 |
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Heyeti, 26 Kasım 2019 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili Sedat Yenidünya ve beraberindekilerle toplantı yaparak, mesleki alanlarımıza yönelik mevzuat, sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek, EMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Yazmanı Mustafa Aydın, EMO Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ender Kelleci ve EMO Avukatı Gülnihal Ağırel, 26 Kasım 2019`da İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdür Vekili Sedat Yenidünya ile bir araya geldi. İSG Genel Müdürlüğü`nde yapılan toplantıya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Yusuf Ziya Bolat ile birim yetkilileri de katıldı.
EMO heyeti toplantıda, iş sağlığı ve güvenliği alanında Çalışma Bakanlığı`nca çıkarılan ve EMO‘nun mesleki alanına girmesi nedeniyle üyelerimizi doğrudan etkileyen bazı yönetmelik ve yönergelerle ilgili görüşlerini aktardı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‘nın iş ekipmanlarının periyodik kontrolü alanındaki bazı yasal düzenlemeleri arasındaki çelişkilerden kaynaklanan sorunlar dile getirildi.
Ayrıca İSG Genel Müdürlüğü`nce hayata geçirilen Ekipnet‘in uygulandığı pilot bölgelerdeki sorunlarla ilgili bilgilendirmede bulunuldu.
Toplantıda, ortak çalışma alanlarında işbirliği yapılması benimsenirken, EMO‘nun görüş ve önerilerini bir rapor ile paylaşmasına karar verildi.
|
 |
|