MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İSTANBUL ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR

   · 

SMM NEDİR?

   · 

ÖLÇÜM VE BİLİRKİŞİLİK İÇİN BAŞVURU

   · 

YAYIN SATIŞ VE KİTAP LİSTESİ

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 EDİRNE   İSTANBUL   KIRKLARELİ   TEKİRDAĞ 
 

 
MİSEM EĞİTİMLERİ
 

EMO İstanbul Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 81

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMANET 2021 TAMAMLANDI


GÜNDEM

 
EMO İstanbul Şubemiz, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu tarafından 12-13 Kasım 2021 tarihlerinde çevrimiçi düzenlenen ve KKTC EMO Yönetim Kurulu tarafından da destek verilen Çevre ve Halk Sağlığı için Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri (EMANET 2021) sona erdi. İki güne sığdırılan çok sayıdaki oturumlara vatandaşlarımızın yanı sıra Sağlık, Hukuk ve Mühendislik alanından binlerce kişi katılım sağladı.
 

 

İstanbul Şubemiz, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu tarafından düzenlenen "Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri (EMANET 2021)", 12-13 Kasım tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlendi. Saygı duruşu ve Milli Marşımız ile başlayan etkinliğin açılışında EMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Yıldırım gerçekleştirdi. 2011 ve 2013 yıllarında İstanbul`da, 2015 yılında Mersin`de yapılan EMANET Sempozyumu`nun ardından, bu yıl İstanbul`da Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri`nin düzenlendiğini belirterek sözü EMANET Düzenleme Kurulu Başkanı Murat Başkan`a bıraktı.

Murat BAŞKAN: "Elektromanyetik Alanların Etkilerinin Ne Olduğunu Bilimsel Olarak Tartışacağız."

Açılışta ilk olarak söz alan Murat Başkan, elektromanyetik alanlar ve etkilerinin teknik, sağlık ve hukuki açılardan değerlendirilmesi ve kamuoyunda farkındalığın artırılması amacıyla bu etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi. Dünyada hücresel iletişimin hızla yaygınlaştığını, son 2 yıldaki pandemi koşullarının da yaşam alanlarımızdaki elektromanyetik değerleri artırdığını belirten Başkan, "İletişimin baş döndüren bir hızla değişime uğradığı son yıllarda maruz kaldığımız elektromanyetik alanların etkilerinin ne olduğunu bilimsel olarak tartışarak, halk sağlını yakından ilgilendiren bu konuyla ilgili doğru bilgilendirme yapılması ve sorunun çözümü için izlenecek adımların belirlenmesi etkinliğin temel amaçları arasındadır" dedi.

 

Prof. Dr. Pınar SAİP "Bu Tür Araştırmaların Zaman İçinde Sürmesi ve Destek Verilmesi Çok Önemli."

Murat Başkan`ın ardından söz alan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, her gün yaşantımıza yeni elektromanyetik alanların girdiğini ancak bunun halk sağlığı açısından ne ifade ettiğinin çalışmalarla netleştirilmediğini kaydetti. Bu konuda çok ciddi uzun takipli çalışmalara gereksinim olduğunu belirten Saip, "Etkileri konusunda ne biliyoruz, baş ağrısı, konsantrasyon güçlüğü, mide bulantısı gibi problemlere neden olabiliyor, belki daha bilemediğimiz sorunlara yol açıyor. Bu tür araştırmaların zaman içinde sürmesi ve destek verilmesi çok önemli" diye konuştu.

 

Av. Mehmet DURAKOĞLU: Bütün Dünyanın Aradığı Çözümü, Bugün Bu Sempozyumda Arıyor Olacağız"

Etkinliğin diğer düzenleyicisi olan İstanbul Barosu adına ise İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu söz aldı. Durakoğlu, teknolojik devrimin bir yaşam biçimine dönüştüğü ve her alanda son derece önemli değişikliklerin ortaya çıktığını belirtti. Teknolojinin katma değerli bir yatırım olması, kapitalizm ve şirketlerin bu alanda kendine yer aramaya başlamasıyla yaşanan gelişmelerin çevre ve sağlık gibi alanları tehdit ettiğini vurgulayan Durakoğlu, "O gelişmeleri yaşarken, yaşam hakkımızı tehdit etmesine izin verecek miyiz? Bu tablo karşısında bizim yeni önlemler almamız kaçınılmaz hale geldi. Bütün dünyanın aradığı çözümü, bugün bu etkinlikte arıyor olacağız" dedi.

