MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

 


 
<< İlk <<  < Önceki <
  / 414  > Sonraki >  >> Son >>
 
 

'NÜKLEER ENERJİ BİZİ KURTARMAZ' (BİRGÜN) 17.02.2006

    

NÜKLEER SİZİN, SİNOP BİZİM OLSUN (EVRENSEL) 17.02.2006

    

EMO'NUN TELEKOM İMTİYAZ SÖZLEŞMESİNE KARŞI AÇTIĞI DAVA BASINDA 20.01.2006

    

Elektrik Mühendisleri Odası'nın Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin Oger Telekom'a devredilmesiyle birlikte imzalanan imtiyaz sözleşmesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açtığı dava basında yankı buldu.

EMO'NUN TELEKOM ÇALIŞANLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMASININ YANSIMALARI 17.01.2006

    

Elektrik Mühendisleri Odası'nın 8 Ocak 2006 tarihinde yaptığı Telekom çalışanlarına yönelik Oger Telekom'un uyguladığı politikalara tepki gösteren açıklaması 9 Ocak 2006 tarihinde çeşitli gazetelerde yer almıştır.

'ÖZELLEŞTİRME ELEKTRİK FİYATLARINI İKİYE KATLAYACAK' 23.12.2005

    

22 Aralık 2005
BİRGÜN
'ÖZELLEŞTİRME ELEKTRİK FİYATLARINI İKİYE KATLAYACAK'
TMMOB'a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından düzenlenen 5'inci Enerji Sempozyumu'nda konuşan EMO Yürütme Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler, sanayi ve ulaşım politikaları gözden geçirilerek, Dünya Bankası ve IMF politikaları nın ötesinde kamusal bir hizmet anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

FAKİR DAHA PAHALI ELEKTRİK KULLANIYOR 23.12.2005

    

22 Aralık 2005
RADİKAL
Fakir Daha Pahalı Elektrik Kullanıyor
ANKA - ANKARA - Uzun süredir zam yapılmamasına karşın Türkiye'de elektrik fiyatlarının hala çok yüksek olduğunu söyleyen TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy, sektörde serbest piyasanın oluşmasıyla, hem kayıp-kaçak oranlarının hem de fiyatların düşeceğine inandığını açıkladı.

ÖZELLEŞTİRME ELEKTRİK FİYATLARINI DÜŞÜRMÜYOR 23.12.2005

    

22 Aralık 2005
EVRENSEL
Özelleştirme Elektrik Fiyatlarını Düşürmüyor
TMMOB Enerji Sempozyumu nda TMMOB ve EMO başkanları, Enerjide özelleştirmeler durdurulsun, yatırımlar artırılsın çağrısı yaparken, Meclis Enerji Komisyonu Başkanı Aksoy, enerji sektörünü tümüyle piyasaya açacaklarını kaydetti. Aksoy, elektriğin özelleştirilmesiyle fiyatların düşeceğini savunurken, PSIRU dan Stephen Thomas, özelleştirmelerin Avrupa da fiyatların düşmesine yol açmadığını kaydetti.

İLETİŞİM YABANCILARA EMANET 19.12.2005

    

17 Aralık 2005
Ankara Kulisi/Işık KANSU
İletişim Yabancılara Emanet
İletişim alanında olanları farklı bir bakış açısıyla yakından izleyen ender kurumlardan birisidir Elektrik Mühendisleri Odası.

"İŞÇİ ÇIKARAMAZ, KAMU ELEKTRİK DAĞITMAMALI" 19.12.2005

    

16 Aralık 2005
BİA Haber Merkezi
"İşçi Çıkaramaz, Kamu Elektrik Dağıtmamalı"
TEDAŞ, "Kamu neden dağıtım hizmetinde olmamalıdır?" sunumunda "Elemanları istediğiniz gibi çalıştıramazsınız, işveren aleyhine ağır sendikal haklar var" dedi. EMO: "Sorunlar yaratıldı; kâr hırsı için gerekçe gösteriliyor. Derhal istifa etmeliler."

