MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 407

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BÖLÜM BAŞKANLARIYLA `UZAKTAN` EĞİTİM DEĞERLENDİRİLDİ



 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi sınırları içinde kalan üniversitelerin ilgili bölümlerinin başkanlarıyla, uzaktan eğitim başta olmak üzere mühendislik eğitiminde karşılaşılan sorunların değerlendirdiği Bölüm Başkanları Toplantısı düzenledi. EMO`nun yürüttüğü meslekiçi eğitimlere ilişkin görüş alışverişi yapılan toplantıda, salgın koşullarından sorunu çözümü için online staj seçeneği değerlendirildi.
 

EMO İzmir Şubesi sınırları içerisinde kalan İzmir, Aydın ve Manisa illerindeki üniversitelerin Elektrik-Elektronik ve Biyomedikal mühendisliği bölüm başkanlarının davetli olduğu, Bölüm Başkanları Toplantısı`nı 27 Şubat 2021 tarihinde düzenlendi. Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıya, Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erkan Meşe, Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr.  Mutlu Boztepe, Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuntalp, Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Özkurt, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yalçın İşler, İzmir Demokrasi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kocakulak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü`nden Dr. Öğr. Üyesi Burçak Alp, İzmir Ekonomi  Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü`nden Dr. Öğr. Üyesi Bülent Bilir, Yaşar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Seçmen ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mümtaz Yılmaz katıldı. Toplantıda EMO`yu temsilen ise EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu, Başkan Yardımcısı H. Avni Gündüz, Yazman Hacer Şekerci, Yönetim Kurulu Üyesi Gülefer Mete, EMO İzmir Şubesi Eğitim Komisyonu Başkanı Bülent Çarşıbaşı, Şube Müdürü Barış Aydın ve Eğitimden Sorumlu Teknik Görevli Zehni Yılmaz yer aldı. 

EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu`nun lisans eğitiminin genel durumuna ilişkin bilgilerin yer aldığı sunumla başlayan toplantı, Şube`nin Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİSEM) kapsamında yürüttüğü çalışmaların önemine dikkat çekildi. EMO İzmir Şubesi Eğitim Komisyonu Başkanı Bülent Çarşıbaşı tarafından ise MİSEM kapsamında gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına ilişkin detaylı bilgiler aktarılırken, düzenlenen çevrimiçi seminerlere ilişkin de bilgi verildi.  

Sistemsizlik Yeni Sorunlar Doğuyor

Salgın nedeniyle mühendislik eğitiminin ağırlıklı olarak "uzaktan eğitim" araçları üzerinden yürütüldüğünü anlatan bölüm başkanları, en çok sorunun çevrimiçi sınavların güvenliği konusundan yaşandığını vurguladılar. Üniversitelerin, hatta fakültelerin akademisyenlerden görüş almadan farklı sistemler ve uygulamalar denediğine vurgu yapılan toplantıda, uygulamalı eğitimlerin mutlaka yüz yüze yapılması gerektiği ifade edildi. Çevrimiçi sınavlarda kopya çekilmesinin önüne geçilmesinin zor olduğunun dile getirildiği toplantıda, İnternet üzerinden başarı garantili ilanlara verilmesiyle, kopyanın bir sektöre dönüştüğü belirtildi. Eğitimin bütünüyle uzaktan yapılmasının uygulamalı dersler içeren bölümler için zor olduğunu vurgu yapılan toplantıda, kısa sürede daha fazla konunun anlatılabilmesinin ise avantaj olduğu ifade edilerek, bu derslerin yüz yüze, teorik derslerin çevrimiçi yapılacağı ikili bir modelin uygulanabileceği dile getirildi. Uzaktan eğitiminin bir diğer avantajının ise kayıt altına alınan derslerin sonradan izlenebilmesine olanak sağlaması olduğu ifade edilirken, bazı uygulamalı derslerin simülasyonlar üzerinden çevrimiçi olarak da gerçekleştirilebileceği belirtildi. 

