MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

YILIN EN İYİ MAKALE ÖDÜLÜ VERİLDİ



 
EMO Bilimsel Dergi Danışma Kurulu toplanarak, yeni sayılarda yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Danışma Kurulu`nun ardından yapılan törenle, hakem değerlendirmesi sonucu en yüksek puanı alarak EMO Bilimsel Dergi`de yayımlanan makaleleri nedeniyle, İstanbul Teknik Üniversitesi`nden Ertuğrul Başar ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi`nden Alper Çevik`e `Yılın En İyi Makale Ödülü` verildi.
 

EMO Bilimsel Dergi Danışma Kurulu Toplantısı, 16 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirildi. Yayımlanan ilk iki sayının değerlendirildiği toplantıda, yeni sayılarda yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. EMO Genel Merkezi‘nde düzenlenen etkinliğe; EMO Bilimsel Dergi Danışma Kurulu üyeleri, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yeşil, TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Musa Çeçen, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, EMO Bilimsel Dergi Teknik Editörü Orhan Örücü, EMO Enerji Birim Koordinatörü Olgun Sakarya, EMO Enerji Çalışma Grubu Üyesi Kemal Ulusaler, Oda Müdürü Emre Metin, Teknik Müdür Yılmaz Kocaoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası‘ndan (İMO) Prof. Dr. Tuğrul Tankut ve Makina Mühendisleri Odası‘ndan (MMO) Mahir Ulaş Akcan katıldı.

EMO Bilimsel Dergi Teknik Editörü Orhan Örücü‘nün yürütücülüğünde gerçekleştirilen toplantının açılışında sırasıyla; EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, EMO Bilimsel Dergi Editörü Prof. Dr. A. Hamit Serbest, İMO‘dan Prof. Dr. Tuğrul Tankut ve MMO‘dan Mahir Ulaş Akcan sunum yaptı.

"İndekslere Girecek Bir Dergi Hedefledik"

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, EMO Bilimsel Dergi‘nin 42. Dönem Yönetim Kurulu tarafından yayımlanıyor olmasının onurunu taşıdığını belirterek, çok değerli bulduğu EMO Bilimsel Dergi‘nin EMO için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Derginin ilk sayısının Haziran, ikinci sayısının Aralık 2011 tarihinde yayımlandığını, derginin hazırlık çalışmalarına Musa Çeçen‘in başkanlığını yaptığı EMO 41. Dönem Yönetim Kurulu tarafından başlandığını anımsatan Göltaş, "Derginin yayım hayatına kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Göltaş, EMO Bilimsel Dergi‘nin hedefini ise şu şekilde özetledi:

"EMO Yönetim Kurulu olarak, dili Türkçe olan, hakemli, bilimsel bir dergi çıkartılmasına karar verdik. İndekslere girecek bir dergi hedefledik. Çünkü EMO, kendi meslek alanı ile ilgili birçok konuda, önüne koyduğu program çerçevesinde, bilimsel etkinlikler ve mesleki etkinlikler yapıyor; kongreler, sempozyumlar düzenliyor. Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi ile meslektaşların yaşam içerisinde karşılaştıkları sorunlara çözümler üretiyor. Yani TMMOB‘nin ve EMO‘nun kuruluş yasasından kaynaklı olarak, ülkemizde mesleğimizi, meslektaşlarımızın sorunlarını, ülkemizin sorunlarından ayrı görmeyen bir yerde ortak sorumluluklara imza atıyoruz."

"Yaşamın Her Alanında Var Olmaya Devam Ediyoruz"

EMO 42. Dönem Yönetim Kurulu tarafından yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aktaran Cengiz Göltaş, EMO tarafından İTÜ‘nün kuruluşu ve kuruluş sürecinde büyük emek veren akademisyenlerin kendi anlatımları ile yaşadıklarının kaleme alındığı "İTÜ‘nün Çınarları" isimli kitaba da değinerek; Prof. Dr. Güney Gönenç, Prof. Dr. Nusret Yükseler, Prof. Dr. Mustafa Bayram başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm akademisyenleri sevgi ve saygı ile andığını ifade etti.

EMO Yönetim Kurulu‘nun "Akademik Kamp" ve "Akıllı Şebekeler" projelerini hayata geçirmeyi amaçladığını belirten Göltaş, bu projeleri "yüz ağartan projeler" olarak nitelendirdi.

Göltaş, "TMMOB ve EMO‘ya yönelik önyargıları aşma konusunda bu çalışmalar çok büyük bir açılım sunuyor. Bu önyargıların belli nedenlerden dolayı sürekli gündeme getirilmeye çalışıldığının farkındayız. Ancak bizim hem mesleki etkinliklerimizi, hem de meslektaşlarla olan bağlarımızı, üniversitelerle kurduğumuz ilişkileri, sanayinin üniversiteler ve odalarla ortak bir anlayış içerisinde gelişmesindeki rolünü doğru bir yerden kavrayan bir bakış açımız var" diye konuştu.