ŞİRKETE KAR DEVLETE ZARAR 16.12.2005

    

BİRGÜN
16 Aralık 2005
Şirkete Kar Devlete Zarar
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun ve Sayıştay'ın raporlarında fazladan ödeme yapılarak kamunun zarara uğratıldığı saptanan yap-işlet-devret modeliyle yapılan santralardan Gebze- Sakarya'da 1997 yılında faaliyete geçen Ova Elektrik'le masaya oturan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir mutabakat zaptı imzaladığı öğrenildi.

DEVLET SANTRALDAN VAZGEÇİYOR 16.12.2005

    

RADİKAL
16 Aralık 2005
Devlet Santraldan Vazgeçiyor
ANKA - ANKARA - Sayıştay raporuna göre altı yılda kamuya zararı 872 milyon dolar, Enerji Bakanlığı komisyon raporuna göre ise 430 milyon dolar olan Ova Elektrik'le masaya oturan bakanlık, kamunun enerji alım yükümlülüğünü 20 yıldan 16 yıla indirip, toplam 270 milyon dolarlık geri tahsilat yapma konusunda anlaştı. Ancak bunun karşılığında 20 yıl sonra kamuya devri gereken tesis, yap-işlet modeline dönüştürülüp şirkete bırakılacak. Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Kemal Ulusaler, devri zorunlu olan santralın şirkete bırakılmasının hukuki temeli olmadığına dikkat çekti.

ENERJİDE KÜRESELLEŞME MASAYA YATIRILIYOR 13.12.2005

    

12 ARALIK 2005
EVRENSEL
Enerjide Küreselleşme Masaya Yatırılıyor
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), V. Enerji Sempozyumu'nda, küreselleşmenin, yaşamın her alanını olduğu gibi, enerji alanını da sermayenin çıkarları doğrultusunda nasıl yeniden şekillendirmeye çalıştığını gündeme getirecek.

KAMUYA KARŞI SUÇ 05.12.2005

    

3 ARALIK 2005
CUMHURİYET
ANKARA KULİSİ-IŞIK KANSU
Kamuya karşı suç
İmtiyaz sözleşmesiyle ilgili dava hazırlıklarını sürdüren Elektrik Mühendisleri Odası'nın Başkanı Kemal Ulusaler'e göre, Telekom'un satışı tek kelimeyle "kamuya karşı işlenmiş bir suç."

TEDAŞ'a gözaltı-Cumhuriyet-12.10.2005 13.10.2005

    

Yüksek Denetleme Kurulu:200 trilyon liralık ihale yeniden değerlendirilsin
TEDAŞ'A "gözaltı
!

Denetleme Kurulu'nun, TEDAŞ ihalesinin 'yeniden değerlendirilmesini' istediği ortaya çıktı. İhale 'rekabetçi bir ortamda yapılmadığı, fayda sağlayamayacağı, ek külfet getireceği' nedeniyle eleştirildi.

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'nin hafta başında iptal edilen 'elektrik tellerinin yeraltına alınmasına ilişkin 200 trilyon liralık ihalesi'nin yeniden değerlendirilmesini istediği ortaya çıktı. YDK'nın, ihale gerçekleşmeden hazırladığı raporda, projenin DPT görüşüne ve Elektrik Enerjisi Özelleştirme Stratejisi Belgesi'ne aykırı olduğu belirtilerek'27 alt projeden oluşan bir iş için tek bir ihaleye çıkılması ve yerli firmalardan 100 milyon YTL'lik bitirme belgesi istenmesi' eleştirildi.

Yeterlilik alamadığı için yerli firmaların katılamadığı ve sadece 3 yabancı firmanın dosya aldığı ihaleye, teklif veren olmadı.

