MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANTALYA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 ANTALYA   BURDUR   ISPARTA 
 

 
FORMLAR
 
ÖLÇÜM BASVURU DİLEKCESİ
 
ÜYELİK
 
SMM
 
TEMSİLCİLİKLER
 
İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR
 

EMO Antalya Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 24

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

GÜNEŞ ENERJİ SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ


 

GÜNEŞ ENERJİSİ SEMPOZYUMU

SONUÇ BİLDİRGESİ

 

 

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ve TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi‘nin Ortaklaşa düzenledikleri "Antalya Güneş Enerjisi Sempozyumu" 17 - 18 Eylül 2010 tarihlerinde Mimarlar Odası Antalya Şubesi Toplantı Salonunda  düzenlendi.

Sempozyumda;   insanlığın ihtiyacı olan enerjinin temini konusundaki kaynakların türü ve kullanım şeklinin oldukça önem kazanmaya başladığı bu dönemde temiz, tükenmeyen, doğaya ve çevreye uyumlu yöntemlerle küresel iklim değişikliğinin yavaşlatılabileceği bir olgu olan YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI‘ nın kullanımının ön plana taşıması ve bunun bir yaşam biçimi, bir kent kültürü haline getirilmesinin önemi vurgulandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarından birisi olan güneş enerjisi, Ar-Ge çalışmalarının desteklenerek yerli elektromekanik sanayinin gelişmesine katkıda bulunulması, güneş enerjisi uygulamalarının verimli bir şekilde kullanılması ve sektörle buluşmasının sağlanmasına dikkat çekildi. Sempozyumdan,  enerji politikalarının doğru planlanmasında yürürlüğe giren veya girecek olan yasal mevzuatın şekillenmesine katkıda bulunulmasının amaçlandığının altı çizildi.

Sempozyumda; bu değerlendirmeler yanında, güneş enerjisi uygulamaları konusundaki akademik çalışmaların ve teknolojik verilerin doğru kitleye ulaşmasını sağlayarak bilgilendirme ve tartışma ortamı yaratmak, bu çalışmaların sanayi, konut, ulaşım ve teknoloji alanlarına katkısını ortaya çıkarmak ve tarafları buluşturarak ortak çalışma alanlarını geliştirmek gibi üniversite-sanayi işbirliği yönün de ki görüşlere de son derece önem verilmiştir. 

Sempozyuma, başta düzenleme ve yürütme kurulu üyeleri olmak üzere, panel yöneticileri, oturum başkanları, odalarımız temsilcileri, sektör ve  kurum/dernek temsilcileri, üniversite akademisyenleri, yerel yönetimlerden ve bakanlıklardan ziyaretçiler  etkin bir katılım gerçekleştirmişlerdir.

Ayrıca, sempozyuma özel sektörden, serbest çalışanlardan, üniversitede öğretim görevlilerinden ve kamudan mimarlar ve mühendislerce katılım sağlanmıştır. Günlük katılımcılarla birlikte yaklaşık 250 kişi sempozyumda buluşmuştur.

Sempozyum sonucunda aşağıdaki konuların kamuoyuna duyurulması karar altına alınmıştır. 

1.  Antalya Kenti‘nin yapılaşmış alanları ile birlikte bir güneş kente dönüşmesi olanaklıdır. Antalya‘nın güneş kenti olarak yeniden planlanması sağlanmalıdır.

2.  Mecliste 2 yıldır çıkmayı bekleyen YEK kanunu bir an önce STK nın da görüşü alınarak çıkmalıdır.

3.  Ülkemiz dışa bağımlı enerji politikalarından vazgeçmelidir.

4.  Güneşten elektrik enerjisi elde edilmesi hususunda uzun vadede başarılı sonuçlar alınabilmesi için öncelikle ülkemizdeki teknolojinin geldiği seviye tespit edilmeli AR-GE faaliyetlerine önem verilmelidir.

