MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 DİYARBAKIR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AĞRI   BİNGÖL   BİTLİS   DİYARBAKIR   ELAZIĞ   HAKKARİ   MALATYA   MARDİN   MUŞ   SİİRT   TUNCELİ   ŞANLIURFA   VAN   BATMAN   ŞIRNAK 
 

 
KİTAPLAR
 
KİTAP
 
DİYARBAKIR KENT SEMPOZYUMU BİLDİRİLER KİTABI
 
PANEL
 
MEZOPOTAMYA ENERJİ FORUMU
 
ANKET
 
ELAZIĞ ENERJİ FORUMU
 
BATMAN ENERJİ FORUMU
 
MARDİN,ŞANLIURFA ENERJİ FORUMU
 
VAN ENERJİ FORUMU
 

EMO Diyarbakır Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 23

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

TMMOB MALATYA İL KOORDİNASYONU 6 ŞUBAT DEPREMİNİN 2.YILINDA BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ.


BASIN AÇIKLAMASI


 
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkımlara, can kayıplarına ve derin acılara neden olan depremin ikinci yılında TMMOB Malatya İl Koordinasyon Kurulu bir basın açıklaması düzenledi.basın açıklamasına Malatya İl Temsilciliğimiz de katılım sağladı.Basın açıklamasının metni için yazının devamına tıklayınız.
 

TMMOB MALATYA İL KOORDİNASYON KURULU

BASIN AÇIKLAMASI (6 ŞUBAT 2025)

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkımlara, can kayıplarına ve derin acılara neden olan depremin ikinci yılında, kaybettiklerimizi saygıyla anıyor, yakınlarını kaybedenlere bir kez daha başsağlığı diliyoruz.

Geçen iki yılın ardından Malatya`da yaşanan sorunlar ne yazık ki halen çözüme kavuşmamış, barınmadan sosyal yaşama, ulaşımdan eğitime ve sağlığa kadar pek çok alanda ciddi sıkıntılar devam etmektedir. Depremin hemen ardından hızlı bir şekilde çözüm üretilmesi gereken konuların büyük bir bölümü halen belirsizliğini korumakta, alınan bazı kararlar ise gelecekte daha büyük sorunlara yol açma potansiyeli taşımaktadır. 

Deprem sonrası ortaya çıkan konut ve iş yeri ihtiyacınınkarşılanması amacıyla yapılan inşaat çalışmaları, şehrin farklı bölgelerinde yerel paydaşların fikri alınmadanileride daha büyük sorunlar üretebilecek planlamalar, projeler yapılmakta ve uygulamaları devam etmektedirYerel yönetimlerin asli görevlerinden biri olan planlama yetkisi merkezi yönetim tarafından elinden alınmıştırBina yıkım, nakil, ayrıştırma ve depolama işlemleri kurallara uyulmadan yapılmaya devam etmektedir. Bu sebeple oluşan hava kirliliği halk sağlığı açısından ciddi riskler yaratmaktadır.

Şehir içindeki trafik düzenlemeleri yetersiz kalmış, geçici barınma alanları ve yeni yapılaşma bölgelerinin oluşturduğu yoğunluk trafik akışını olumsuz etkilemiştir.

Deprem Sonrası ilimizin yaşadığı nitelikli göç sonucu farklı bölgelere taşınmış hemşerilerimizin tekrar ilimize gelmelerini sağlamak için gerekli koşulların en kısa sürede tamamlanması gerekmektedir.

Rezerv alanlarının belirlenmesi sürecinde yanlış yer seçimleri yapıldığı gözlemlenmiştir. Kamulaştırmasız el atmasüreçlerinde vatandaşların mağdur edildiği, hak kayıplarının yaşandığı görülmektedirÖzel mülkiyet hakkı göz ardı edilerek alınan bu kararlar, sosyal adaletsizlik yaratmaktadır.  

Malatya merkezinde altyapı çalışmalarının yeterli ve uygun yapılıp yapılmadığı konusunda ciddi soru işaretleri bulunmaktadır. Altyapısı tamamlanmayan yapılar, ilerleyen dönemlerde yeni sorunlara yol açacaktır.

Deprem sonrası büyük zarar gören esnafın işyerleri halen teslim edilmemiştir. Ticari hayat normale dönmeden ekonomik yükümlülükler dayatılmaya başlanmıştır. Mücbir sebep olma koşulları ortadan kalkmadığı sürece Mücbir sebep hali tüm işletmeleri kapsayacak şekilde, ayrım yapılmadan uzatılmalıdır. Aksi takdirde depremzede esnaf ve işletmeler ekonomik olarak daha zor duruma düşecektir.

Tarım arazileri ve kırsal alanlarda ki kontrolsüz yapılaşma, tarım alanlarının yok olmasına ve ekolojik dengenin olumsuz etkilenmesine neden olacaktır.

TMMOB olarak bir kez daha uyarıyoruz bugünün hataları yarının doğal afetleri olmasın.

Bir doğa olayı olan depremlerin afete dönüşmesi, felaket olarak yaşanması halkımızın yazgısı olamaz, olmamalıdır.

Yaşanan afetlerden ders çıkarabilen bir toplum haline gelebilmemiz  olası her türlü afetten en az hasar ile çıkabilmemiz için; otoritenin ‘`örtbas et unuttur`` politikasını kabul etmiyoruz.

 

Bizler TMMOB Malatya İl Koordinasyon Kurulu Olarak, yapılan her çalışmanın uzun vadeli düşünülmesi ve kaynakların verimli kullanılması gerektiğini, bugünün çözümlerinin yarının sorunlarına dönüşmemesi için; halkın ihtiyaçları ve sorunlarının bilim ve tekniğin ışığındaçözülmesini savunuyoruz.

Depremin yaralarını sarmak, sadece bina inşa etmekle değil, sağlıklı, yaşanabilir, güvenli yaşam alanları inşa etmekle mümkündür.

Bu süreçte yetkilileri halkın sesini duymaya, bilimsel ve teknik gerçekler ışığında adımlar atmaya davet ediyor, Malatya`nın geleceği için daha katılımcı, şeffaf ve adil politikalar geliştirilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. 

 

TMMOB MALATYA İL KOORDİNASYON KURULU

Mimarlar Odası Malatya Şubesi

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi

Elektrik Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği

İçmimarlar Odası Malatya Temsilciliği

İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği

Jeofizik Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği

Jeoloji Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği

Maden Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği

Makina Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği

Peyzaj Mimarları Odası Malatya Temsilciliği

Şehir Plancıları Odası Malatya Temsilciliği

 

 


Çok Okunanlar


YILDIRIMDAN KORUNMA , TOPRAKLAMA VE AG PANOLARINDA PARAFUDR SİSTEMLERİ KONULU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

EMO-ÜNİVERSİTE-EMO GENÇ BULUŞMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

“ENERJİDE DEPOLAMA” KONULU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

TEMİZ HAVA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ`NDEKİ ÜYELER ZİYARET EDİLDİ..

EMEGIN OZGURLUGU VE DEMOKRATIK TOPLUM ICIN 1 MAYIS`TA ALANLARDAYIZ.

YENİ ELEKTRİK DÜZENLEMESİ VANLILARIN CEBİNİ YAKACAK…

YENİ ELEKTRİK DÜZENLEMESİ VANLILARIN CEBİNİ YAKACAK…

Okunma Sayısı: 7


Tüm Basın Açıklamaları

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.