Özelleştirmede sıra enerjiye geldi 07.10.2005

    

Özelleştirme uygulamalarında enerji projelerine ağırlık verilecek. NTVMSNBC'nin haberine göre, enerji özelleştirmelerinin uluslararası yatırımcılara anlatılması için önümüzdeki günlerde yurtdışında tanıtım turuna çıkılacak. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, enerji projelerine Avrupa ve Amerika'nın dev şirketlerinin talip olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Unakıtan, akaryakıt pompalarında yazarkasa uygulamalarını incelemek üzere akaryakıt istasyonlarını ziyaret etti. 1 Kasım'dan itibaren tüm istasyonlarda zorunlu olarak uygulanacak olan yazarkasa ile kayıt dışı kullanımı önlemeyi amaçladıklarını anlatan Unakıtan, kaçak ve sahteciliğin önlenmesi için sigara ve alkollü içkilere de düzenleme getirileceğini söyledi.

Erdemir'in Satışı ve OYAK-Mustafa Sönmez 07.10.2005

    

Askerler silah sanayisi için önemli olan demir çelik sektörünün yabancıya gitmesine karşı çıktılar. OYAK, Renault ile otomotivde önemli bir yere sahip; firma yassı çelik kullanıyor. AB, OYAK gibi bir kurumu da, onun ekonomik gücünü de sorguluyor.

2005'in son büyük özelleştirme operasyonu olan Erdemir'in satışı da gerçekleşti. AB'lilerin ve Rus firmalarının da aralarında bulunduğu 6 aday içinde OYAK ipi göğüsledi ve ihalede 2.7 milyar dolara çıkardığı fiyatla Erdemir'in yüzde 46'lık hissesinin sahibi oldu. Bu, OYAK'ın artık Erdemir Grubu'nun hakim ortağı durumuna da gelmesi demek.

"MADENLERİN GERÇEK SAHİBİ HALKIMIZDIR" 28.09.2005

    

"MADENLERİN GERÇEK SAHİBİ HALKIMIZDIR" DİYENLER 8 EKİM'DE ANKARA'DA TMMOB MİTİNGİNDE

<İMG SRC=RESİM/MADENCİ1.JPG ALİGN=RİGHT BORDER=2 HSPACE=10 USPACE=10>ÜLKEMİZİN MADENCİLİK SEKTÖRÜNÜN KAMU AĞIRLIKLI OLAN YAPISI, 1980 YILINDAN SONRA, ADIM ADIM BU ALANA YATIRIMLARIN YAPILMAMASI İLE, KAPATMA YA DA ÖZELLEŞTİRME POLİTİKALARI NEDENİYLE SERMAYEYE TERK EDİLMİŞTİR, TERK EDİLMEKTEDİR.

SEKSENLİ YILLARDAN BU YANA, KAMU İŞLETMELERİNİN VERİMSİZLİĞE NEDEN OLDUĞU PROPAGANDASI YAPILMAKTA, PİYASA MEKANİZMASI İÇERİSİNDE KAYNAKLARIN ETKİN KULLANIMININ SAĞLANACAĞI İDDİA EDİLMEKTE, ÖZELLEŞTİRMELER İLE REKABETİN SAĞLANACAĞI, MALİYETLER VE FİYATLARIN DÜŞECEĞİ, EKONOMİK VERİMLİLİĞİN ARTACAĞI SÖYLENMEKTEDİR. MADENCİLİK SEKTÖRÜ İÇİN YERLİ YA DA YABANCI SERMAYENİN BU YOLLA TEMİN EDİLEBİLECEĞİ, ÖZEL SEKTÖR DİNAMİZMİ İLE ÜLKEMİZ MADENCİLİK SEKTÖRÜNÜN HIZLA GELİŞECEĞİ İDDİA EDİLMEKTEDİR. BU DÜŞÜNCELER İLE, MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE KAMU GİRİŞİMCİLİĞİNDEN VAZGEÇİLMİŞ, KAMUNUN ELİNDEKİ İŞLETMELER ÖZEL SEKTÖRE DEVREDİLMEK SURETİYLE MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE YAPISAL DÖNÜŞÜM(?) SAĞLANMIŞTIR. BU DÖNÜŞÜM SONUCU, BUGÜN, KÖMÜRÜN BİR KISMI VE BORLAR DIŞINDA KALAN MADENCİLİK ALANINDA KAMUNUN KAYDA DEĞER BİR ÜRETİMİ BULUNMAMAKTADIR.

