MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İSTANBUL ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR

   · 

SMM NEDİR?

   · 

ÖLÇÜM VE BİLİRKİŞİLİK İÇİN BAŞVURU

   · 

YAYIN SATIŞ VE KİTAP LİSTESİ

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 EDİRNE   İSTANBUL   KIRKLARELİ   TEKİRDAĞ 
 

 
MİSEM EĞİTİMLERİ
 

EMO İstanbul Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 81

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

TMMOB COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ KONGRESİ - 2007


DUYURU

 
Bilgi toplumu olma yolunda, ülkemiz açısından büyük önem taşıyan Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS/GIS)’nin altyapısı, uygulamaları ve kurumsallaşma çabalarının hiç kuşkusuz bilimsel ortamlarda tartışılarak biçimlendirilmesi gerekmektedir. Bu amaçla, ülkemizdeki tüm CBS ilgililerinin geniş katılımıyla birlikte, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına sekretaryası Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasınca yürütülecek, ULUSAL COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ KONGRESİ, 30 Ekim- 02 Kasım 2007 tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilecektir.
 

ağımızda, "bilgi" güçlü bir kaynak olarak algılanmaktadır. Bilgi gerçeği, özellikle bilişim dünyasındaki hızlı gelişmelerle birlikte, günümüzde çok daha önemli bir hale gelerek çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Nitekim bu önemli kaynağın çok daha etkin bir şekilde yönetilmesi artık gelişen toplumların temel hedefleri arasında yer almaktadır. Çünkü güncel ve doğru bilgi, başta kurum, kuruluş ve yöneticiler olmak üzere, tüm bireylerin her türlü toplumsal karar alma sürecini olumlu yönde etkilemektedir.

Yaşanan bilişim çağında, bilgi teknolojisi çok değişik alanlarda insanlığa hizmet etmektedir. Bu alanlardan biri de harita tabanlı bilgilerin yönetimidir. Özellikle dünyamız üzerindeki her türlü yer ve konum temelli bilgilerin yönetilmesinde "harita" bugüne kadar önemli bir bilgi kaynağı olmuştur. Haritalar, çağlar boyunca insan ve mekân arasındaki iletişim bağını kuran bir araç olarak yer gösterimi yanında, her türlü planlama, mülkiyet, tarım, altyapı, risk yönetimi, turizm, sağlık, güvenlik gibi birçok mesleki alanda etkin bir araç olarak kullanılmıştır. Bu önem sürekli bir şekilde artarak devam etmiş ve bilişim dünyasındaki teknolojik gelişmelerle bütünleşerek, "Coğrafi Bilgi Sistemleri" olgusu olarak karşımıza çıkmıştır.

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS/GIS), sosyo-ekonomik, politik ve kültürel kaynakların topyekûn yönetimi gibi karmaşık karar-destek analizlerinde oynadığı rolle, tüm dünya ülkelerinde etkin bir teknolojik araç olarak kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle CBS'nin uydu teknolojisi ile tanışmasının yanısıra Yönetim Bilgi Sistemleri (MIS/YBS) ile bütünleştirilebilir olması bu gelişme sürecine ayrı bir ivme kazandırmıştır. Nitekim CBS ile yeryüzündeki doğal ve yapay kaynaklar bugün çok daha hassas ve verimli bir şekilde yönetilerek, daha yaşanabilir bir dünya için çaba harcanmaktadır. Ayrıca GPS teknolojisi ile uydulardan alınan yüksek hassasiyete sahip konum bilgileri, yine uydulardan alınan görüntülerle artık çok daha hızlı bir şekilde birleştirilip, veri toplama süreçleri de oldukça kolaylaşmıştır. Tüm bu hızlı gelişmelerle birlikte coğrafi bilgiler artık çok daha sağlıklı ve dinamik bir biçimde yönetilip, paylaşılabilmektedir.

CBS'deki gelişmeler sadece teknolojik değişimlere bağlı olmayıp, yapısal anlamda da bütüncül bir değişimi zorunlu kılmaktadır. Bilhassa toplumsal kalkınma sürecinde doğru politikaların üretilebilmesi, bireylerin çağdaş ve kaliteli hizmet beklentilerinin artması yanında, internetle gelen yoğun bilgi talepleri de toplumları CBS için yeni düşünsel ve yapısal sistemler geliştirmeye zorlamaktadır. Internet yollarının coğrafi referanslı bilgilere açılması, CBS'ye olan talebi kat kat artırmaktadır.

Nitekim günümüz dünyasında toplanan ve üretilen bilgilerin büyük bir kısmını oluşturan harita tabanlı verilerin elektronik ortamlarda yönetilmesi de ancak CBS ile olanaklı hale gelmiştir. Her türlü karar-destek faaliyetinin en önemli aracı haline gelen CBS, sadece teknik değil, yönetişim, sosyal ve kültürel alanda da birçok gelişmeyi yönlendirebilen çağımızın güçlü bir bilgi yönetim bakışıdır. Bu bakışın birliktelik anlayışı ile modellenmesi gerekmektedir.

TMMOB CBS'2007 Kongresi, "paylaşılmayan bilgi verimli değildir" düşüncesiyle ülkemizdeki farklı meslek disiplinlerini CBS'nin doğal çatısı altında bir araya getiren geniş bir vizyona sahiptir. "Dünya" tek ortak yaşam alanımız ve ortak coğrafyamız ise, bu coğrafya üzerindeki verilerle üretilen bilgiler erişilebilir ve paylaşılabilir yani "ortak" olduğu sürece değerli olacaktır. Bu nedenle kongre sloganımız güçlü yarınlarımız için bütünleşme çağrısı yaparak,

"Ortak Veri, Ortak Bilgi, Ortak Dünya…" olarak belirlenmiştir.

Prof. Dr. Tahsin YOMRALIOĞLU

Yürütme Kurulu a.

Başkan

YAZIŞMA

CBS'2007 Kongresi

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası

Trabzon Şubesi

K.Maraş Cad. No.22

61200 - TRABZON

Tel (0462) 377 36 54 – 326 27 03

Faks (0462) 328 09 18

Internet www.cbs2007.hkmo.org.tr

e-posta cbs2007@hkmo.org.tr

 

Bağlantılar

www.cbs2007.ktu.edu.tr/
 


TORBA YASA TEKLİFİNİ GERİ ÇEK

17.11.2020
 


Çok Okunanlar


ŞUBEMİZDEN İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ`NE ZİYARET

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ŞUBEMİZ EMO GENÇ ÜYELERİ EMO GENEL KURULU`NDA

ŞUBEMİZDEN İKİTELLİ OSB`YE ZİYARET

Okunma Sayısı: 1701


Tüm Duyurular

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.