MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELAZIĞ, MALATYA, BİNGÖL VE TUNCELİ'NİN ENERJİ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI



 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen "Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl İlleri Enerji Forumu" 17 Aralık 2010 tarihinde Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Forumda Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl illerinin enerji üretim potansiyelleri, enerji alanındaki mevcut sorunları tartışılarak, sorunlara çözüm önerileri geliştirildi. Forumda, enerji-insan ve çevre ilişkisi ele alınırken, bölgesel enerji politikaları ve özelleştirme sonrası ortaya çıkan son durum tartışıldı.
 

Forum çalışmalarına sırası ile EMO Elazığ İl Temsilcisi Yardımcısı Selçuk Albayrak, EMO Malatya İl Temsilcisi Yusuf İnan, EMO Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İdris Ekmen, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Ayaz ve Fırat Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kürüm‘ün gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı.

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, dünyanın, enerji ve su kaynakları konusunda yeniden yapılandırma süreci yaşadığını belirterek, yaşam alanlarındaki bu stratejik kaynakların ticarileştirildiğini söyledi. Enerjinin tek başına üretim konusu olarak ele alınmaması gerektiğini vurgulayan Göltaş, enerjinin sanayi, ekonomi ve çevreyle olan ilişkisine dikkat çekti. Göltaş, şöyle konuştu:

"Bugün hiç kuşku yok ki sosyal yaşamın, refahın, barış ve uygarlığın temel koşulu olan temiz, ucuz, kaliteli ve güvenli enerji için kendi kaynaklarımızca sağlanacak enerjiler gerekli. Bu enerjinin herkes tarafında adil bir şekilde ihtiyacı oranında kullanılması; sermayenin ve çıkar gruplarının karlarından bağımsız olarak enerjinin yaşamın her alanında doğru kullanılması için sağlıklı politikalara ihtiyaçlarımız var. Bugün artık dünya, enerji kanyakları, su kaynakları konusunda yeniden yapılandırma süreci yaşıyor. Yaşam alanlarımızdaki bu stratejik kaynaklar ticarileştiriliyor. Bugün ülkemiz yüzde 74‘e varan enerjideki dışa bağımlılığı azaltmak konusunda önemli bir politika oluşturmak için özellikle ülkenin temel altyapı hizmetlerinin yeniden yapılanma programı sürecinde ciddi eksiklikler yaşadı. Enerji konusunda söz söylemek yaşama ait söz söylemektir. Onun için bu alanın bir yatırım politikasına sahip olması gerektiğine inanıyorum. Enerjinin ömrü, kesintisi, yerli ve güvenilir kurulması için yerli yenilebilir kaynaklarla üretilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu noktada, herkesin bildiği, tartıştığı ve ödediğiniz faturalarda gördüğünüz gibi Türkiye‘de pahalı elektrik kullanılıyor."

Forum çalışmalarına açılış konuşmalarının ardından "Elektrik Enerjisinin Kullanımı ile Erişiminde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı panel ile devam etti. Panel kapsamında Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü‘nden Yrd. Doç.Dr. Ahmet Orhan "Elektrik Enerjisi Sektöründe Yaşanan Sorunların Çözümüne Bilimsel Bakış" başlıklı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası‘ndan Elektrik-Elektronik Mühendisi Emre Nal, "Sanayi Sektöründe Elektrik Enerjisine Erişim ve Kullanım" başlıklı, TEİAŞ 13. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü‘nden Mehmet Albayrak,  "Elektrik Altyapı Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu ve EMO Enerji Çalışma Grubundan Olgun Sakarya, "Elektrik Enerjisi Sektöründeki Özelleştirmelerin Halka Yansımaları" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Forumun öğleden sonraki bölümünde ise  "Elektrik Enerjisi Yatırımlarında İnsan, Doğa ve Çevre İlişkisi" başlıklı ikinci panel düzenlendi. Panelde, EÜAŞ Keban HES İşletme Müdürlüğü‘nden M. Tahsin Yazıcı "İllerdeki Elektrik Üretim Kaynakları ve Planlamalar" başlıklı, İnönü Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü‘nden Prof. Dr. Salih Mamiş, "Rüzgar, Güneş Gibi Yenilenebilir Elektrik Enerjisi Kaynaklarının Bölge Potansiyeli" başlıklı, Fırat Üniversitesi Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü‘nden Prof. Dr. Mehmet Cebeci "Mikro-Mini HES‘ler ve Bölge Potansiyeli" başlıklı ve EMO Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İdris Ekmen ise "EMO‘nun Enerji Yatırımlarına Bakışı" konulu birer sunum gerçekleştirdiler.

 



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU

DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

HALKIN DEMOKRATİK İRADESİ GASP EDİLEMEZ

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI - OLAĞAN GENEL KURULU! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

Okunma Sayısı: 4331


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.