MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İSTANBUL ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR

   · 

SMM NEDİR?

   · 

ÖLÇÜM VE BİLİRKİŞİLİK İÇİN BAŞVURU

   · 

YAYIN SATIŞ VE KİTAP LİSTESİ

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 EDİRNE   İSTANBUL   KIRKLARELİ   TEKİRDAĞ 
 

 
MİSEM EĞİTİMLERİ
 

EMO İstanbul Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 81

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

5. PROJE YARIŞMASI SONUÇLANDI


 
EMO İstanbul Şubesi Elektrik-Elektronik-Bilgisayar Mühendisliği 5 Proje Yarışması (2008-2009 yılı) Değerlendirme Kurulu toplantısı yapıldı. Yarışmaya başvuran 21 proje Değerlendirme Kurulu önünde yapılan sunumlara katıldı. Dereceye giren projeleri ve detaylarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.
 

DERECEYE GİREN PROJELER

1.ORTOPEDİK CERRAHİ AMAÇLI PARALEL ROBOT SİSTEMİ
Sementsiz kalça protezi, diz artroplastisi, pedikül vida yerleştirilmesi gibi uygulamalarda robot kullanımıyla avantaj saglanlabilir. Ortopedik cerrahi robotik uygulamalar için idealdir. Robotik sistemlerin kullanılmasıyla, protez implanti için femur kemiğinin delinmesi işlemi iyileştirilebilir. Paralel mekanizmalar yüksek katılık ve hassas konumlama özellikleriyle cerrahi uygulamalarda popülerlik kazanmıştır. Bu çalışmada popüler paralel mekanizmalardan biri olan Stewart platform incelendi. Sisteme ek olarak, hareketli platforma bir kesici uç, alt platforma yörünge planlamasında avantaj sağlayan bir döner eklem eklendi. Bu yeni robotik sisteme OrthoRoby adı verildi. Bu çalışma, OrthoRoby'nin kinematik ve dinamik analizlerini ve bunların sağlamalarını kapsamaktadır. Hesaplanmış stork kontrol ve dış etki gözlemleyen pozisyon kontrolü teknikleri gerçeklenmiştir. Kontrolörler simulasyon ile test edilmiştir. Dış etki gözlemleyen pozisyon kontrolü tekniğinin dış etkiler olduğu zamanlarda daha iyi performans verdiği gösterilmiştir.

Elif AYVALI
Yeditepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

2. SURFINGFISH

Surfingfish; akvaristlerin akvaryum hobisini basitleştirecek, daha kolay ve eğlenceli kılacak, hobinin belli bir müddet sonra işkenceye dönüşmesini engelleyecek bir projedir. Uzun zamandır uğraştığımız akvaryum hobisinin can sıkıcı olabilecek sorunlarını neredeyse tüm detaylarıyla yaşamış akvaryum sahipleri olarak , bir proje yapmaya karar verdik ve ortaya,  sosyal ağ özelliği bulunan, internetten ve gsm ağı üzerinden tüm özelliklere kontrol imkanı sağlayan, tam otomatik bir akvaryum kontrol sistemi çıkmıştır.
Gerçekleştirilen sistem, akvaryumun su seviyesini izleyebilmekte ve belli bir seviyenin altına düştüğünde uyarı verebilmekte, akvaristin sisteme girdiği parametrelere göre akvaryum ışıklarını istenen saatlerde açık tutup diğer saatlerde kapatabilmekte, yine istenen saatlerde belirtilen miktarda yemleme yapabilmekte ve soğutucu-ısıtıcı eklentileriyle suyun sıcaklığını istenen derecede tutabilmektedir. Sistem, İngilizce ve Türkçe olarak kullanılabilen, kullanıcı dostu menüsüyle kullanıcılara kolay ve erişilebilir bir arayüz sunmaktadır.

Akvaryum sahiplerinin en büyük sorunlarından biride tatile çıktıklarında yada anlık şehir dışına çıkmaları gerektiğinde, hep gözleri arkada kalır. Sistem tamamen otomatik oldugu için artık böyle bir şeye gerek kalmayacak ve tatildeyken yada herhangi bir sebepten dolayı akvaryumdan uzakta bir yerde bulunduğunuzda  akvaryumunuza kurduğunuz "Surfingfish"; yapmanız gereken işleri sizin için yapacak ve gerektiğinde internet üzerinden yada cep telefonunuz ile durumu kontrol edip, tüm ayarlarına müdahele etme olanağı sağlayacaktır..

Sistem donanımına sahip her kullanıcı, www.surfingfish.net intenet sitesine kendi kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaparak, sahip olduğu akvaryumların tüm parametrelerini internet üzerinden kontrol edebilmektedir.

Su seviyesindeki düşüş, su sıcaklığındaki ani değişimler, elektrik kesintisi gibi acil olabilecek durumlarda veya periyodik aralıklarla bilgilendirme amaçlı; "Surfingfish" size mail veya kısa mesaj atabilmektedir.

