Faaliyetleri

Odanın etkinliklerinin üyeye yansıtıldığı yayın faaliyetleri (bülten, kitap, broşür, web sayfası vb.) periyotlarına uygun olarak düzenli sürdürülecektir.

19. Dönemde başlatılan Şubemizin yaptığı etkinliklerin arşiv çalışmalarına 20. Dönemde de devam edilecek ve bu arşivlerin EMO portalı altında yayımlanması için çalışmalar yürütülecektir. 20. Dönem etkinlikleri de aynı yöntemle arşivlenecek ve bu yayın içerisine entegre edilecektir.

 G- KOMİSYON ÇALIŞMALARI:

Şubemiz işleyişinde önemli bir yer kaplayan mesleki ve sosyal etkinliklerin altyapısının hazırlanması ve bunların gerçekleştirilmesi amacıyla komisyonlar kurulacak ve bu komisyonlar arasındaki eş güdümün sağlanması amacıyla da 3 ayda bir Komisyon Başkanları toplantısı yapılacaktır. Bununla beraber her komisyon dönem başında kendi çalışma programını oluşturacak ve çoğu zaman karşılaşılan komisyonlara katılım konusunda kendi koşullarına uygun önlemler alacak ve Yönetim Kurulu‘na sunacaktır. Komisyonların verimli ve sağlıklı bir işleyişe kavuşmasına yönelik olarak çalışma usul ve esasları belirlenecek ve bunlar bir yönetmelik haline getirilecektir.

1- Meslek Dalı Komisyonları

Odamız yapısı içinde farklı meslek alanlarından bulunan üyeler arasında dayanışmayı güçlendirecek politikaların oluşturulması, o meslek alanına özgü bilgi ve deney birikiminin oluşturulması, o alana ilişkin Oda birimlerinde yürütülecek çalışmaların eş güdümlenmesi, geliştirilmesi, düzeyinin yükseltilmesi ve üyelerin çıkarlarının korunmasına yönelik çalışma ve örgütlenme faaliyetlerine destek olunacaktır. Her MDK`nın kendine özgü yayın faaliyetine destek olunacaktır. MDK‘ların oluşturulmasına yönelik olarak da o mesleğe mensup üyelerin katılımıyla seçim yapılacaktır.

2- Enerji Komisyonu

Ülkemizin ve bölgemizin enerji üretim ve tüketim politikasının ortaya konulması, mevcut sorunların irdelenmesi, sorunlara çözüm önerileri getirilmesi ve bölgeye, ülkeye yönelik enerji politikalarının oluşturulması, yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyelini araştırmak ve bunların kullanımına yönelik kamuoyu  oluşturulması, enerji alanındaki özelleştirmeler ve nükleer santraller konusunda Şube`nin birikimlerini yükseltecek çalışmalar yapmak ve bu konularda Şube Yönetim Kurulu`nun çalışmalarına yardımcı olmak. Bunun yanında enerji sektöründe yaşanan gelişmeleri takip eden ve zaman zaman kamuoyunun dikkatini çekecek etkinlikler  (panel, konferans,...) hazırlamak.

3- Bilgi ve İletişim Komisyonu

Telekomünikasyon, yayıncılık, iletişim teknolojileri vb. ile ilgili gelişmeleri izleyerek sektörde yaşanabilecek problemlerin önceden tespitine yönelik çalışmalar yapmak, burada yaşanan olumsuzluklara karşı mücadele argümanlarını toplamak, üyelerimizi ve kamuoyunu, sektördeki güncel gelişmelere dair bilgilendirmek ve bu konularda Şube Yönetim Kurulu`nun çalışmalarına yardımcı olmak.

4- Yayın Kurulu

Şubenin hazırladığı her tür (elektronik, bülten vb.) yayının teknik ve içerik çalışmasını yapmak. Yayınların EMO Ankara Şubesi üyelerinin gereksinimlerine cevap verecek bir tarz ve içerik ile hazırlanmasını sağlamak.

