MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

4. AĞ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU RADYO İMAJ’DA ELE ALINDI


 
EMO Ankara Şubesi , ODTÜ ve Atılım Üniversitesi tarafından 25-26 Kasım 2011 tarihlerinde Atılım Üniversitesi Orhan Zaim Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan “4. Ağ ve Bilgi Güvenliği Sempozyumu”, 23 Kasım 2011 Çarşamba günü Radyo İmaj’da ele alındı. Programa konuk olarak katılan EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş sempozyumun düzenlenme amacı, kapsamı ve etkinlik programı hakkında kamuoyuna bilgi verdi.
 

Programa ağ ve bilgi güvenliği kavramının tanıtımını yaparak başlayan EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş şunları söyledi; " Ağ ve Bilgi Güvenliği denilince tarif edilen bilgisayar ağlarıdır. Buradan anlaşılan bilişim ağlarındaki bilgiler ve güvenliği bu bilgilerin kötü amaçlı kullanımı, saklanması, korunması, şifrelenmesi her türlü verinin işlenmesi konusu. Son 20 yılda bütün dünyada bilişim ağları bilişim işlemleri çalışmaları oldukça arttı. Bankacılıktan iletişime, iletişimden ticarete kadar çok sayıda uygulama var. Bu uygulamalar kötü niyetli kişilerin eline geçerse neler yaşanacağını düşünmek bile istemem. Toplumun büyük kesimini negatif etkileyecek sorunlar yaratacağını biliyoruz.

Sempozyumda bilişim ağları ve bu bilişim ağlarında dolaşan bilginin güvenliği ve her türlü saldırıya karşı bilişim ağlarını kullananların güvenliği nasıl sağlanacak konularını tartışacağız.

Bilindiği gibi bilişim ve bilişim ağlarındaki her türlü verinin güvenliği günden güne artıyor. Bununla ilgili güncel tartışmalar var.Meslek alanlarımızdaki belli konuları zaman zaman gündeme getirip, akademisyenlerin, kamuda bunu denetleyenlerin, Ar-Ge yapanların bunun dışında son kullanıcı vatandaşın bulaşabileceği zeminler yaratmaya çalışıyoruz. ODTÜ ve Atılım Üniversitesi`nden çok değerli hocalarımızla bu çalışmaları yürütüyoruz.Özel oturumlarımız var. Açılışta çağrılı konuşmacımız Prof. Dr. Eşref Adalı gelecek."

"Devlet her uygulamasıyla vatandaşa güvenmediğini gösteriyor"

"İnternet filtrelemede ailelerin toplumun korunduğu söyleniyor siz bu konuya nasıl bakıyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Pektaş şöyle konuştu; "Özellikle son yıllarda belirli bir şekilde devletin vatandaşı şekillendirmeye çalıştığı süreçlerden geçiyoruz. Devlet her uygulamasında vatandaşa güvenmediğini gösteriyor. Benim de vatandaş olarak devlete güvensizliğim söz konusu oluyor.

Filtre konusu önce 22 Ağustos`ta uygulamaya geçilecekti altyapı yeterli değil denerek 22 Kasım itibariyle uygulamaya başladılar. İlk çıkan taslakta 4 filtre uygulanacağı söylenmişti, bunun ikiye indirildiğini görüyoruz. Herhangi bir filtre seçmediğiniz zaman BTK`nın ya da Ulaştırma Bakanlığı`na bağlı birimlerce konulan zorunlu filtreden geçiyorsunuz.  Bu düzenlemenin devletin bir yerde bizim ulaştığımız her türlü veriyi kontrol etme niyetinin adımı olarak değerlendirmek lâzım. Big Brother iş başında diyebiliriz. Güven güvensizlik konusunda devletin de sicili çok parlak değil hatta kötü diyebiliriz.

Bilişim dünyasında şunu da görüyoruz 6 bine yakın kapalı yasaklı internet sayfası var. Bunlar kimin isteğiyle kapanmış çok net değil. Bu ancak istibdat rejimlerinde olabilecek bir şey. Belli konularda hükümet erkinin ne kadar yanlı davranabildiğini görebiliyoruz. Birileri tarafından sakıncalı bulunan bilgiye ulaşamayacağım demektir."

"Üniversitelerde bilgi güvenliği eğitimi yeterli mi?" sorusuna yanıt veren Ramazan Pektaş şöyle konuştu; "Bu konu özel bir oturumda ele alınacak. Üniversitelerde bilgi güvenliği yanında bir şey daha var o da farkındalık. Farkındalık konusunda üniversitelerin yeterli olmadığı bizzat hocalar tarafından dile getiriliyor. Sempozyuma özgü bir anket yapıldı, bu ankete yanıt veren kişilerin bilgi güvenliğine yaklaşımı sınıflandırıldı. Yürütme Kurulu`ndaki hocalarımız bununla ilgili bildiri hazırladı. Bu bildiri sempozyum kapsamında kamuoyuna sunulacak.Bu tür etkinliklerin şöyle bir faydası daha var; farklı zeminlerde bulunan insanlar yani A üniversitesindeki akademisyen, B üniversitesindeki akademisyen belli konuları tartışabiliyorlar. Sunumlardan sonra soru cevaplarda çok faydası oluyor.

Cumartesi günü adli bilişim konusu tartışmaya açılacak. Beklentimiz nedir diye soracak olursanız, alan çok dinamik bir alan, bırakın bir yılı her ay değişiklikler oluyor. Tehditler artıyor sizin bu tehditlere yönelik bulduğunuz çözümlere yönelik tehditler artıyor. Siber savaşlar söz konusu. Bütün bunlara karşı teknolojinin dinamik olduğu kadar önlem alanların da kendilerini yenilemesi gerekiyor. Toplumun bilinçlendirilmesine yönelik bazı önerilerde bulabiliriz, çözüm önerileri geliştirebiliriz. Hangi konularda bizim çalışma yapmamız gerektiği konusunda tartışılabilir."

 

 



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


TEMEL BİNA AKUSTİK UZMANLIĞI EĞİTİMİ FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TARAFINDAN DÜZENLENİYOR

TÜRK TELEKOM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NATO VE TAFİCS GRUP MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARETTE BULUNULDU

EMO AFYON İL TEMSİLCİLİĞİ VE OSMANGAZİ EDAŞ ZİYARET EDİLDİ

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

EMO ANKARA ŞUBESİ 26. DÖNEM YÖNETİM KURULU BAŞKANI PROF DR. ŞEREF SAĞIROĞLU`NA BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA ATANMASINDAN DOLAYI TEBRİK ZİYARETİ

TÜRK TELEKOM A.Ş. ANKARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARET

ICCI 2024 FUARINA GEZİ DÜZENLENDİ

KAMUSAL SİBER SAVUNMA DERNEĞİ’NDEN ŞUBEMİZE ZİYARET

MMG’DEN YENİ YÖNETİM’E TEBRİK ZİYARETİ

EMO ANKARA ŞUBESİNDEN TBMM BAYINDIRLIK, İMAR, ULAŞTIRMA VE TURİZM KOMİSYONU BAŞKANI’NA ZİYARET

Okunma Sayısı: 349


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.