Son zamanların yükselen trendi "sosyal ağ" yapısınıda içinde barındıran sistem, kullanıcılar arasında bilgi paylaşımına olanak sağlayacak bir çok eklentiyi üzerinde barındırmaktadır.
Akvaryumunuzun internete tek bir kablo ile evinizdeki modemden bağlanabiliyor olması, internetin sınırsız olanaklarından yararlanabiliyor olması anlamına gelmektedir. Bu sisteme sahip tüm akvaristlerin birbirlerinin akvaryumlarının su değerlerine bakabileceği, akvaryumlarının fotoğraflarını diğer kullanıcılarla paylaşabileceği ve yorum yapabileceği, sistem içerisinde kullanıcıların mesajlaşabileceği bir platform yaratmış oluyoruz. Böylece akvaristlere özel bir "sosyal ağ" oluşturmuş oluyoruz.

Sistem mikroişlemci tabanlı olup elektronik devrenin ve yazılımının esnek tasarımı sayesinde, gelişime çok açıktır. Sistem kutusunu alan kullanıcı sıradan akvaryumuna tüm bu sıradışı özellikleri kazandırabilir ve her boyuttaki akvaryumuna uygulayabilir. Sadece son kullanıcılar için değil petshoplar ve balık üretimhaneleri içinde uygulaması çok kolay bir sistemdir.
Sisteme önümüzdeki aylarda otomatik su değiştirme, internet üzerinden yazılım güncelleme, dokunmatik  ekranlı kullanıcı arayüzü, suyun ph değerini ölçme, akvaryumun fotoğrafını otomatik çekip internetten görebilme gibi özellikleri ekleyeceğiz. Gelişmeleri www.surfingfish.net adresinden takip edebilirsiniz.

Ender PİYALE
Ahmet AARDAL
Çağrı İLBAN

Kadir Has Üniversitesi Elektronik Mühendisliği

 

 

3. RF Multi Kontrol

RF Multi Kontrol sistem bir kontrol birimi ve bu birim ile kablosuz olarak haberleşebilen paletli robot koldan oluşmuş bir robot sistemidir. Temelde alıcı ve verici olmak üzere iki ünite bulunmaktadır. Bu iki ünitenin kablosuz olarak haberleşmesi sağlanmaya çalışılmıştır. Alıcı ünitesinde renk ve sıcaklık sensörleri bulunmaktadır.

Bu proje temel elektronik bilgisini, mikrodenetleyici ve yazılım bilgilerini gerektirmektedir. Bu projede yapılmak istenen uzun mesafe kontrolde insan gücüne ihtiyacın ve sistem üretim maliyetlerini azaltmaktır. Burada kontrolden kasıt, araca ve robot kola istenen hareketi yaptırmak ve ortamdan istenen bilgiyi elde etmektir.

Projedeki programlar Pic Basic ile yazılmıştır. Program derleyici olarak CodeDesigner kullanılmıştır. Devre simülasyonları Proteus ISIS'de yapılmıştır. Baskı devreler ise Proteus ARES yardımı ile tasarlanmıştır.

Projenin sonunda board üzerinde kurulan ve baskı devreleri gerçeklenen devrelerin kablolu olarak yüksek performansta çalıştığı gözlemlenmiştir. Projenin son aşamalarında kablolu olarak elde edilen bu performans kablosuz olarak da yakalanmaya çalışılmıştır.

Tuba ERGÜL
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

 

DİĞER ÖDÜLLER

 

En Özgün Proje Ödülü

RF Tabanlı Bilgilendirme Sistemi
Erhan Recep ÇAKIR
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

En Uygulanabilir Proje Ödülü

Servis Odaklı Mimari Tabanlı Gezgin Yer Belirleme Sistemi
İsmet Özcan ZEYTİNCİ
İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Değerlendirme Kurulu Özel Ödülü

Zigbee İle Bina İçi Güvenlik Otomasyon Sistemi
Ozan ARSLAN
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği

Değerlendirme Kurulu Destek Ödülü

Üç Boyutlu Medikal Görselleştirme   
Dilek Üstünalan, Neşe Erden
İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Değerlendirme Kurulu Destek Ödülü

Fotovoltaik Güneş Hücresi Kuplajlı 2.4 GHz Mikroşerit Anten Tasarımı   
Serkan ER
Yeditepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği



TORBA YASA TEKLİFİNİ GERİ ÇEK

17.11.2020
 


Çok Okunanlar


ŞUBEMİZDEN İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ`NE ZİYARET

ŞUBEMİZ ESKİ YÖNETİCİLERİNDEN İBRAHİM AKSİN VEFAT ETTI

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ŞUBEMİZDEN İKİTELLİ OSB`YE ZİYARET

Okunma Sayısı: 3384


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.