Alt Yapı Sorunları Verimi Düşürüyor 

Uzaktan eğitime ilişkin alt yapı problemlerine de dikkat çekilen toplantıda, özellikle kırsal bölgelerde İnternet erişimi sorunları yaşayan öğrencilerin derslere katılım sağlayamadığı belirtilerek, çevrimiçi eğitimlerin özel donanımlara sahip salonlarda kayıt altına alınması ve laboratuvarlarında da uzaktan eğitime yönelik donanımlara sahip olması gerektiği ifade edildi.  EMO`nun düzenlediği MİSEM eğitimlerin uygulamalı kısımlarının yüz yüze gerçekleştirildiği bilgisi verilen toplantıda, çevrimiçi eğitimlerle akademisyenlerin ve diğer eğitmenlerin mesai süresinin iki katına çıktığını da vurgulandı. 

Online Staj Masaya Yatırıldı

Salgın nedeniyle geçtiğimiz yaz döneminde öğrencilerin staj yeri bulmakta zorluk çektiği belirtildiği toplantıda, kimi öğrencilerin stajlarını tamamlayamaması nedeniyle mezun olamama riski ile karşılaştıkları hatırlatıldı. EMO İzmir Şubesi`nin bu öğrenciler için çevrimiçi seminerler zinciri oluşturarak online staj programı düzenlediğinin hatırlatıldığı toplantıda, akademisyen katılımcılardan çevrimiçi staj konusundaki değerlendirmeleri alındı. 

Uygulama içermesi nedeniyle stajların yüz yüze yapılmasının esas olması gerektiğine vurgu yapılan toplantıda, salgın döneminde geçici bir çözüm olarak görülen uygulamadan yüz yüze staja dönülmesi gerektiğini ifade edildi. EMO`nun düzenlediği çevrimiçi staj programının, teorik bilgilerden daha çok uygulama alanlarına dönük olduğunu ve akademik eğitimin dışında kalacak şekilde deneyim aktarılması işlevini yerine getirmesi nedeniyle faydalı olarak değerlendirilirken, bazı kurumsal firmaların stajın bir kısmını yerinde bir kısmını online düzenlemek gibi çözümler geliştirdiği bilgisi paylaşıldı. Özellikle biyomedikal mühendisliği öğrencilerinin staj yeri bulma konusunda normal şartlarda da zorlandığı ifade edildi. Stajlarda yapılan işlerin mutlaka usulüne uygun şekilde raporlanması gerektiğine vurgu yapan bölüm başkanları, deneyimli bir mühendisin olmadığı işyerleri ve birimlerde yapılan stajların verimsiz olduğunu ifade etti. Verimli bir stajın mezuniyet sonrası iş bulma sürecini  kolaylaştırdığına değinilen toplantıda, salgın döneminde staj konusunda olduğu gibi eğitim sisteminin problemlerinin daha fazla görünür hale geldiğine vurgu yapıldı. 

Toplantı Şebnem Seçkin Uğurlu`nun görüşülen konulara ilişkin değerlendirmeleriyle tamamlandı. EMO`nun meslek alanlarındaki yeni mezunların iş bulmakta zorlandıkları ve alandaki istihdam sorunlarının büyüdüğüne dikkat çeken Uğurlu, salgının staj yeri bulma konusunda zaten var olan sorunları derinleştirdiğini ifade etti. Uzaktan eğitiminde başta sınavlar olmak üzere sistem yetersizliklerinin öğrenci ile akademisyeni karşı karşıya getirdiğini belirten Uğurlu, öğrenci ile hocaların tanışmadığı koşullarda sürdürülen mühendislik eğitimdeki sorunların çözümü için EMO İzmir Şubesi`nin çözüm üretme arayışlarını sürdüreceklerini ifade etti. 



35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

LİSANSSIZ ÜRETİM ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILSIN

KINIK`TA TERMİK SANTRALE İHTİYAÇ YOK!

MUTLU BAYRAMLAR

EMO-GENÇ ÜYELERİ TEKNİK GEZİYE KATILDI

PCB TASARIM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

KINIK`TA TERMİK SANTRALE İHTİYAÇ YOK!

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ`NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

TÜRKİYE’DE İNTERNET’İN 31. YILI BİLDİRİSİ

DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

Okunma Sayısı: 109


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.