 

Cemil KOCATEPE: "Teknolojinin nimetlerinden yararlanırken külfetlerini, olumsuz etkilerini de en aza indirgemek için uğraşmamız gerekir."

EMO İstanbul Şubesi Şubemiz 42. Dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Cemil Kocatepe, elektriğin insan hayatına girdikten sonra yaşamı kolaylaştırıp, vazgeçilemez hale geldiğini ancak üretimden iletim ve dağıtıma, iletişimden sağlığa ve akla gelen her alanda kullanımı yaygınlaşırken, sorunları da beraberinde getirdiğini kaydetti. Kocatepe şöyle konuştu:

"Teknolojinin nimetleri olduğu kadar, külfetleri de olur. Nimetlerinden yararlanırken külfetlerini, olumsuz etkilerini de en aza indirgemek için uğraşmamız gerekir. Bu uğraşların uygulama, laboratuvar ortamlarından çıkıp, tartışma ortamlarında paylaşılması, iyileştirme önlemlerinin yasa ve yönetmelikler yoluyla uygulamalarda yer alması ve tüm kullanıcıların bilinçlendirilmesi ortam sağlığı açısından önemlidir."

EMO için, bilim insanları ve mühendislerin birikimlerini, düşüncelerini özgürce paylaştıkları demokratik ortamların sağlanmasının önemli bir görev olduğunu, EMANET`in de bu kapsamda düzenlendiğini anlatan Kocatepe, etkinliğe katkı verenlere teşekkür etti.

 

Bülent PALA: "Üretmiyoruz, tüketiyoruz…"

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Pala, günümüzde teknolojinin insan yaşamını kolaylaştırdığını, ancak bir yandan gelişim ve dönüşüm sağlanırken diğer yandan çevre ve halk sağlığı açısından olumsuz etkiler ortaya çıkabildiğini söyledi. Pala, "Bugün bu zararlı etkilerin bertaraf edilmesi için teknolojik, bilimsel ve hukuksal açılardan toplum için son derece önemli olan bu konuyu ele alacak, konunun tüm taraflarıyla birlikte yapılan bilimsel araştırmalar ve değerli görüşleri masaya yatıracak, kamuoyuna aktarma imkânı bulacağız" diye konuştu.

Bilim ve teknolojiden uzak yönetim anlayışıyla teknoloji üreten değil, tüketen bir ülke olduğumuz gerçeğine dikkat çeken Pala, elektromanyetik alanların etkilerine yönelik önlem alınmadığını ve yeterli bilgilendirme yapılmadığını kaydetti. Pala, elektronik cihaz ve sistemler kullanılırken çevrede yarattığı tahribat ve insan sağlına etkilerinin denetimi, düzenlenmesi ve yönetimi konusunda çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından davetli konuşmacı Prof. Dr. Mithat İdemen tarafından ‘‘Elektromanyetik Alan Kavramının Evreni Algılayışımız Üzerindeki Etkileri‘‘ konulu sunum yapıldı. Daha sonra etkinliğin oturumlarına geçildi.

 

Ulusal ve Uluslararası Konuşmacılar, Bildiri Oturumları

Washington Üniversitesi`nden Prof. Dr. Henry LAI (ABD), ICOH Uluslararası İş Sağlığı Kurulu Radyasyon ve Çalışma Bilimsel Komitesi Sekreteri Dr. Alberto MODENESE (İTALYA) ve EHT Çevre Sağlığı Vakfı İcra Direktörü Theodora SCARATO`nun (ABD) uluslararası konuşmacı olarak yer aldığı EMANET2021 kapsamında yurtiçinden birbirinden değerli çok sayıda konuşmacının yer aldığı 10 oturum gerçekleştirildi. Ayrıca EMANET 2021`in ikinci gününde hakem kurulunca değerlendirilerek kabul edilen bildiri oturumları gerçekleştirildi.