5- Üye İlişkileri ve Örgütlenme Komisyonu

Odanın örgütlülüğünün geliştirilmesi için Örgütlenme Sekreterliği ve işyeri temsilcileri  ile eş güdümlü çalışmalar yürütmek. Bunun yanında "Ücretli çalışan veya İşsiz" meslektaşlarımızın Odamız örgütlülüğüne dahil edilmesi ve aktif olarak yer almasının önünü açıcı etkinlikler yapmak üzere "Ücretli ve İşsiz Mühendisler" ve çalışma yaşamında karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik Şubemiz Avukatı danışmanlığında "Hukuk" çalışma grupları da bu komisyon altında kurulacaktır.

6- Sosyal Etkinlikler Komisyonu

Oda üyelerinin ihtiyaçları doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve teknik içerikli etkinlikler organize etmek. Katılım sağlanacak etkinliklerin tür, tarih ve konularına ilişkin Yönetim Kurulunu bilgilendirici ön araştırmalar yapmak. Yapılan etkinliklere yönelik katılımcıların dilek, istek, öneri ve eleştirilerini toplamak.

7- SMM Komisyonu

SMM uygulamaları hakkında çalışmalar yürütmek, yönetmelik değişikliğinin kamu  kurum ve kuruluşları ile SMM üyelerine tanıtımı konusunda özel etkinlikler  düzenlemek. SMM olarak çalışan üyelerimizin çalışma alanındaki sorunlar ve çözüm önerileri konusunda Yönetim Kurulu‘na yol gösterici çalışmalarda bulunmak.

8- Kadın Mühendisler Komisyonu

Kadına yönelik ayrımcılık konusunda farkındalığın arttırılmasını, kadınların bu   konudaki yasal hakları ve yasal düzenlemeler hakkında bilinçlendirilmesini, mevcut  düzenlemelerle sağlanmış olan hakların uygulanması için gerekli etkinlikleri düzenlemek. Bunun yanında TMMOB Kadın Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı‘nda alınan kararların hayata geçirilmesi için çalışmalar örgütlemek.

9- Yapı Denetimi Komisyonu

Denetçi ve yardımcı denetçi mühendislerin ortak tavır sergilemeleri için gerekli çalışmaları yapmak, birçok disiplini ilgilendiren yapı denetimi sürecinin kamusal bir anlayışla sürdürülmesi için TMMOB düzeyinde Yapı Denetim Kurultayı düzenlenmesi için çaba harcamak. Yapı denetim kanunu ve ilgili mevzuatın mühendisler ve kamu yararına uygulanması için çalışmalar yürütmek.

10- Kütüphane Komisyonu

Şubemizin 19. Döneminde hizmet vermeye başlayan Prof. Dr. Güney Gönenç Kütüphanesi‘nin işleyişine yön vermek, üyelerimizin buradan maksimum derecede faydalanmasını sağlamak, kitapların uluslarası standartlar dâhilinde indekslenmesini sağlamak ve yeni alınması gereken kitapları tayin etmek üzere çalışmalar yürütmek.

11- Eğitim Komisyonu

Üyelerimizin meslek alanlarına ve güncel teknolojileri takip etmesine yönelik olarak eğitim programlarını Eğitim Merkezi ile beraber tespit etmek. Yeni eğitim konuları tespit etmek ve bu konularda detay çalışma yapmak.

12- Tüzük ve Yönetmelikler Komisyonu

Odamızın yayımladığı tüm tüzük ve yönetmeliklerin güncel gelişmeler ışığında değerlendirilmesini ve gerekirse yenilerinin hazırlanması, bunun yanında meslek alanlarımıza yönelik hazırlanan yasal düzenlemeler konusunda çalışmalar yürütmek.

13- Asansör Komisyonu

Asansör konusunda çalışan üyelerimiz arasında bilgi paylaşımı ve yardımlaşmayı sağlamak, gerek kullanıcıların gerekse asansör çalışanlarının güvenliğinin arttırılması (sağlanması) konusunda kamuoyu oluşturmak ve bu konuda çalışmalar yapmak, teknolojik gelişmeleri takip ederek üyeleri bilgilendirici eğitim ve yayın faaliyetlerinde bulunmak, Asansör Kontrolleri Koordinatörlüğü çalışmalarına teknik anlamda destek olmak, mevcut ve çalışmaları devam eden mevzuat konusunda  çalışmalar yapmak, bu konularda şube görüşünün oluşturulmasında yönetime destek vermek.

