MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 KOCAELİ ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YAYIN SATIŞ VE KİTAP LİSTESİ

   · 

ÖNEMLİ EVRAKLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BOLU   KOCAELİ   SAKARYA   ZONGULDAK   BARTIN   KARABÜK   DÜZCE 
 

 
MİSEM BANNER
 
MİSEM DIŞI BANNER
 
ÜYELİK
 
ÜYELİKLE İLGİLİ BELGELER
 
İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR
 
TEMSİLCİLİK ADRES VE TELEFONLARI
 
SMM
 
EĞİTİMLER
 
ÖLÇÜM VE BİLİRKİŞİLİK BAŞVURU FORMU
 
ŞUBEMİZDE SATIŞA SUNULAN KİTAP LİSTESİ
 
ÇALIŞANLAR OLARAK HAKLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?
 
TÜRKİYE’DE MÜHENDİS-MİMAR-ŞEHİR PLANCISI PROFİL ARAŞTIRMASI
 
DERGİ 437. SAYI

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO BİLİMSEL DERGİ 4. SAYISI YAYIMLANDI


GÜNDEM

 
Elektrik Mühendisleri Odası’nın Haziran 2011’de yayımlamaya başladığı EMO Bilimsel Dergi dördüncü sayısına ulaştı. Bu sayıda 6 bilimsel makaleye ulaşabileceksiniz. Derginin Baş Editörü Prof. Dr. A. Hamit Serbest, derginin bilimsel/teknolojik araştırma ve yayın süreçlerine yaklaşık 500 meslektaşın doğrudan destek sağlayarak katıldığını kaydetti. Prof. Serbest, “Savunma Teknolojileri” ve ELECO 2012 konulu iki özel sayı hazırlıklarının yürütüldüğünü de açıkladı.
 

Çukurova Üniversitesi‘nden Prof. Dr. A. Hamit Serbest‘in baş editörlüğü üstlendiği, Hacettepe Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Bahri Ercan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Murat Eyüboğlu, Bilkent Üniversitesi‘nden Prof. Dr. H. Altay Güvenir ve İstanbul Teknik Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Hakan Kuntman‘ın editörlük yaptığı derginin yeni sayısında 3 akademik ve/veya teknolojik bilimsel makale, 3 temalı derleme makale yer alıyor.

Derginin yeni sayısında Akademik ve/veya Teknolojik Bilimsel Makaleler kapsamında yer alan çalışmalar şöyle:

- Sürekli Dalga NIR-IR Dalgaboylarının Karaciğerde Oluşturduğu Isıl Etkilerin in vitro Ortamda Araştırılması/Fikret Yıldız, Ayşe Sena Sarp, Çağlar Gök, Murat Gülsoy, İnci Çilesiz
- Ortalama Kayan Kip Metodu İle Denetlenen İki Fazlı Sarmaşık Yapılı Yükseltici Tip Dönüştürücünün Performans Analizi/Fatih Karık
Yenilenebilir Dağınık Üretim Koşullarının Güç Sistemleri Yük Akış Kararlılığına Etkilerinin Analizi / Ozan Gül, Asım Kaygusuz, Barış Baykant Alagöz

Temalı Derleme Makaleler kapsamında yayımlanan çalışmalar da şöyle:

- Elektrikli Arabalarda Kullanılan Li-ion Akülerin Tek Fazdan Hızlı ve Verimli Şarjı için Güç Faktörü Düzeltmeli Yükselticilerin Karşılaştırması /  Burak Akın
- Türkçe Metinlerin Sınıflandırılmasında Metin Temsil Yöntemlerinin Performans Karşılaştırılması /Mehmet Fatih Amasyalı, Sümeyra Balcı, Emrah Mete, Esra Nur Varlı
- Tek Robottan Çoklu Robotlara Ortam Haritalama/Hakan Karaoğuz, Özgür Erkent, Haluk Bayram, Işıl Bozma

Derginin ikinci yılı nedeniyle Yayın Kurulu adına Baş Editör Prof. Dr. Hamit Serbest yayımladığı mesajında, derginin bu süre içinde kat ettiği mesafeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Dergi veri tabanına 321 meslektaşımız hakem olarak kayıt olmuş durumda. Yayınlanmak üzere gönderilen 80 makalede 115 meslektaşımız ortak yazar olarak yer aldı. Makalelerin incelenmesinde 88 farklı hakem görev yaptı ve bunlardan 29‘u birden fazla kere hakemlik yaptı. Dolayısıyla, derginin bilimsel/teknolojik araştırma yayın süreçlerine yaklaşık 500 meslektaşımız doğrudan destek sağlamıştır. 

