MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 435

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

İL AFET RİSK AZALTMA PLANI ÇALIŞTAYI’NA KATILDIK


GÜNDEM  - 12.08.2026

 
İzmir`de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 11-12 Ağustos 2026 tarihlerinde düzenlenen `İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Çalıştayı` gerçekleştirildi. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi`ni temsilen Ümit Önder’in katılım sağladığı çalıştayda, orman yangınları senaryoları ve alınması gereken elektriksel önlemler de masaya yatırıldı.
 

Kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla afet risklerinin belirlenmesi ve azaltılması amacıyla AFAD İl Müdürlüğü‘nde düzenlenen İRAP Çalıştayı‘nda, EMO İzmir Şubesi "Orman Yangınları Grubu"nda yer alarak çalışmalara katkı sundu. İki gün süren çalıştay kapsamında afetlere karşı dirençliliği artırmak amacıyla 6 farklı afet masası oluşturuldu. Deprem/Tsunami, Kütle Hareketleri, Taşkın/Sel/Su Baskını, Meteorolojik ve İklim Değişikliği Kaynaklı Afetler, Yangın ve Endüstriyel Kazalar/KBRN Olayları başlıklarında toplanan masalarda kapsamlı çalışmalar yürütüldü. Bu masalarda kurum temsilcileri tarafından tehlike ve risk değerlendirmeleri yapıldı; GZFT (güçlü ve zayıf yönler, fırsatlar, tehditler) analizleri gerçekleştirilerek afet senaryoları üzerinden amaç, hedef ve eylemler belirlendi. 

Çalıştayın birinci gününde, İtfaiye Müdürlüğü koordinasyonunda Bayındır ilçesi için hazırlanan bir orman yangını senaryosu üzerinde duruldu. Normal ve en kötü durum senaryolarının ele alındığı oturumda, olası bir afette ne kadarlık bir alanın tahribata uğrayabileceği ve etkilenebilecek yaralı sayılarına dair istatistiksel öngörüler tartışıldı. Günün bir diğer önemli gündem maddesi ise Tire ilçesinde tarihi bir handa çıkabilecek olası yangın senaryosuydu. Özellikle ilçede pazarın kurulduğu ve insan yoğunluğunun arttığı "Salı" günü üzerinden kurgulanan senaryoda, tarihi yapılarda yangının nasıl önlenebileceği ve elektriksel kaynaklı risklere karşı alınacak tedbirler detaylıca görüşüldü.

Çalıştayın ikinci gününde senaryo bazlı değerlendirmelere devam edilerek, Bergama‘da meydana gelebilecek bir yangının olası sonuçları ve önleme tedbirleri analiz edildi. Oturumda, kırsal ve ormanlık alanlara sınır olan bölgelerdeki enerji altyapısına dikkat çekildi. Bu kapsamda, ormanlık alan yakınlarındaki ahşap direklerin demir (kafes) direklerle değiştirilmesi ve bu direklerin alt bölümlerine uygun genişlikte beton atılması yönündeki teknik öneri toplantı kayıtlarına işlendi.

Ayrıca, Tire`deki tarihi han senaryosu ikinci günde tekrar incelenerek alınacak elektriksel önlemler somutlaştırıldı. Olası faciaların önüne geçilebilmesi için senaryoya; yangına karşı erken uyarı sistemlerinin kurulması, elektrik tesisatlarında koruma sistemlerinin çalışıp çalışmadığının düzenli periyotlarla kontrol edilmesi ve olası kaçaklara karşı sisteme mutlaka Kaçak Akım Rölesi tesis edilmesi gibi kritik adımlar eklendi.

Afet risklerini minimize etmek amacıyla yürütülen "İRAP-İl Afet Risk Azaltma Planı Çalıştayı"nın ikinci aşaması ise 25-26 Ağustos 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İkinci çalıştayda, ilk iki gün boyunca işlenen konuların ve oluşturulan yangın senaryolarının saha gerçekliklerine tam uyumlu hale getirilmesi amacıyla yeniden gözden geçirileceği belirtildi.





HALK ŞARKILARI KOROSU 2025-2026 DÖNEMİ BAŞLIYOR - KAYIT

25.09.2025
 


Çok Okunanlar


ALPASLAN GÜZELİŞ’İ ANIYORUZ...

SMM ÜYE TOPLANTISI`NA ÇAĞRI

GENÇ MÜHENDİSLER YAZ PİKNİĞİ BULUŞMASI

ERGUN ELGİN`İ SAYGIYLA ANIYORUZ

SMM ÜYE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EMO İZMİR ŞUBESİ İLE İZMİR BİLİMPARK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ŞARJ İSTASYONLARI İÇİN PLANLAMA VE DENETİM ÇAĞRISI

Okunma Sayısı: 15


Tüm Gündem

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.