MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 406

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ DÜZENLENDİ



 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) adına EMO İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi (EEMKON) 14-16 Kasım 2019 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde gerçekleştirildi. Yedi sempozyumun gerçekleştirildiği etkinlikte, 78 oturumda 19’u çağrılı olmak üzere 290’a yakın sunum gerçekleştirildi.
 

Kongre kapsamında "Biyomedikal Mühendisliği", "Elektrik ve Kontrol Mühendisliği", "Elektronik ve Yeni Teknolojiler", "Enerji Politikaları", "İletişim Teknolojileri", "Kent ve Elektrik" ile "Mühendislik Eğitimi" başlıklı sempozyumlar düzenlendi.

Etkinliğin açılışında konuşan EMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Celepsoy, ülkenin zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek, meslek örgütleri ve toplumsal muhalefete yönelik baskı politikalarının arttığını kaydetti. Torba yasa değişikliğiyle, termik santralların çevre yatırımı yapması ve filtre takma zorunluluğunun 3 yıl ertelenmesinin öngörüldüğüne dikkat çeken Celepsoy, milletvekillerine çağrı yaparak, tasarıya destek verilmemesini istedi. Konuşmasında mühendislik hizmetlerinin kamusal niteliğine dikkat çeken Celepsoy, "Mesleğimizin değersizleştirilip itibarsızlaştırılmasına ve toplumsal muhalefete yönelik saldırılara karşı eşit özgür demokratik laik bağımsız bir Türkiye için mücadeleye devam edeceğiz" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek ise konuşmasına teknolojide dışa bağımlılığa dikkat çekerek başladı. İstanbul‘u sarsan son depremin uyarı niteliğinde olduğunu kaydeden İpek, "1999`da yaşadığımız deprem sonrasında tüm bilim insanları İstanbul`da otuz yıl içinde deprem olacağını söyledi. Yirmi yıl geride kaldı hiçbir şey yapılmadı" dedi. Marmara depremi sonrası geçici olarak başlatılan özel iletişin vergisine dikkat çeken İpek, Türk Telekom özelleştirmesine de değindi. Enerji politikalarını eleştiren İpek, elektrik zamlarının devam edeceğini belirterek, borçlanarak sürdürülen ekonomideki "yapay büyüme" sürecinin sonuna gelindiğini ifade etti.  Talep tahminlerinin abartıldığını, kayıp-kaçakların engellenemediğini ve enerji verimliliği için çaba harcanmadığını vurgulayan İpek, yeni bir kamusal enerji ana plana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yeni Santral Yatırımlarına İhtiyaç Yok
Abartılı talep tahminlerine değinen ve enerji verimliliğini için çaba sarf edilmediğine vurgu yapan İpek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"33 bin megawatt (MW) santral kuruluyor, hepsi de alım garantili. 14 bin MW, ithal kömür ve doğalgazdan üretilecek. Akkuyu Nükleer Santralı devreye girecek, yüzde 50`si için satın alma garantisi verilmiş. Tüketmezken, kayıp kaçağını engellemezken bu kadar yatırımın amacı nedir? Bu tercihlerin politik tercihler olduğunu görüyoruz. Türkiye`nin ne termik santrallere, ne de jeotermal santrallere ihtiyacı var."
Verimlilik sağlanması, kayıp ve kaçağın engellenmesi koşulluyla 2030`a kadar yeni santral yatırımına gerek olmadığını ifade eden, nükleer santralın dışa bağımlığı azaltmayacağını da hatırlatarak, "Her yıl 40-50 milyar doları alıp götürecek bu ülkeden" diye konuştu.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu da "Sağlıkta dönüşüm adına çok ucube bir sistem getirildi. Beş dakikada bir hasta randevusu veriliyor. Performans sistemi insan hayatı için önemli bir risk. Türkiye en çok MR çekilen ülke oldu. Bunun sebebi doktorların hastaya zaman ayıramaması" diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ise etkinliğin 3 dönemdir Şişli`de yapılmasından memnuniyet duyduklarını dile getirerek, EMO`nun çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Ardından Tokyo Teknoloji Enstitüsü`nden Prof. Dr. Noboru Hidano tarafından "Teknolojik Yaratıcılık" başlıklı açılış sunum gerçekleştirildi. Sunumunda evren ve insanın bir bütünlük içinde olduğunu ifade eden Hidano, "Bir kişi yaratıcı ressam olabilir ancak birden fazla kişinin yer aldığı grupların bir arada çalışması ve bunların etkileşimi, daha yaratıcı sonuçlar meydana getirir" diyerek, ekip çalışmasının ve dayanışmanın teknolojik yaratıcılıktaki önemine dikkat çekti.  Açılış sunumunun ardından 3 günlük kongre programı kapsamındaki sempozyumlar düzenlendi.

