MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İSTANBUL ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR

   · 

SMM NEDİR?

   · 

ÖLÇÜM VE BİLİRKİŞİLİK İÇİN BAŞVURU

   · 

YAYIN SATIŞ VE KİTAP LİSTESİ

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 EDİRNE   İSTANBUL   KIRKLARELİ   TEKİRDAĞ 
 

 
MİSEM EĞİTİMLERİ
 

EMO İstanbul Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 81

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

CBS GÜNLERİ (GIS DAYS) 2008 COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ GÜNLERİ


DUYURU

 
Ülkemizde 2001 yılından buyana her yıl kutlanmakta olan "Coğrafi Bilgi Sistemleri Günleri- CBS " (GIS-Geografik Informatıon Sistem-DAYS) etkinlikleri bu yıl "Dünya CBS Günü" tarihi olan 14 Kasım ve izleyen günlerde ülke genelinde faklı illerde Harita Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen panel, forum ve sempozyumlar ile kutlanacaktır. Bu etkinliklerle Coğrafi Bilgi Sistemleri kültürünün, yediden yetmişe herkese, ilköğretimden üniversiteye, kamu kurumlarından özel sektöre kısaca faklı kesimlere tanıtımı ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.
 

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) bir veri yönetimi aracıdır. Diğer bir değişle bir Veri Tabanı Yönetim Sistemidir. Özetle CBS, veri ve bilginin sayısal formda hızlı ve ekonomik olarak temini, depolanması, periyodik olarak güncellenmesi, işlenmesi ve analizlerin yapılarak kararlar üretilmesi ile; istenen formda bilgi sunulmasına olanak tanıyan yazılımlardır. Çağımızda bilgi hızla yer değiştirmektedir. Günümüzde coğrafi bilgi, değişik karar verme süreçlerinde etkin olarak kullanılmaktadır. Çünkü coğrafi bilgi, hem çevresel faktörlerin daha iyi anlaşılmasında temel unsur olarak ele alınmakta hem de planlama kararlarının toplum üzerindeki etkilerinin gösterilmesinde bir araç olarak görülmektedir. Coğrafi verinin toplanması için çok büyük kaynaklar harcamaktadır. Gelişmiş ülkelerde bu tür harcamalara ayrılan bütçe gelişmekte olan ülkelerdekilere oranla çok daha fazladır ve her geçen gün artmaktadır.

Coğrafi Bilgi Sistemleri, farklı disiplinlerin bir arada ürettiği ve global sorunlara sistem yaklaşımı çerçevesinde çözümler bulmayı amaçlayan bir araç olarak, gündemdeki yerini korumaktadır. CBS ye yönelik bütün bilgilerin %80 ininin mekan/konum bilgisi içerdiği, dünya genelinde kabul edilen bir olgudur. Bu nedenledir ki CBS bugün, afet yönetiminden tarıma, ormancılıktan arkeolojiye, çevresel kaynakların yönetiminden turizme, kırsal ve kentsel gelişime kadar çok geniş bir yelpazede kullanılmaktadır.

Ülkemizde bugün CBS kapsamında yerel ve ulusal düzeyde, kamu ve özel sektör kesiminde yürütülen önemli projeler söz konusudur. TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) projesi, Ulusal Adres Veri Tabanı projesi, Kent Bilgi Sistemleri kapsamında belediyelerde yapılan uygulamalar, özel sektörün yürüttüğü diğer projeleri de örnekleyebiliriz. Günümüzdeki tüm bu gelişmelerin yanında ülkemizin bilgi altyapısının ve "elektronik Türkiye" nin temel yapı taşı olan "Ulusal Coğrafi Veri Altyapısının" oluşturulması ve Stratejileri‘nin belirlenmesi çalışmaları ivedilikle tamamlanmalıdır. Kurum ve kuruluşlar Ulusal Coğrafi Veri Altyapısı ile uyumlu çalışabilecek bir altyapıya kendilerini kavuşturabilmeleri için yeniden yapılanmaya gitmeleri gerekmektedir. Kuşkusuz bu süreçte ülkemizde CBS alanındaki en büyük eksikliklerden biri olan yasal mevzuatın hiç zaman kaybedilmeden giderilmesi büyük önem taşımaktadır.

Odamız; diğer çalışma alanlarımızda olduğu üzere bu alanda da ülkemiz genelinde CBS kapsamındaki bilimsel, teknolojik, sektörel ve akademik bütün gelişmeleri izleyerek ve destekleyerek gerekli katkıları yapmayı kurumsal bir görev olarak görmektedir. Bu kapsamda Kasım ayı içerisinde HKMO Genel Merkez ve bağlı şubeleri bünyesinde "CBS Günleri" etkinlikleri dünya ülkelerine paralel bir şekilde gerçekleştirilecektir.

Etkinlikler çerçevesinde düzenlenecek panel, seminer ve sempozyumlarda bilim insanları, uzmanlar, kurum temsilcileri ve uygulayıcılar yer alacak olup, eğitim, bilgilendirme ve bilgi paylaşımı ortamları yaratılacaktır. Anılan etkinliklere katılımın sağlanması, etkinliklerin istenilen amacına ulaşmasında katkı sağlayacağı açıktır. Düzenlenecek etkinliklere herkesi bekliyoruz. Saygılarımızla.

TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI



TORBA YASA TEKLİFİNİ GERİ ÇEK

17.11.2020
 


Çok Okunanlar


ŞUBEMİZDEN İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ`NE ZİYARET

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ŞUBEMİZ EMO GENÇ ÜYELERİ EMO GENEL KURULU`NDA

ŞUBEMİZDEN İKİTELLİ OSB`YE ZİYARET

Okunma Sayısı: 2059


Tüm Duyurular

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.