 

I. GÜN

İtalya`dan uluslararası davetli konuşmacı olarak katılan Uluslararası İş Sağlığı Kurulu (ICOH) Radyasyon ve Çalışma Bilimsel Komitesi Sekreteri Dr. Alberto MODENESE Elektromanyetik alanlara maruz kalan işçilerin sağlık gözetimi başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Oturum moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü`nden Doç. Dr. Fulya ÇALLIALP yaptı.

 

Halk sağlığı ve çalışan sağlığı açısından elektromanyetik alanlar başlıklı ikinci oturumda Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları AD.`dan Prof. Dr. Nihal Arzu MİRİCİ Elektromanyetik alanların insan sağlığına etkileri başlıklı bir sunum gerçekleştirirken Halk Sağlığı Uzmanları Derneği  ve Yakındoğu Üniversitesi Tıp Fak. Halk Sağlığı AD`ndan Prof. Dr. Songül ACAR VAİZOĞLU ise İşçi sağlığı açısından elektromanyetik alanlar başlıklı bir sunum yaptı. Oturumun başkanlığını ise İBB İş Sağlığı Güvenliği Md.`nden Dr. Özkan Kaan KARADAĞ yaptı.

 

Geçmişten günümüze elektromanyetik alan kaynakları ve etkileri kapsamında gelişmeler başlıklı üçüncü oturum Doç. Dr. Fulya ÇALLIALP oturum başkanlığında gerçekleştirildi.  

Üçüncü oturum Elektromanyetik alan yayıcı kaynakların özellikleri ve tarihsel gelişimleri üzerine başlığıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Müh. Bölümü`nden Prof. Dr. Funda AKLEMAN YAPAR`ın sunumuyla başladı.

 

Akdeniz Ünv. Elk. Elo. Mühendisliği Bölümü`nden Prof. Dr. Şükrü Özen`in Elektrikli araçlar ve bina içi trafo merkezlerinin elektromanyetik alan açısından değerlendirilmesi sunumunun ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Merkezi Enstitüsü Başkanlığı Çalışma Uzmanı Selim Çal`ın Elektromanyetik alan ölçümleri, sonuçlarının değerlendirilmesi ve mevzuat çalışmaları başlıklı sunumuyla sona erdi.

 

Forum olarak gerçekleştirilen 4. Oturumda ise Elektromanyetik alanların çevresel etkilerine karşı yapılan etkinlikler ve deneyimler konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Dr. İstanbul Tabip Odası`ndan Dr. Mustafa SÜLKÜ gerçekleştirdi.

 

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan DOLU, Ataşehir İlçesinde elektromanyetik alanlarla ilgili kirlilik ölçümlerini ele alırken, Çevre Hukuku Derneği`nden Av. Hasan SEVER Esenkent Yüksek Gerilim Hattı - Yedikule Baz İstasyonu dava süreçleri hakkındaki süreci anlattı.  Elektromanyetik Alanların Etkileri ve Medya üzerine sunum yapan gazeteci Özgür GÜRBÜZ`ün sunumu sonrası forum kısmına geçildi.

 

ABD`den uluslararası davetli konuşmacı olarak katılan EHT Çevre Sağlığı Vakfı İcra Direktörü Theodora SCARATO Uluslararası 5G Teknolojisi Güvenli mi? RF Bağlamında; ABD Mahkeme Kararları ve Uluslararası Politikaların Değerlendirilmesi başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Oturum moderatörlüğünü Doç. Dr. Fulya ÇALLIALP gerçekleştirdi.

 

 

II. GÜN

EMANET 2021`in ikinci gününü Yaşamımızda elektromanyetik alan düzeyleri ve etkileri

6. Oturum ile başladı. Oturum Başkanlığını KTMMOB Elektrik Mühendisleri Odası - KKTC ODTÜ KKK Elk. Elo. Müh. Böl.  Doç. Dr. Tayfun NESİMOĞLUgerçekleştirdi.

 

Gazi Ünv. İyonlaştırıcı Olmayan Radyasyondan Kor. ve Arş. Merkezi ‘nden Prof. Dr. Haluk KORALAY

Günlük hayatta kullanılan İyonlaştırıcı olmayan radyasyon kaynakları ve korumaya yönelik öneriler başlıklı sunumu yaparken İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Müh. Bölümü`nden Prof. Dr. Selçuk PAKER ise Elektromanyetik kaynakları zaman ve güç spektrumları ve seviyeleri başlık bir sunum gerçekleştirdi.