14- Dönemsel Etkinlikler Komisyonu

Şubemizin 20. Döneminde gerçekleştirmeyi hedeflediği ve aşağıda sıralanan etkinliklerin içeriğinin hazırlanması ve örgütlenmesini sağlamak.

15- Güç Elektroniği MDK

Odamız yapısı içinde Elektrik Makineleri ve Güç Elektroniği alanlarında çalışan üyeler arasında dayanışmayı güçlendirecek politikaların oluşturulması, meslek alanına özgü bilgi ve deney birikiminin oluşturulması, o alana ilişkin Oda birimlerinde yürütülecek çalışmaların eş güdümlenmesi, geliştirilmesi, düzeyinin yükseltilmesi ve üyelerin çıkarlarının korunmasına yönelik çalışma ve örgütlenme faaliyetleri konularında yönetim kuruluna önerilerde bulunacaktır. Meslek alanında yaşanan gelişmeleri takip ederek, zaman zaman kamuoyunun dikkatini çekecek etkinliklerin (panel,konferans,...) hazırlanmasında ve ilgili konulara ilişkin yayınlar hazırlanmasında yönetim kuruluna yardımcı olacaktır.

16- Emekli Mühendisler Komisyonu

Emekli mühendislerimizin sorunları ve bu sorunlara çözüm önerilerini araştırmak. Bu alanda çalışma yürüten sendika ile de iletişime geçerek örgütlenmenin sendikal alanla da pekiştirilmesini sağlamak.

Odamızın da içinde oldğu İKK bileşenleri ile beraber "Emekli Mühendisler Çalıştayı" gerçekleştirilmesi için çalışmalar yürütmek.

17- İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonu

Çalışma hayatında çalışanların sağlıklarının olumsuz etkilenmemesini, iş kazası ve

meslek hastalıklarının oluşmasını önlemek, çalışanların sağlık ve güvenliklerini    geliştirilerek iş uyumlarını ve verimliliklerini artırmayı amaçlayan İşçi sağlığı ve İş güvenliği alanında çalışmalar yürütmek ve bilinç oluşturma/yükseltme, bu kapsamda da etkinlikler düzenleme, ilgili kurumlara görüş sunulması için çalışmalar yapmak.

 

H- DÖNEMSEL ETKİNLİKLER:

EMO 42. Olağan Genel Kurulu sonucu oluşacak 42. Dönem Yönetim Kurulu‘nun göreve başlamasından sonra Odamız adına gerçekleştirilecek etkinliklerin gerçekleştirilmesi talebinde bulunulacaktır;

·        14. Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Ulusal Kongresi‘ne

·        5. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu‘na

·        4. Ağ ve Bilgi Güvenliği Sempozyumu veya 4. Enerji Verimliliği ve Kalitesi Sempozyumu‘na

·        EMO Örgütlülüğünün Geliştirilmesi Forumu/Çalıştayı‘na

·        2011 veya 2012 ajandasına

talip olunacaktır.

 

Bunun yanında Ankara Şube düzleminde;

·        Ar-Ge Politikaları Sempozyumu/Çalıştayı

·        Kamusallık Çalıştayı

·        Yerel Etkinlikler

İKK düzleminde;

·        3. Ankara Kent Sempozyumu

·        24 Ocak ve 12 Eylül‘ün tahribatının 30. yılı

·        Emekli Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Çalıştayı/Forumu

başlıklı etkinlikler gerçekleştirilecektir.

 

 



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


ICCI 2024 FUARINA GİDİYORUZ

ÜYELERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ UDEMY EĞİTİMİ: MÜHENDİSLER İÇİN YAPAY ZEKA ARAÇLARI

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

İYİ BAYRAMLAR...

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Okunma Sayısı: 1008


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.