MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO ANKARA ŞUBESİ TARAFINDAN 16 MAYIS 2018 TARİHİNDE YAPILAN “DÜNYA TELEKOMÜNİKASYON VE BİLGİ TOPLUMU GÜNÜ’NU SANSÜR VE YASAKLAMALARLA KUTLUYORUZ!” BAŞLIKLI BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

 
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) kuruluş günü olan 17 Mayıs Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan kararla 1969 yılından bu yana “Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü” olarak kutlanıyor.17 Mayıs; Dünya Telekomünikasyon Günü olmanın yanı sıra yaşadığımız yüz yılın bilgi çağı olmasında dolayı “Bilgi Toplumu Günü” olarak da kabul edilerek çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
 

Özgür iletişim, su, elektrik gibi temel bir insan gereksinimi ve hakkı olmasına karşın, Türkiye`de özellikle son yıllarda siyasi iktidar tarafından sürekli kâr elde edilmesi gereken ticari bir alan ve vatandaşların izlenerek özgürlükleri kısıtlama aracı olarak değerlendirilmektedir. Yüzbinlerce kişi e-gözaltı ve dinlenme baskısı altında yaşamaktadır.

Uzaktan iletişim ve internetin insan yaşamının temel hakkı ve gereksinimi olması üzerinde yoğun tartışmalar yaşanır ve dünyanın pek çok ülkesinde internet kamu eliyle ücretsiz olarak ya da çok düşük bedelle insanların kullanımına sunulurken Türkiye ne yazık ki internet yasakları, Wikipedia ve Twitter engellemeleriyle tanınmakta, dünyada internet yasaklarıyla anılan birkaç ülkeden biri konumunu taşımaktadır.

AKP iktidarını, Suriye‘deki çatışmalara  destek vermekle suçlayan İngilizce iki içeriğin yer alması gerekçesi ile 2017 yılından bu yana dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia`ya erişim yasağı devam ediyor. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen bu karar üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından "teröre destek veren içerikler" gerekçesi ile Wikipedia`ya Türkiye`den erişilememektedir.

Wikipedia yasağının arkasında sadece bu gerekçenin olmadığını biliyoruz. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ile ortaya dökülen bant kayıtları, yolsuzluk haberleri, Ortadoğu`da yaşanan savaşa verilen destek, şeriatçı örgütlere aktarıldığı iddia edilen silah ve paraların akıbetiyle ilgili yorumlar vb. pek çok konunun kamuoyu ile paylaşılmasının önüne geçilmek istenmesinin de bu yasakta payının olduğu gün gibi aşikardır.

Resmi kaynaklardan ve kayıtlardan Türkiye`de erişimi yasaklanan internet sitelerinin sayılarına ulaşmak bir süredir mümkün değil. Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan araştırmalar internet erişimi konusunda yasaklamaların artarak devam ettiğini göstermektedir.

Freedom House tarafından 2017 yılında Türkiye`de İnternet Özgürlüğü ile ilgili olarak hazırlanan raporda, Türkiye`de internet özgürlüğünün hızla azaldığı vurgulanırken, yangından mal kaçırırcasına yasalaştırılan ve RTÜK`e internet yayıncılığını düzenleme yetkisi veren kanun internet yayıncılığı üzerindeki baskıların bir başka örneğidir. Bu yasayla artık iktidarın sesi olmayan her ses, sessizleştirilecektir!

Bütün engellemelere ve yasaklamalara karşın Türkiye`de internet kullanımı hızla artıyor. TÜİK tarafından yapılan "Hane halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması 2017`ye göre Türkiye genelinde internet kullanım oranı yüzde 66,8 olurken internet kullanım oranları 16-74 yaş grubunda erkeklerde % 65,7 kadınlarda %58,7 oranında oldu. Yine bu araştırmaya göre hanelerin yüzde 80,7`si evden internete erişim imkânına sahip. İnternet kullanımı ve internet üzerinden yayıncılık bu kadar yaygınlaşırken baskıcı zihniyet ve Abdülhamit yasakları ile internet yayıncılığı ve internete ulaşım engellemeleri hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bütün yasaklamalara ve engelleme çabalarına karşı buradan belirtmek istiyoruz;

           İnternete erişim temel bir haktır

           İnternetin etkin bir biçimde kullanılabilmesi için gerekli güncel bilgileri temel eğitim sisteminin bir parçası haline getirmek kamusal bir sorumluluktur

           İnternetin hem sosyal açıdan hem de teknik açıdan özgürce gelişebilmesi için ağ tarafsızlığı, altyapı ve hizmet sağlayıcılar için zorunlu bir ilkedir

           İnternet bugün insanların örgütlenmek, demokratik bir biçimde katılımda bulunmak, tepki ve protestolarını demokratik biçimde ifade etmek için kullandıkları önemli bir  platformdur.

İnternete erişim hakkı örgütlenme hakkının asli bir parçasıdır ve kısıtlanması demokratik hakların ihlali demektir. Bu gerekçelerle de internet üzerindeki her türden baskı ve sansüre karşı olduğumuzu yüksek sesle ifade etmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

16.05.2018

 

İNTERNET TEMEL HAKTIR SUSTURULAMAZ!

 


Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi

24. Dönem Yönetim Kurulu

 



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ 27. OLAĞAN GENEL KURUL DUYURUSU

ENERJİ VE MÜHENDİSLİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE AKILLI ŞEHİRLER ÇALIŞTAY SERİSİNİN KİTAPLARI ÇIKTI

EMO ANKARA ŞUBESİ 26. DÖNEM YÖNETİM KURULU SON TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

EMO ANKARA ŞUBESİ 26. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU YAYINLANDI

1. ULUSLARARASI TEKNOLOJİ VE YAZILIM ZİRVESİ DÜZENLENECEK

SİBER VATAN VE SAVUNMA ULUSAL ÇALIŞTAYI KİTABI YAYINLANDI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Okunma Sayısı: 44


Tüm Basın Açıklamaları

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.