MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 422

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ZABITA KADROSUNDA MÜHENDİS İLANINA TEPKİ: İTİBARSIZLAŞTIRMAYA SON VERİN!



 
Bingöl Belediyesi’nin elektrik-elektronik ve inşaat mühendisliği mezunları için “zabıta memuru” kadrosu ilanı vermesini üzerine, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ortak açıklama yaparak, tepki gösterdi. Mühendislik eğitiminin önemine dikkat çekilen ortak açıklamada, mesleğin itibarsızlaştırması uygulamalarına son verilmesi, ilanın geri çekilerek, mühendis kadrosu açılması gerektiği ifade edildi.
 

İMO ve EMO`nun 1 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirdiği ortak yazılı açıklamada, Bingöl Belediyesi`nin "zabıta memuru" kadrosuna açıktan atama yoluyla; elektrik-elektronik ve inşaat mühendisi istihdam edileceği duyurulduğu belirtilerek, 23 Mayıs 2020 tarihli ilana ilişkin şu bilgiler paylaşıldı.

"İlanda, ‘Bingöl Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`na tabi istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alınacaktır` ifadelerine yer verilirken, 2 İnşaat Mühendisi, 1 elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden mezun olma şartı arandığı da belirtilmiştir."

Kriz ve salgın sonrası ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle işsiz sayısının artığı ve yaşam koşullarının zorlaştığına vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:   

"Günümüz şartlarında meslektaşımız iş bulmakta zorlanırken, birçok meslektaşımız iş yerlerini kapatmak zorunda kalmış, birçok meslektaşımız da ücretli çalışma alanlarına mücadele eden meslektaşlarımız, sınırlı istihdam ve düşük ücretlerle piyasanın acımasız koşullarına terk edilen kamu hizmetlerini dahi alamamıştır.
İşsizlik tüm meslek alanlarında olduğu gibi meslek alanımızın da can yakıcı bir sorunu haline gelmiştir. Yeni mezun meslektaşlarımız nitelikli çalışma yaşamına dahil olamamaktadır. Çalışma yaşamına dahil olan meslektaşlarımız ise düşük ücretlerle çalışmaya zorlanmaktadır. Derinleşen işsizlik ortamında bile öğrenci kontenjanları sürekli olarak artırılarak, meslektaşlarımız güvencesiz çalışma koşullarına mecbur bırakılmakta, istihdam alanları giderek daraltılmaktadır. Meslektaşlarımız çareyi meslek dışı çalışma alanlarında aramaktadır.

Gerek kamuda gerekse özel işletmelerde mesleğimizin kamusal işlevi bilinçli olarak ortadan kaldırılmaktadır. Mesleğimizin itibarı, örgütsel bağları zayıflatılmaktadır.

Bizler, mühendislik fakültelerine büyük umutlarla kayıt olan, genç meslektaşlarımızın işsizlik nedeniyle almış oldukları mühendislik eğitimleri değersizleştirilmektedir. Genç meslektaşlarımızın niteliksiz işlere mahkûm edilmesine izin vermeyeceğiz. Sorun zabıta mesleği ile ilgili bir sorun değildir. Her iş ve meslek kıymetlidir. Fakat elektrik ve inşaat mühendislerinin almış oldukları eğitimlerinin dikkate alınmamasını ciddi bir sorun olarak görüyoruz.

Büyük emekler ve fedakarlıklarla alınan mühendislik eğitiminin ve mesleğinin etik değerlerinin hiçe sayılarak, kamu kurumlarının meslek onurunu zedeleyen mesnetsiz ilanlarını kabul etmiyoruz. Bingöl Belediyesi`nin ilanını gençlerimizin geleceğe dair umutlarına yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyor, meslektaşlarımızı inciten ilanı kınıyoruz.

Kamu kurumlarına sosyal devlet olmanın niteliklerini hatırlatıyor, Ülkemizde teknolojik gelişmelere paralel olarak, akıl ve bilimin öncülüğünde işsizlik sorununu çözecek yeni politikaların üretilmesini talep ediyoruz."



MÜHENDİSLİKTE YAPAY ZEKA KULLANIMI - VİDEO HABER

11.07.2025
 


Çok Okunanlar


BİTİRME PROJELERİ SERGİSİ`NE DAVET - ZİYARETÇİ KAYDI

VDE WEBİNARS: ACCELERATING THE FUTURE OF E-MOBILITY: LATEST TRENDS AND DEVELOPMENTS IN THE NORDICS, UK AND TURKEY

SEMİNER: GÜNEŞ ENERJİ SAHALARINDA ELEKTRİKSEL GÜVENLİK VE TERMAL KONTROL TESTLERİ

BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMLERİ - ONLİNE KAYIT

57. YIL ETKİNLİĞİ: YÜKSELEN TOPLUMSAL MUHALEFET VE KAMUCU MÜCADELE - VİDEO HABER

EUREL BAŞKANI MARKUS JAEGER VE VDE TÜRKİYE TEMSİLCİSİ METİN SAVAŞKAN EMO İZMİR ŞUBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ`NDE `TEKNOLOJİ GÜNLERİ` ETKİNLİĞİ

YAPI DENETÇİ ÜYE TOPLANTISI

EMO İZMİR ŞUBESİ TİYATRO TOPLULUĞU SAHNE ALDI “12 ÖFKELİ”

EMO İZMİR ŞUBESİ KİTAP KULÜBÜ, GAYE BORALIOĞLU İLE EDEBİYAT SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Okunma Sayısı: 371


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.