MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 408

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

İZMİR YEREL GÜNDEM 21 KENT KONSEYİ YENİLENEBİLİR ENERJİ GÜNDEMİYLE TOPLANDI



 
İzmir Yerel Gündem 21 Kent konseyi Eylül ayı toplantısını 17 Eylül 2008 tarihinde Yenilenebilir Enerji Yönetimi gündemiyle gerçekleştirdi. EGEÇEP ve Şubemiz kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilen toplantının Oturum Başkanlığını Şube YK Başkanı Sedat Gülşen yaptı.
 

Şube YK Başkanı Sedat Gülşen‘in yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının önemine dikkat çektiği açılış konuşmasının ardından; "İzmir‘in Jeotermal Potansiyeli", "Denizde Jeotermal Aramaları", "Jeotermal Enerji Üretiminde Karşılaşılan Sorunlar", "Jeotermal Enerji ve İzmir", "Rüzgar Enerjisi ve İzmir", "Yenilenebilir Enerji Politikası Ne Olmalıdır?", "YEK Yerel Yönetimler Tarafından Nasıl Kullanılmalı", "YEK Konusunda Bir Eylem Planı Oluşturma" başlıklarında sunumlar katılımcılara aktarıldı.

İlk olarak Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi adına Dr. Servet Yılmazer; İzmir‘in jeotermal potansiyeline ilişkin bilgi verdi.Türkiye‘nin jeotermal enerji potansiyelinin 31500 MWt olduğunu bunun %70‘inin Ege Bölgesi‘nde bulunduğunu belirten Yılmazer; Ege Bölgesi jeotermal enerji potansiyelinin yaklaşık %10‘u 2200 MWt ise İzmir‘de bulunduğunu kaydetti. İzmir jeotermal potansiyelinin 710 MWt görünür hale getirildiğini, bunun 30 bin konutun ısınması, 800 dönüm sera ısıtması, kaplıca işletmeciliğinde kullanıldığını ifade eden Servet Yılmazer; bu sayıların arama ve sondaj çalışmalarına hız verilmesiyle daha yüksek seviyelere gelebileceğini belirtti.

Denizde Jeotermal Aramaları başlıklı sunumu katılımcılara aktaran Bade Pekçetingöz ise, İzmir körfezinde jeotermal enerji arama çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi vererek; Gülbahçe Körfezi‘nin termal aktiviteye sahip olduğunu, bölgede üretime geçilip geçilemeyeceği, ekonomiye ne gibi bir katkı sağlayacağı konusunda fizibilite etüdüne gereksinim olduğu, konuyla ilgili belediyeler, elektrik üretim firmaları, tarım üretici birlikleri, enerji dağıtım şirketleri gibi kuruluşların  projelendirmelerde desteklerine olması gerektiğini vurguladı.

Maden Mühendisleri odası İzmir Şubesi adına Dr. Bülent Toka ise, jeotermal enerji üretiminde karşılaşılan sorunlara ilişkin bilgilendirmede bulundu. Jeotermal enerji kullanımının çevre üzerine etkisini değerlendiren Toka bunları; jeotermal gelişimin yüzeyde oluşturduğu tahribat, akışkan üretiminin fiziksel etkileri, gürültü, termal etkiler, kimyasal kirlenmeler olarak sıraladı. Çevresel etkileri azaltmak için re-enjeksiyon ve mineral kazanımı yöntemlerine değinen Bülent Toka, sondaj çalışmaları için yönetmelik eksikliklerinin giderilmesi, konunun uzmanı kişilerin çalıştırılması, bölgesel jeotermal gelişim politikalarının yerel yönetimlerce oluşturulması gerektiğini ifade ederek konuşmasını noktaladı.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi adına konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Niyazi Aksoy; İzmir‘de jeotermal kaynak ve kullanımına yönelik bilgileri aktararak İzmir‘in doğal kaynaklarının, yenilenebilir enerji kaynaklarının İzmir sanayisinin kalkınmasında da önemli olduğunu dile getirdi.

Rüzgar enerjisi ve İzmir‘de kullanımı, rüzgar ekonomisine ilişkin bilgileri aktaran Prof. Dr. Barış Özerdem ise; dünyada kurulu gücün 90,521 MW olduğunu bunun 55,114 MW‘ın Avrupa‘ya ait olduğunu belirterek dış maliyetlerin hesaba katıldığında rüzgar enerjisinin fosil yakıtlara rakip olabileceğini ifade etti. Türkiye‘de 48 bin MW rüzgar potansiyeli olduğunu, 01.09.2008 itibariyle 333,5 MW kurulu gücün varlığına dikkat çekerek rüzgar santrali yatırım taleplerinin en fazla İzmir‘e ait olduğunu açıkladı.Özerdem; mevcut durumda rüzgar enerjisi üretiinin %85‘inin yerli kaynaklarla sağlanabileceği, sadece İzmir‘de kurulacak çiftliklerin maliyetinin 14 milyon euro olduğunu belirterek rüzgar enerjisi üretiminin enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, istihdamın artmasına b üyük katkıları olabileceğini açıkladı.

EGEÇEP adına Erhan İçöz ise sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelinmesi, kamuoyunda farkındalık yaratılması, enerji tasarrufuna önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu konuda yerel yönetimlerin teşvik edici olması gerektiğini belirten İçöz‘ün ardından Ayça Tokuç yenilenebilir enerjinin yerel yönetimler tarafından nasıl kullanılması gerektiğiniwe ilişkin görüşlerini aktardı. Tokuç; enerji verimliliği-tasarrufu, şehir içi aydınlatmada enerji kullanımı, kentsel ulaşıma bağlı hava kirliliği, çöp sorunu-depolama sahası, kentsel arıtma tesisi başlıklarında kente yönelik sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini aktardı.

Son konuşmacı Şube Yenilenebilir Enerji Kaynakları Komisyonu üyesi Salih Ertan, YEK konusunda Bir Eylem Planı Oluşturma başlığında katılımcılara bilgi verdi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemiz içindeki dağılımı, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için bunlarının kullanımına yönelik görüşlerini aktarmasının ardından soru ve yanıtlarla toplantı sona erdi



KALICI YAZ SAATİ UYGULAMASINDAN ACİLEN VAZGEÇİLMELİ (ANKA)

15.05.2024
 


Çok Okunanlar


YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU - PROGRAM / KAYIT

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: KABLOLAR - GİZLİ KAHRAMANLARIMIZ

EMO-GENÇ VOLT ELEKTRİK MOTORLARI TEKNİK GEZİ

ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

YAŞASIN 1 MAYIS: EMEK BİZİM, GELECEK BİZİM

SEMİNER: SİSMİK ZON ASANSÖRLER VE HESAPLAMALARI

EMO-GENÇ KAHVALTI BULUŞMASI

EMO-GENÇ PAİNTBALL ETKİNLİĞİ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINIZI KUTLARIZ

WENERGY EXPO İKİNCİ KEZ KAPILARINI AÇTI

Okunma Sayısı: 2397


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.