MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTROMANYETİK ALANLAR VE İNSAN SAĞLIĞINA BİYOLOJİK ETKİLERİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ



 
EMO Ankara Şubesi tarafından 07 Ocak 2012 Cumartesi günü `Elektromanyetik Alanlar ve İnsan Sağlığına Biyolojik Etkileri` konulu seminer düzenlendi. EMO Ankara Şubesi Cihan Kayıket Eğitim ve Toplantı Salonu`nda düzenlenen seminere Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahriye Sırav konuşmacı olarak katıldı.
 

 

Etkinliğin açılışını EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ebru Akgün Yalçın yaptı. Yalçın "Bu etkinliğimizi Elektronik Meslek Dalı Komisyon`un çalışması olarak plânladık. Konunun bu yönüyle ilgili olarak kamuoyunun ciddi eksikleri var. Elektronik MDK bu ayın sonuna doğru elektronik mühendislerinin sorunlarına ilişkin bir forum planlıyor. Bunu da buradan duyuralım" dedi.

Elektromanyetik kirlilik kavramının 1990`lı yılların sonlarında cep telefonları ve baz istasyonlarının satış patlamasının ardından sağlık ve biyolojik etki çalışmalarıyla gündeme geldiğini anlatan Bahriye Sırav, Gazi Üniversitesi tarafından 1999 yılında elektromanyetik kirliliğin etkileri hakkında sempozyum düzenlediklerini söyledi.

Şehir cereyanlarıyla beslenen sistemlerin, trafoların, yüksek gerilim hatlarının oldukça düşük frekanslı kaynaklar olduğunu, radyo frekansının ise cep telefonları, radarlar, mikrodalga fırınlar, televizyon, radyo vericileri, telsiz modemleri, telsiz telefonlar olduğunu vurgulayan Sırav şunları söyledi, "Elektrikle çalışan bütün cihazlar oldukça düşük frekanslı alan kaynağı. Türkiye`de 50 herz`i kullanıyoruz. Güneş ışığı enerjisi 10 üzeri 12 herz`lerde ve güneş radyasyon kaynağı. Mikrodalgalar 10 üzeri 9 herzlerde titreşiyor, röntgende kullanılan x ışını saniyede 10 üzeri 18 herzde titreşiyor, kanser tedavisinde kullandığımız gama ışınları saniyede 10 üzeri 22 herz`de titreşiyor.

Yüksek gerilim hatları, trafolar, şehir cereyanları ile beslenen tüm cihazlar ELF manyetik alanları uluslararası kanser araştırma ajansı tarafından 2B sınıfı kanserojen olarak ilan edilmiştir. Yüksek manyetik alan şiddetinin olduğu ortamlarda büyüyen çocuklarda lösemi riski çok daha fazladır. 1979 yılında ilk defa bu ilişik ortaya konmuş ve çeşitli çalışmalarla desteklenmiş. Bunlar çocuk lösemisi etkisi nedeniyle 2 B sınıfı kanserojen olarak belirlenmiş.

Her türlü hastalığa etkinliğimiz artıyor. Hücre döngünüzü bozuyor; kanser oluşum mekanizmasını destekliyor, üreme ve gelişiminde değişimler gözlemleniyor. Kardiyovasküler sistemlere etkileri var. Evlerde manyetik alan seviyesinin artması demek sizin depresyon riskinin artması demek. Yüksek gerilim hatlarına 50 metre yakınlarında yaşayan insanlarda baş ağrısı, depresyon halüsinasyon çok daha fazla görülüyor. Uyku kaliteniz bozuluyor.Bilgisayar başında operatör olarak çalışan kadınlarda meme kanseri riski artmakta.Şehir cereyanlarıyla beslenen tüm dokularda etkilenim nasıl? Beyin sıvısı ve kan etkilenime daha açık. Saç kurutma makinesi çok fazla manyetik alan seviyesi yayıyor, elektrikli battaniye kesinlikle yasak.

Radyofrekans radyasyon dokularla nasıl etkileşiyor dediğinizde bunlar dokulara rotasyona vibrasyona maruz kalıyorsunuz. Hafıza kaybı, öğrenme güçlüğü, çocukların aktivitelerinde değişiklikler meydana geliyor. Hiperaktivite, halsizlik baş ağrısı, uyku bozukluğu, beyin kanserleri... Kalp pili kullanıcılarında cep telefonu etkili. Kalp pilinin aslında ayarlanması dışarıdan radyofrekans radyasyon ile yapılıyor.Radar çalışanlarında çok gözlenen etki, burada çalışanlar sesleri puslu şiddetli, çınlama ve uğuldama olarak duyuyorlar. Gözde katarakt oluşumunu artırıyor; çünkü gözde kuruluk yapıyor, göz kuruluğu uzun vadede katarakt yapar. Gözün sıvısını çok fazla buharlaştırıyor.

Radyofrekans radyasyon beyin tümörü riskinin artırıyor. Cep telefonuyla günde 30 dakika ve daha fazla kullanıyorsanız bu risk artıyor.Kablolu kulaklık tüm toplumda yaygınlaştırılmalı. Kullandığınız bir alet yaşamınızı kolaylaştırıyorsa karşılığında sizden bir şey alıyordur.Bütün parkların bahçelerin içinde trafoların olması çok trajedik. Çocuklar salıncağa binerken trafonun yüksek manyetik alanına da maruz kalıyorlar. Bilinçli toplum olmalıyız diye düşünüyorum."

Etkinlik üyelerimizin sorularının Yrd. Doç. Dr. Bahriye Sırav tarafından yanıtlanması ile sona erdi.

 

 

 

 

 



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


EMO ANKARA ŞUBESİ 26. DÖNEM YÖNETİM KURULU BAŞKANI PROF DR. ŞEREF SAĞIROĞLU`NA BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA ATANMASINDAN DOLAYI TEBRİK ZİYARETİ

TÜRK TELEKOM A.Ş. ANKARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARET

TÜRK TELEKOM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NATO VE TAFİCS GRUP MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARETTE BULUNULDU

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

Okunma Sayısı: 1262


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.