MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

“AR-GE FORUMU: AR-GE DESTEKLERİ VE YENİLİK (İNOVASYON)” DÜZENLENDİ



 
EMO Ankara Şubesi Kayseri İl Temsilciliği tarafından, 24 Haziran 2011 Cuma günü ‘Ar-Ge Forumu: Ar-Ge Destekleri ve Yenilik (İnovasyon)’ etkinliği düzenlendi. Kayseri Erciyes Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik ‘Ar-Ge Teşvikleri’ ve ‘Teknokentler’ oturumlarından oluştu.
 

 

Etkinliğin açılışında konuşan EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş şunları söyledi;"Bu etkinliğin burada gerçekleştirilmesinde en azından fikren destekçi olarak bu konuyu talep eden olarak bir çok arkadaşımız, dostumuz, sektörümüzün bileşenleri katkı sundu. Başta Erciyes Teknokent olmak üzere, Kayseri İl Temsilcisi, temsilci yardımcısı, temsilcilik çalışanlarına ve Şubemiz çalışanlara teşekkür etmek istiyorum. Bu yerel bir AYTEP.  AYTEP ne diye soracak olursanız, Ar-Ge Yenilik Teknoloji Politikaları diye kısalttığımız etkinliğin adı. Aytep`i biz forumlar halinde düşünüyoruz. Başlatılan çalışmalarla 2011 Ocak ayında üç gün süre ile Ankara`da ODTÜ KOSGEB salonunda güzel bir etkinlik gerçekleştirildi.

Biz bu etkinliklerle Ar-Ge tanımları konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyorduk. ODTÜ`deki etkinliğe katılan bir çok  katılımcı Ar-Ge`nin kenar çizgileri, ne olduğu tanımı ile ilgili önemli sunuşları dinleme şansını buldular. Aynı etkinliğin içinde biz farklı konuları üç gün boyuncu tartıştık. Orada ilgi çeken konulardan birisi her boyutuyla teknokentleri tartıştığımız forum olmuştu. Sadece orada faaliyet gösteren firmalar değil çalışanların da fikirlerini ifade edebileceği forum olarak düzenledik.Konu sadece Ankara`da üç günde tartışılıp bitirilecek sonra herkesin ‘bu konu gündemden kalkmıştır tartışmaya gerek yoktur` diyeceği bir konu değil. Belki daha sık, belki yılda bir kez bu konuları tartışacağımız etkinlikler düzenlenmeli. Ar-Ge potansiyelimiz nedir, ne tür adımlar atılabilir konusunda fikir alışverişlerinin yapıldığı, hem ülke çapında hem de bölgesel çapta çıkarımlar yapılarak potansiyelimizi daha fazla harekete geçireceğimiz geleneksel etkinlik haline getirmeyi hedefledik.Bu etkinliklerde herkes düşüncelerini söyleyecek. Farklı düşüncelerden biz sinerji yaratmayı sürdüreceğiz.Ar-Ge ya da inovasyon faaliyetlerinde yapılan her çalışma başlı başına bir proje ; her biri kendi içinde çok önemli fikirler içeriyor. Ülkemizdeki araştırma geliştirme, inovasyon politikalarının ülkemizin daha ileri noktalara taşınabilmesi için herkesi kucaklayacak şekilde oluşturulması gerekiyor. Bu tartışmalar dizinine sadece birilerinin görevi ve yapması gereken çalışma olarak bakmamalı hepimizin çorbada tuzu olsun düşüncesiyle katılması gerekiyor.

Bu etkinlik burada bitmeyecek bundan sonra gerek Kayseri`de gerek başka illerde tekrarları olacak. Ar-Ge inovasyon çalışmaları ve faaliyetleri konusunda farkındalık artırmak kadar teknolojiyi sadece kullanan değil sahip olan ülke konumuna gelmek için hep beraber el ele nasıl verebileceğimizi tartışma olanağı bulacağız. Bununla ilgili ortaya çıkan çalışmalar hepimizin eseri olacak. Hem bölgesel çapta onun ötesinde daha geniş çapta ülkemiz açısından dünya açısından bu tür çalışmalarla bizim de bilim ve teknolojinin üretilmesine katkılarımız olursa bu bizim için en büyük mutluluk olacaktır. Mühendislikle ilgili olarak eldeki ve doğadaki kaynakların insan ve toplum yararına en optimum kullanılmasıdır tanımı yapılmakta. Toplumun tümüne refah getiren çalışmalar yapabilmenin yollarını burada açıyorsak birer insan olarak, mühendis olarak hepimiz görevini yerine getiriyoruz demektir. Bilim ve teknoloji ile ilgili çalışmalarımız sürecektir. Bilgisini bizimle paylaşacak arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerden gerek Kayseri gerek ülkemiz önemli kazanımlar elde edecektir."

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç da etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi, "EMO Ankara Şubesi tarafından düzenlenen foruma ev sahipliğe yapmaktan son derece mutluyuz. Faydalı bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Mühendislik fakültesi dekanlığı olarak bu tür etkinliklere gerekli önem ve desteği vermeye çalışıyoruz. Konu önemli bir konu Ar-Ge konusu. Ülkemizde son dönemle önemli gelişmeler var. Gerçekten ciddi gayretler var. Gerek kamu açısından gerekse özel sektör açısında AR-Ge kavramının öneminin belirlenmesinde son derece iyi gelişmeler var. Teknoparklar, teknokentler bu konularda önemli yol aldılar. Öğretim üyelerimiz Teknokentlerle Ar-Ge konusunda önemli ivme yakaladık."

"Ar-Ge Teşvikleri" konulu I. Oturumu Beyza Nart yönetti. Oturumda KOSGEB Kayseri`den Esat Mahmut Beler "KOSGEB Araştırma-Geliştirme İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı", ODTÜ TEKPOL`den Derya Fındık "Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları: İzleme ve Değerlendirme", TTGV`den Serkan Bürken "Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve Proje Destekleri"ni aktardı. Oturumda son olarak TÜBİTAK-TEYDEB`den Yüksel Çallı konuştu.

"Teknokentler" konulu II. Oturumu EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş yönetti.  Oturumda Pamukkale Teknokent`ten Doç. Dr. Soner Haldenbilen "Üniversite Sanayi İşbirliği Denizli Örneği, Erciyes Teknokent`ten Ahmet Başalp, "Ar-Ge Teknoparklar Teşvikler", Selçuk Üniversitesi Teknokent`ten Prof. Dr. Fatih Botsalı "Teknopark İşletmeciliğinde Konya Teknokent Yaklaşımı" konularını analttı.

Etkinlik izleyicilerin sorularının katılımcılar tarafından yanıtlanması ile sona erdi.

 



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


EMO ANKARA ŞUBESİ 27. DÖNEM KOMİSYON ÇALIŞMALARI HAKKINDA DUYURU

ICCI 2024 FUARINA GİDİYORUZ

ÜYELERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ UDEMY EĞİTİMİ: MÜHENDİSLER İÇİN YAPAY ZEKA ARAÇLARI

TÜRK TELEKOM A.Ş. ANKARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARET

TÜRK TELEKOM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NATO VE TAFİCS GRUP MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARETTE BULUNULDU

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

İYİ BAYRAMLAR...

Okunma Sayısı: 3025


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.