EMO Bilimsel Dergi‘nin sürekliliğinin sağlanmasının, EMO‘nun en büyük hedeflerinden biri olduğunun altını çizen Cengiz Göltaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir hafta önce Hocamız Hamit Serbest ile birlikte İskenderun‘da, Mustafa Kemal Üniversitesi‘nde düzenlenen bir etkinliğe katıldık. Etkinlikte, hem üniversitelerimizin temel sorunlarını gördük, hem de genç arkadaşlarımızla bir araya geldik. Etkinliğin bizim açımızdan da ne kadar ufuk açıcı olduğunu, bu çalışmaların bütün üniversiteleri kapsayacak şekilde, EMO‘nun kurumsal kimliğini, değerini güçlendirdiğini gördük. Yaşamın her alanında var olmaya devam ediyoruz. Temel kriterimiz ise yüzümüzü üniversitelere dönerek, hocalarımızla beraber yürümek. Bu noktada sizin katkılarınızı, emeğinizi ve sizlerin burada EMO ile yakınlaşmasının değerini biliyoruz. Biz bu derginin bilimsel niteliği yanında, özerk kimliği ile kendi bağımsız duruşuyla çıkarılmasına katkı sunmak için olanaklarımızı sergiliyoruz. EMO‘nun hem bilimsel, hem özerk, hem de demokratik yapısını korumayı sürdüreceğiz. Ayrıca akademik ortamlarda gelişen çalışmalara da katkı sunmaya devam edeceğiz."

"Ülke Adına Birçok Farklı Hizmet Sunacak"

EMO Bilimsel Dergi Baş Editörü Prof. Dr. A. Hamit Serbest de konuşmasına, toplantı öncesi Prof. Dr. Tuğrul Tankut ile ettiği kısa sohbeti şöyle aktararak başladı:

"Hocam dedi ki, ‘Bu tip şeyleri başlatmak ve sürdürebilirliğini sağlamak çok zordur.‘ Ben de; ‘Doğru hocam; biz de bunun farkındayız ama bilimsel bir dergi çıkarmak bizim meslektaşlarımızın gönlünde hep bir ukde idi. Bunu her zaman çok istedik. Ama galiba zamanı yeni gelmişti‘ dedim."

"Bir Musa Çeçen olmasaydı, böyle bir hazırlık çalışması olmazdı. Bir Orhan Örücü olmasaydı, böyle bir konu gündeme gelmezdi. Bir Cengiz Göltaş olmasaydı, o hazırlık çalışmaları çöpe giderdi" diye konuşan Hamit Serbest, akademisyenler adına EMO‘ya teşekkür etti.

Serbest, akademisyenlerin kendi çalışmalarını çeşitli yerlerde, kongrelerde ve çeşitli dergilerde sunma imkanı bulduklarını, bir akademisyen için en önemli şeyin manevi tatmin olduğunu belirtti. Serbest, EMO Bilimsel Dergi‘nin yayımlanmasından duyduğu mutluluğu vurgulayarak, EMO Bilimsel Dergi‘nin bilim dili olarak Türkçeyi kullanıyor olmasının Türkçenin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti.

"Üçüncü Sayı ‘Elektrik Makineleri‘ Konusunda Özel Sayı Olacak"

Bir yıldır yayım hayatında olan EMO Bilimsel Dergi ile Türkiye‘de bir farkındalık yaratılmış olmasını umut ettiğini belirten Serbest, verilen desteklerle EMO Bilimsel Dergi‘nin uzun yıllar varlığını sürdüreceğine inandığını ifade etti.

EMO Bilimsel Dergi‘nin üçüncü sayısının Prof. Dr. Bülent Ertan‘ın editörlüğünde, "Elektrik Makineleri" konusunda özel sayı olarak yayımlanacağını bildiren Serbest, kendilerine ulaşan serbest makaleleri de değerlendirdiklerini ve bu makalelerin de derginin dördüncü sayısında yer alacağını kaydetti.

EMO Bilimsel Dergi‘ye ilişkin çok olumlu görüşler aldığını aktaran Hamit Serbest,
"Dergi için yapılan tüm eleştiriler çok olumlu. Bir tanesi beni çok etkiledi, çok duygulandırdı. Bir arkadaşım, ‘EMO‘ya bakışım değişti‘ diyor. ‘Bakışım değişti‘ derken, bakışının iyileştiğini söylüyor. Eski bakış açısında haklı mıydı? Bu ayrı bir konu, ama demek ki böyle bir çalışma o arkadaşımızın kendi odasına, kendi meslek organına sahip çıkmasını sağlayabilmiş" şeklinde konuştu.