ANCAK ŞİMDİ GÖRÜLMEKTEDİR Kİ; SEKTÖRÜN LİBERALİZASYONUNA YÖNELİK TÜM BU FAALİYETLERİN SONUCUNDA, GEREK MADEN ARAMALARI GEREKSE ÜRETİMLER BÜYÜK ÖLÇÜDE SEKTEYE UĞRATILMIŞ, KAMU MADENCİLİK KURULUŞLARI ANA İŞLEVLERİNDEN UZAKLAŞTIRILARAK BİRER ENKAZ YIĞINI HALİNE GETİRİLİRKEN YERLERİNE HİÇBİR ŞEY KONULAMAMIŞTIR.

Unakıtan:Ne Olursan ol, gel 28.09.2005

    

Doğrudan Yabancı Sermaye Beklentisi ve TÜPRAŞ'ın 'Piyasa Fiyatı'-ERİNÇ YELDAN 28.09.2005

    

TÜPRAŞ'ın kamunun elinde bulunan yüzde 51'lik hissesinin 12 Eylül günü yapılan ihale sonucunda 4.140 milyar dolara Koç Opet- Shell-Aygaz konsorsiyumuna satılması, çıkarları uluslararası sermaye ile bütünleşmekten yana olan çevrelerce ''Yaşasın piyasa'' çığlıkları ile karşılandı. İhale sonrasında ''piyasanın TÜPRAŞ'a biçtiği fiyatın'' gene ''piyasa aktörlerinin beklentilerinden yüksek'' olması ve alıcının da ''yerli sermaye'' olması üzerine satış işlemi adeta kusursuz ve tartışılmaz hale getirildi. Oysa, gerek bu satırlarda, gerekse Cumhuriyet gazetesinin ekonomi sayfalarında defalarca vurgulandığı üzere TÜPRAŞ, ulusal ekonomide yaratılan katma değerin yüzde 3.5'ini tek başına karşılayarak stratejik bir öneme sahip ve petrol-kimya sektöründe de tekel konumunda bulunan bir teknoloji devidir. Bu tür bir konumdaki işletmede üretimde esas olan prensibin ''kısa dönemde tekelci kârlar yaratmak'' değil, kamusal fayda prensibinde üretim yapmak olduğu iktisat yazınının temel öğretileri arasındadır.

Özelleştirmenin derin anlamları-Oğuz Oyan 27.09.2005

    

Özelleştirmenin ideolojik anlamı üzerinde hep duruldu. Ama ideolojinin, içinden çıktığı ekonomik sistemi meşrulaştırıcı işlevinin rolü yeterince vurgulanmadı. Sanki ekonomik sistemden tamamen bağımsız hareket eden bir sistem ideolojisi olabilirmiş gibi düşünüldü. İdeolojinin, sistemin kendisini yeniden üretmesindeki vazgeçilmez rolünün, son tahlilde maddi sonuçları olduğu yeterince hesaba katılmayabildi.

Neo-liberal ideoloji, devletin herhangi bir şekilde sistem içinde girişimci rolüyle yer almasını, piyasa ekonomisini çarpıtan bir özellik olarak gördü. Sistem, kendi ideolojik ve ekonomik egemenliği üzerinde sadece geçmişten (Keynezyen dönemden) gelen kamu girişimlerini tehdit olarak görmedi; bunların ideolojik olarak mahkûm edilmemeleri durumunda yenilerinin peydahlanacağı kuşkusunu taşıdı. Dolayısıyla son çeyrek yüzyılda dünya ölçeğinde kapsamlı bir tasfiye operasyonu gerçekleştirildi.

 


TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI - OLAĞAN GENEL KURULU! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO 49. ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLADI

OKTAY FIRAT’I KAYBETTİK…

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR (ENERJİGUNLUGU.NET)

EMEK VE BİLİM İLE KURULACAK YENİ BİR TOPLUMSAL DÜZEN İÇİN: YAŞASIN 1 MAYIS!

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.