5.  Güneş santrallerinin kurulması için kullanılacak arazilerin özelliklerinin çok iyi tanımlanması ve bu arazilerin envanterinin öncelikle belirlenmesi, bu sahalara iletim ve dağıtım sistemlerine bağlantı için imkânların önceden hazırlanmalıdır.

6.  "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği"nde, güneş enerjisinin kullanımını destekleyecek hususlar daha açık ve net olarak destekleyecek şekilde yeniden düzenlenmelidir

7.   İmar mevzuatında değişiklik yapılarak, yeni imar planı geliştirilecek bölgelerde imar planının klasik plan yerine güneşten en fazla yarar sağlayacak şekilde yapılabilmesine imkân verilmelidir.

8.   Güneş ülkesi Türkiye‘de güneş enerjili eko-mimari uygulamaları başlatılmalıdır.

9.   Halen projesiz, denetimsiz bir şekilde üretilen ve montajı yapılan güneş enerjili elektrik Üretim sistemleri projelendirilme  kapsamına alınarak bir standarda bağlanmalı ve Bu projelerin TUS (Teknik Uygulama Sorumluluğu) kapsamında Elektrik Mühendisleri Odası tarafından mesleki denetimlerinin yapılabilmesini sağlayıcı düzenlemeler yapılmalıdır.

10.  Kırsal alanlarda pişirme amaçlı kullanılan güneş ocaklarının yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılmalıdır.

11.  Kamusal kullanıma açık ve kamu idareleri tarafından düzenlenip, işletilen tüm açık alanlar, parklar caddeler ve sokaklar, güneş enerjisi ile aydınlatılarak tanıtıma yer verilmelidir. Kentimizdeki  kamu binalarında güneş sistemlerine geçilmesine yönelik arayışlara ivedilikle hız verilmelidir.

12.  Akdeniz  Üniversitesi‘nde, Güneş Enerjisi Enstitüsü kurulmalıdır. Kentteki meslek liselerinde, güneş enerjisi olması için gerekli planlama yapılmalı, yönlendirme ve teşviklerle desteklenmelidir uygulamalarına yönelik olarak, yaygın ve örgün eğitim çalışmaları yapılmalıdır

13.  Antalya‘nın bir güneş kenti olması için, ‘Güneş kent kentsel dönüşüm projesi‘ yapılmalı ve yerel kuruluşların katılımı, merkezi idarenin desteği ile "Antalya Güneş Kenti Strateji Belgesi ve Eylem Planı" hazırlanmalıdır.

Antalya‘nın yalnızca güneş uygulamaları ile değil güneş enerjisi ekipmanları üretimi ile de güneş kenti olması hedeflenerek imalatçı kuruluşların kümeleneceği bir merkez olması için gerekli planlama yapılmalı, yönlendirme ve teşviklerle desteklenmelidir.

            TMMOB                                                                              TMMOB

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI                                     MİMARLAR ODASI

       ANTALYA ŞUBESİ                                                         ANTALYA ŞUBESİ 

 

 



TMMOB BAŞKANI EMİN KORAMAZ`IN ÜYELERİMİZE SESLENİŞİ

11.05.2020
 


Çok Okunanlar


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÇELENK SUNMA TÖRENİNE KATILIM SAĞLANDI

ÜYEMİZE MESLEKTE 25. YIL PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

ASANSÖR VE ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR KOMİSYONU TOPLANDI

RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

EMO ANTALYA ŞUBESİ 16. DÖNEM I. KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

TMMOB ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETERİ ŞABAN TAT OLDU (26 MART 2024)

YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR (03 NİSAN 2024)

TELEFERİK KAZASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

ÜYELERİMİZLE KAHVALTI ETKİNLİĞİNDE BULUŞUYORUZ!

EMO VE MMO ANTALYA ŞUBELERİ ORTAK BASIN AÇIKLAMASI: “TELEFERİK KAZASI HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME”

Okunma Sayısı: 2497


Tüm GRUP/DOSYA

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.