EMO‘nun çalışmalarını takdir ettiğini vurgulayan Serbest, konuşmasını şöyle bitirdi:

"Bugün burada sizlerin, bugünkü yöneticilerin sayesinde bunları konuşabilecek durumdayız. Biz öğretim üyesiyiz ama meslektaşınızız. Oda‘nın da bir mensubuyuz. Öğrencilerimiz sizin müstakbel üyeleriniz, bizim müstakbel meslektaşlarımız. Dolayısıyla bu yapıyı bir bütün olarak ele aldığımız ve ilişkilerimizi de buna göre kurup sürdürdüğümüz müddetçe, zannediyorum geleceğimiz daha mutlu, daha huzurlu olacaktır. Derginin çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dergiye emek verenlerin sayesinde çalışmaların daha da ileriye götürüleceğine inanıyorum."

Bilimsel Dergi Örnekleri Ele Alındı

İMO Teknik Dergi Editörü Prof. Dr. Tuğrul Tankut‘da İMO Teknik Dergi‘ye ilişkin "İMO Teknik Dergi‘nin Dünü, Bugünü, Yarını" başlıklı bir sunum yaptı. Tankut, "Çok anlamlı ve önemli bir çalışmanın EMO‘da başladığını görüyor, buna emek verenleri kutluyorum. Bu işin ne kadar güç, ne kadar engellerle dolu olduğunu biliyorum. Emek veren herkese iyi şanslar ve başarılar diliyorum" dedi.

Tankut, EMO Bilimsel Dergi‘nin çok iyi bir noktadan başladığını, derginin aynı çizgide devam etmesi halinde çok olumlu şeyler olacağına inandığını söyledi. Tankut, 23 yıldır yayın hayatında olan, İMO Teknik Dergisi‘nde benimsenen ve zaman içinde değişime uğrayan politikaları anlattı. Karşılaşılan güçlükler ve değişiklik kararlarına ilişkin de bilgi verdi.

MMO‘dan "Mühendis ve Makina" ve "Endüstri Mühendisliği Dergisi"nin Yayın Sekreteri Mahir Ulaş Akcan da, MMO‘nun "Mühendis ve Makine", "Endüstri Mühendisliği Dergisi" ve "Tesisat Mühendisliği Dergisi" adı altında çıkarttığı yayınlara ilişkin bilgi aktardı.

EMO Bilimsel Dergi‘yi çok başarılı bulduğunu belirten Akcan, her altı ayda bir yayımlanan derginin zamanla daha sık aralıklarla yayımlanması halinde de başarılı olacağına inandığını söyledi. Akcan, odaların bilimsel anlamda yaptığı bu tür çalışmaların mesleki açıdan sevindirici olduğunu ifade etti. 

Yılın En İyi Makale Ödülü Verildi

Toplantının ardından hakem değerlendirmesi sonucunda "Yılın En İyi Makale Ödülü"ne değer görülen, "MIMO Sistemler için Gelişmiş Uzaysal Modülasyon Teknikleri" başlıklı makalesi en yüksek puanı alan İTÜ‘nden Ertuğrul Başar ve ikinci sayıda yayımlanan "Doku Anomalisi İçeren Beyin MR İmgeleri Üzerinde Mumford-Shah Tabanlı Bölütleme" başlıklı makalesi ile ODTÜ‘den Alper Çevik‘e plaket (Gümüş Tabak) verildi. Ayrıca yurtdışında bilimsel bir etkinlikte sunum yapmaları halinde verilmek üzere 3 bin lira para ödülüne değer görüldüler.

Ödülünü EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş‘ın elinden alan Alper Çevik, ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü‘nden 2007 yılında mezun olduğunu belirterek, 2010 yılında da ODTÜ Biyomedikal Mühendisliği yüksek lisans programından mezun olduğunu ve doktorasına orada devam ettiğini söyledi. Çevik, " Bu ödül için meslek odamıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ödül almaya hak kazanan Ertuğrul Başar‘ın ABD‘de olması dolayısıyla ödülü Prof. Dr. A. Hamit Serbest tarafından, Başar‘ın hocası olan, İTÜ‘de beş yıl görev yapan ardından da Kadir Has Üniversitesi‘nde görevine devam eden Prof. Dr. Erdal Panayırcı‘ya verildi. Panayırcı, öğrencisi adına böyle bir ödülü almaktan onur duyduğunu ifade etti.            

Etkinlik, ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI - OLAĞAN GENEL KURULU! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR (ENERJİGUNLUGU.NET)

EMEK VE BİLİM İLE KURULACAK YENİ BİR TOPLUMSAL DÜZEN İÇİN: YAŞASIN 1 MAYIS!

MUTLU BAYRAMLAR

ENERJİ ALANI YÖNETİLEMİYOR (BİRGÜN)

EMO 49. ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLADI

Okunma Sayısı: 1209


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.