MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 422

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ VE BELGELENDİRME ÇALIŞTAYI



 
Mühendislik Eğitimi ve Belgelendirme Çalıştayı 29 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirildi.
 

Özcan Uğurlu; açılış konuşmasında Elektronik Meslek Dalı Komisyonu`nun hazırlamış olduğu  "Mühendislik Eğitimi ve Belgelendirme Değerlendirme Raporu"nun  değerlendirilmesi sonrasında Şube Eğitim, SMM, Elektronik Meslek Dalı Komisyonu üyeleri, EMO`nun belgelendirme sürecine katkıda bulunmuş üyelerimiz, etkinliğe katkı koyacak akademisyen üyelerimizin katılımıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini ifade etti.


İlk olarak Şube Yönetim Kurulu Başkan Yrd. ve Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacer Şekerci; mühendisliğin tarihçesi, YÖK öncesi ve sonrası üniversite eğitiminin durumu ve kontenjan sayıları hakkında bilgi verirken 1971-1981 döneminde açılan 10 yeni üniversite ile yaygınlaşan elektrik mühendisliği eğitiminin, YÖK ile birlikte akademilerin birleştirilerek çeşitli üniversitelerin açılmasıyla, alınan öğrenci sayısının 1981-82 ders yılında 700`e ulaştığını, Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik ile Elektronik Haberleşme Mühendisliği alanlarında; 2005-2006 öğretim döneminde 18`i vakıf olmak üzere 53 üniversitede eğitim verildiğini, 2011-2012 öğretim döneminde ise 41`i vakıf olmak üzere 108 üniversitede eğitim verildiğini ifade ederek bu yıl söz konusu bölümlerin kontenjanının 10 bin 579 olduğunu belirtti. Şekerci ayrıca; YÖK`ün 2005 yılında aldığı mezun olanların diplomalarında unvanların yer almayacağına ilişkin kararıyla birlikte unvan sorunlarının yaşandığını ifade etti.


Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Tamer ise ülkemizdeki üniversitelerin durumu, bölüm ve mezun sayıları, ders çeşitleri ve ders programları hakkında bilgi vererek; Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümlerinin %63`ünde öğretim üyesi sayısının 10`un; %71`inde ise öğretim elemanı sayısının (öğretim üyesi+araş. gör.+öğr. gör) 20`nin altında olduğunu, bu rakamlar ışığında bölümlerde önemli bir oranda bir kadro yetersizliği söz konusu olduğunu ifade ederek tüm bölümlerin sadece %21`inin MÜDEK veya ABET tarafından akredite edildiğini belirtti. Tamer; 1 kV Üstü ve 1 kV Altı Tesisler SMM Belgesine sahip olunması için gerekli SMM fark derslerinin bölümlerin % 52`sinde tam olarak verildiğini, % 23`ünde kısmen, % 25`inde ise hiç bulunmadığını söyledi.


Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Serbest ise, dünyada üretilen özgün bilginin sadece 2000-2003 yılları arasında 666 kat arttığını, bilginin bu kadar hızlı artış gösterdiği toplumumuzda bilginin takip edilmesi için yaşam boyu öğrenmenin bir zorunluluk haline geldiğini ifade ederek, meslek alanlarımızın da bu gelişmelere paralel olarak meslek içi sürekli eğitim sisteminin kalıcılaştırılması ve geliştirilmesi gerekliliğinin altını çizdi.


EMO MİSEM Komisyonu Başkanı Orhan Örücü, MİSEM`in kuruluş amacı, Oda`nın belgelendirme sistemine bakışı, gelişen süreçler hakkında bilgi verdikten sonra EMO bünyesinde faaliyetini sürdürmekte olan MİSEM tarafından meslek alanlarımızdaki gelişmelerin takip edilerek eğitim faaliyetlerinin güncellenmesi ve Oda Yönetim Kurulu`nun, verilen belgelerin aranır kılınması konusunda ilgili kurum, kuruluşlar nezdinde girişimde bulunması, mevzuat oluşturması ve yaygınlaştırması gerektiğinin altını çizdi.


Odanın belgelendirme sistemine yönelik Şubemizin görüş ve önerilerini ifade eden Ali Fuat Aydın; Oda bünyesinde SMM belgelerinin düzenlenmesine ilişkin gelişmeleri ve mevcut durumu aktardıktan sonra Oda üyelerinin çalışma alanlarının belirlenmesi, belirlenen alanlara göre SMM belgesi düzenlenmesi, çalışılacak alanların transkript inceleme, lisansüstü eğitim, doktora, MİSEM eğitimleri marifetiyle belirlenmesinin yanı sıra tüm alanlarda hizmetlerin geliştirilmesi ve bunları EMO tarafından denetlenmesi sağlanması gerektiğini ifade etti.


Etkinliğin kapanışında çalıştay sonuçlarının değerlendirilmesi ve sonuç bildirgesinin hazırlanması konusunda Şube Yönetim Kurulunun bir çalışma yaparak Oda Yönetim Kurulu ile paylaşacağı ifade edildi.



MÜHENDİSLİKTE YAPAY ZEKA KULLANIMI - VİDEO HABER

11.07.2025
 


Çok Okunanlar


BİTİRME PROJELERİ SERGİSİ`NE DAVET - ZİYARETÇİ KAYDI

VDE WEBİNARS: ACCELERATING THE FUTURE OF E-MOBILITY: LATEST TRENDS AND DEVELOPMENTS IN THE NORDICS, UK AND TURKEY

SEMİNER: GÜNEŞ ENERJİ SAHALARINDA ELEKTRİKSEL GÜVENLİK VE TERMAL KONTROL TESTLERİ

BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMLERİ - ONLİNE KAYIT

57. YIL ETKİNLİĞİ: YÜKSELEN TOPLUMSAL MUHALEFET VE KAMUCU MÜCADELE - VİDEO HABER

EUREL BAŞKANI MARKUS JAEGER VE VDE TÜRKİYE TEMSİLCİSİ METİN SAVAŞKAN EMO İZMİR ŞUBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ`NDE `TEKNOLOJİ GÜNLERİ` ETKİNLİĞİ

YAPI DENETÇİ ÜYE TOPLANTISI

EMO İZMİR ŞUBESİ TİYATRO TOPLULUĞU SAHNE ALDI “12 ÖFKELİ”

EMO İZMİR ŞUBESİ KİTAP KULÜBÜ, GAYE BORALIOĞLU İLE EDEBİYAT SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Okunma Sayısı: 679


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.