Bu dört sayıda yayınlanan 28 makalenin 25‘i akademik ve/veya teknolojik bilimsel makale türünde olup 3‘ü temalı derleme makaledir. Bunların disiplinlere göre dağılımı ise; yüzde 54 elektrik mühendisliği, yüzde 14 elektronik mühendisliği, yüzde 7 biyomedikal mühendisliği ve yüzde 25 bilgisayar mühendisliği şeklinde gerçekleşmiştir.  EMO Bilimsel Dergi‘ye başvurusu yapılmış, değerlendirme süreci devam eden makale sayısı ile 6‘dır.

Derginin her sayısı 5 bin adet basılmış ve 2 bin 760‘ı Türkiye‘deki üniversitelerin ilgili fakülteleri, bölüm başkanlıkları, öğretim elemanları olmak üzere teknokent şirketlerine, Ar-Ge merkezlerine, Bakanlık ve TÜBİTAK destekleri ile Ar-Ge yapan şirketlere gönderilmiştir. Bilindiği gibi, dergiye web üzerinden de erişim sağlanmaktadır. Ayrıca, dergi için yeni bir web sitesi tasarlanarak daha kullanışlı hale getirildi. Yeni sitenin, yayına girdiği 3 Ocak 2013 tarihinden bugüne (6 Şubat 2013) kadar 1009 farklı IP adresinden ziyaret edildi."

ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Leblebicioğlu "Savunma Teknolojileri" konusunda konuk editör olarak 2013 yılında yayımlanmak üzere bir özel sayı hazırlamakta olduğu bilgisini veren Prof. Serbest, İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve ELECO 2012 Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özcan Kalenderli‘nin de konuk editör olarak ELECO 2012 özel sayısı çalışmalarını yürütmekte olduğunu açıkladı.

Prof. Hamit Serbest, EMO Bilimsel Dergi‘nin hedeflerine ilişkin olarak da mesajında şu değerlendirmelere yer verdi:

"Meslektaşlarımızın güvenini sarsmadan ve desteklerini alarak derginin saygınlığını yükseltmek temel hedefimizdir. Öncelikli adım, yurtiçinde üniversitelerimizin akademik atama ve yükseltme ölçütlerinde dikkate alınan bir dergi olmak. Bir sonraki adım ise çok sayıda bilimsel atıf alan ve uluslararası endekslerce taranan dergiler arasına girebilmek.

Dünya çapında etki değeri (impact factor) yüksek bilimsel dergileri kapsayan çok disiplinli atıf indekslerinden oluşan ISI kapsamında tüm bilim alanlarında Türkiye‘den taranan dergi sayısı 2012 yılı itibariyle 74‘tür. 

Bunlar arasında tüm mühendislik disiplinlerindeki dergi sayısı dört, EMO Bilimsel Dergi‘nin disiplinleri olan elektrik, elektronik, bilgisayar ve biyomedikal alanlarında Thomson Reuters ISI kapsamında olan dergi sayısıysa sadece 1‘dir. Bu yayın azlığı ve yayın dillerinin Türkçe olmaması sebebiyle özellikle sanayide yapılan çalışmalar ile Türkçe yapılmış bilimsel çalışmalar hem ulusal hem de uluslararası akademik dünyaya etkin bir biçimde aktarılamamaktadır. EMO Bilimsel Dergi‘yi uluslararası bilimsel standartlara ve uluslararası veri tabanlarına uygun olarak hazırlayarak bu etkinliği artırmak amaçlanmaktadır.

En az ulusal düzeyde bilimsel/teknolojik özgünlük içeren araştırmaları Türkçe yayımlayarak akademik çalışmaları sanayiye ve sanayide yapılan çalışmaları da akademik ortama taşıma hedefinden sapmadan EMO Bilimsel Dergi sürdürülebilir kılınmalı. Bu amaçla katkı yapacak meslektaşlarımızın sayısının hızla artacağına inanıyoruz."

Derginin tamamına aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

 

 

Bağlantılar

 www.emo.org.tr/yayinlar/dergi_goster.php?kodu=883



TAŞINABİLİR UZATMA KABLOLARI

01.09.2021
 


Çok Okunanlar


KADIN ÜYELERİMİZ İŞYERLERİNDE ZİYARET EDİLDİ

ŞUBE YÖNETİM KURULUMUZ SEDAŞ’A ZİYARET DÜZENLENDİ

SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZ EMO GENÇ ÜYELERİMİZE SEKTÖRLE BULUŞMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

13. DÖNEM 1. ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

KOCAELİ İKK BİLEŞENLERİYLE BİRLİKTE 23 NİSAN KUTLAMALARINA KATILDIK

EMO SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZDEN SERDİVAN BELEDİYESİNE ZİYARET

SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZDE ELEKTRİK SMM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Okunma Sayısı: 846


Tüm Gündem

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.