 

6. Oturum Üsküdar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendislik Bölümü`nden Prof. Dr. Osman ÇEREZCİ`nin İstanbul Metropolünde Elektromanyetik Kirlilik Düzeyleri ve İhtiyat ilkesine göre alınabilecek önlemler başlıklı sunumu ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Orhan DURNA`nın TV / RD Vericilerinin elektromanyetik alan açısından incelenmesi sunumuyla sona erdi.

 

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan NAİPOĞLU`nun oturum başkanlığını üstlendiği

Elektromanyetik alanlar ile ilgili hukuksal düzenlemeler ve gelişmeler başlıklı 7. Oturumda İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden Dr. Öğr. Üyesi Ş. Cankat TAŞKIN Elektromanyetik Alanların Zararlı Etkilerine Maruz Kalan Kurum/Kişi Olarak Nasıl Bir Hukuksal Yol İzlemeliyiz? Başlıklı sunum gerçekleştirdi.

 

1999 - 2019 Dönemi Bursa Nilüfer Belediyesi Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa BOZBEY`in Yerel yönetimlerin elektromanyetik kirlilik konusundaki rolü ve İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı`ndan Dr. Erol ÖZGÜNER`in sunumlarının ardından 7. Oturum sona erdi.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi`nden Dr. Öğr. Üyesi Tayfun ACARER`in oturum başkanlığını yaptığı Yeni teknolojiler ve 5G sistemi başlıklı 8. Oturumda TÜBİTAK UME - Elektromanyetik Laboratuvarı`ndan Bahadır TEKTAŞ, Baz İstasyonları İçin Modern Elektromanyetik Kirlilik Ölçüm Teknikleri konusunu ele alırken, Elektrik Mühendisi ve Danışman Ömer AYDIN ise Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin İnsan, Toplum ve Çevreye Etkileri 5G ve Ötesi: Herşey için, herkes için yeni bir yaşam şekli başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

 

Yeni teknolojiler ve 5G sisteminin elektromanyetik etkileri başlıklı 9. Oturum`da Prof. Dr. Selim ŞEKER Üsküdar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selim ŞEKER Yeni teknolojiler ve 5G sisteminin sağlık etkileri başlıklı sunum gerçekleştirirken, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Biyofizik AD.`dan Arş. Gör. Duygu TARHAN ise 5G Teknolojisi çağında sağlık alanında gelişmeler başlıklı bir sunum yaptı.

 

Oturum başkanlığını İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fak. Biyofizik AD.`dan Prof. Dr. M. Tunaya KALKAN`ın yaptığı 9. Oturum, Elektrik Mühendisleri Odası üyesi Gökhan SEZER`in  Türkiye‘de kablosuz iletişimde mevcut durum, Dünyada ve Türkiye‘de 5G‘nin durumu, Dünyada elektromanyetik kirlilik ile ilgili çalışmalar başlıklı sunumuyla sona erdi.

 

EMANET 2021`in son oturumu olan 10. Oturum`da ise ABD`den uluslararası davetli konuşmacı olarak katılan Washington Üniversitesi`nden Henry LAI (Ph. D. MPH) Elektromanyetik alanların yaşama (flora ve faunaya) etkileri başlıklı sunum gerçekleştirdi. Oturum`un modöratörlüğünü İzmir Ekonomi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Aydın AKAN üstlendi.

 

 

 

Bildiri Oturumları

EMANET 2021`in ikinci gününde bir yandan oturumlar devam ederken bir yandan da bildiri oturumlarının sunumları gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi`nden Doç. Dr. Rafet AKDENİZ`in gerçekleştirildiği 1. Oturumda bildiri yazarları tarafından hazırlanan ve hakem heyeti değerlendirmesi sonucu aşağıda yer alan bildirilerin sunumları yapıldı:

 

Cankat TAŞKIN tarafından, Baz İstasyonlarının Kaldırılmasına İlişkin Hukuki Süreçte Yargıtay‘ın Kararlarındaki Değişime Dair Eleştiri ve Mevcut Durumda İşletilebilecek Hukuki Süreç konulu bildiri,

Mehmet DUMAN tarafından Wİ-Fİ 6E Anten konulu bildirilerin sunumları yapıldı.

Halil SAK ve Mehmet DUMAN tarafından hazırlanan Çocuk Oyun Alanları ve Alışveriş Merkezlerindeki Elektromanyetik Radyasyonun Değerlendirilmesi ve Çözüm Önerileri konulu bildiri Mehmet Duman tarafından sunulurken, Ali DİKMEN ve Özcan KALENDERLİ tarafından hazırlanan 50 Hz Frekanslı Elektrik ve Manyetik Alanların Azaltılması başlıklı sunum Ali DİKMEN tarafından sunuldu.

Son olarak Tayfun ACARER tarafından Beşinci Nesil Bilişim Sistemlerinin Temin Ettiği Yeni Uygulamalar başlıklı bildiri sunumu gerçekleştirildi.

 

Oturum başkanlığını Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik AD.`dan Doç. Dr. Fatma ATEŞ ALKAN`ın gerçekleştirdiği 2. Oturumda ise aşağıda yer alan, bildiri yazarları tarafından hazırlanan;

 

Caner MURAT, Dilek KAYA, Adnan KAYA Üç Boyutlu Elektriksel Eşdeğer Organ Modelinin Mikrodalga Ablasyon Performansının İncelenmesi konulu bildiri Caner MURAT,

Dilek KAYA, Caner MURAT; Mikrodalga Tümor Ablasyonu: Kanser Aksiyon Mekanizması Ve MCF-7 In Vitro Sonuçlar konulu bildiri Caner MURAT,

Tuba YENER, Osman ÇEREZCİ, Reşat MUTLU, Şuayb Çağrı YENER; Bir Elektrik Akımı Destekli Sinterleme Sisteminin RF Band Elektromanyetik Alan Etkileri Açısından İncelenmesi konulu bildiri Reşat MUTLU, Tuğba SOYDAŞ, Güven YENMİŞ, Mustafa Tunaya KALKAN, Matem TUNÇDEMİR, Gönül KANİGÜR; Çok Düşük Frekanstaki Manyetik Alanın Kanser ve Yaşlanma Süreci Üzerine Moleküler Etkisi konulu bildiri Tuğba SOYDAŞ tarafından sunuldu.

 

EMANET 2021 Kapanış Konuşması

Gerçekleştirilen oturumlar sonrası EMO İstanbul Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kocatepe tarafından kapanış konuşması gerçekleştirildi.

 

İki gündür yoğunlaştırılmış bir bilgilenme süreci yaşandığını dile getiren KOCATEPE "bilgileri bizimle paylaşan yurtdışından katılan değerli bilim insanlarına, ülkemizin bilim insanlarına oturum başkanlarına, bildirileri ile katkı veren araştırmacılara ve etkinliğimizi izleyenlere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

 

Etkinlik sürecindeki tüm oturumları ve bildirileri en kısa sürede EMANET web sitesinden yayınlanır duruma getirileceğini belirten KOCATEPE yürütme ve düzenleme kurulu olarak yapılacak toplantılar sonrasında etkinlik sonuç bildirgesinin kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

 

Elektromanyetik alanlar ve etkileri konusundaki bilgileri EMANET 2021 web sitesinde toplayarak herkesin kafasındaki sorulara yanıt bulabileceği, bilgileneceği bir ortam yaratmak istediklerini belirten KOCATEPE; "Etkinliğin hazırlanmasında bilgi, destek ve tecrübesini esirgemeyen EMANET 2021 Yürütme Kurulu ve Düzenleme Kurulu Üyelerine ve etkinliğin kamuya ulaşmasında etkinliğimizin mutfağında yoğun bir çalışma ile yayını gerçekleştiren arkadaşlarımıza, oda çalışanlarımıza ve sekreteryamıza, EMANET 2021 etkinliğini düzenleyen 3 meslek odası olarak çok teşekkür ediyor esenlik diliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

  



TORBA YASA TEKLİFİNİ GERİ ÇEK

17.11.2020
 


Çok Okunanlar


ŞUBEMİZ EMO GENÇ ÜYELERİ EMO GENEL KURULU`NDA

EMO GENÇ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE

Okunma Sayısı: 171


Tüm Gündem

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.