Kent ve Elektrik Sempozyumu: "Yapılardaki Elektronik Sistem Uygulamaları" başlıklı bir panelin de düzenlendiği sempozyumda, deprem ve acil durum iletişimine ilişkin konuların yanı sıra, kentlerdeki elektromanyetik alanların etkileri de değerlendirildi. Etkinliğe çağrılı konuşmacılardan Prof. Dr. R. Nejat Tuncay "Kentlerde Elektrikli Ulaşımın Geçmişi, Bugünü, Yarını" ve Fransa`dan Roger Narboni "Kent Aydınlatmasında Gelişmeler" başlıklı sunumlarıyla yer aldılar. 

Elektronik ve Yeni Teknolojiler Sempozyumu: Prof. Dr. Tülay Yıldırım`ın "Hayalden Gerçeğe Yapay Zeka", Dr. Öğr. Üyesi Giovanni Filippo Mion`un "Kuantum Mantık" ve IBM`den Ingolf Wittmann`ın "Kuantum Hesaplama" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiği etkinlikte, gömülü sistemler, nanosensörlerin sanayi uygulamaları konularında sunumlar gerçekleştirilerek, nanoteknolojide yaşanan gelişmeler irdelendi.

İletişim Teknolojileri Sempozyumu: "Yeni Nesil Yayıncılık, Sorunlar ve Çözümler" ve "Optik Haberleşme Sistemleri ve Uygulamaları" başlıklı iki panelin düzenlendiği sempozyumda, "Algılayıcı Üretiminde Türkiye`nin Önündeki Fırsatlar ve Kısıtlar" konulu bir çalıştay da gerçekleştirildi. Prof. Dr. Erdal Arıkan`ın "Kutupsal Kodlama" başlıklı sunumuyla yer aldığı sempozyumda, 5G teknolojisinin yaratacağı değişim değerlendirildi. Algılayıcı üretimine ilişkin sunumların gerçekleştirildiği etkinlikte, siber güvenlik konusu da masaya yatırıldı.

Elektrik ve Kontrol Mühendisliği Sempozyumu: ABD`den Prof. Dr. Ümit Özgüner`in "Elektrikli ve Sürücüsüz Araçlarda Gelişmeler", Almanya`dan Dr. Tobias Harland`ın "Dijital Dönüşüm: Zorluklar ve Stratejiler" ve Murat Yılmaz`ın "Toplum 5.0: Yeni Bir İnsan Odaklı Toplum" başlıklı çağrılı sunumlarına yer verilen sempozyumda, yapay zeka, otonom sistemler, kestirimci bakım gibi konulara yer verildi. Dijital dönüşüm, robot teknolojileri, akıllı şebekeler ve elektrikli deniz araçları gibi konular da etkinlik programında yer aldı.

Enerji Politikaları Sempozyumu: Enerji ve iklim politikalarının tartışıldığı etkinlikte, yenilenebilir kaynaklara yönelik politikalar da masaya yatırıldı. AB enerji politikaları ilişkin sunumların da yer aldığı sempozyumda, Kıbrıs ve Akdeniz`e yönelik uluslar arası politikalarındaki değişiklikler de ele alındı. Özelleştirmenin sonuçlarının da değerlendirildiği sempozyumda, nükleer enerji ve silahlanma da tartışıldı. Etkinliğe Londra Enerji Kulübü`nden Mehmet Öğütçü ise "Dünya`da Değişen Enerji Dinamikler: Türkiye Kendisini Nasıl Konumlandırmalı?" başlıklı sunumuyla katıldı.

Mühendislik Eğitimi Sempozyumu:
Cinsiyet eşitsizliği de dahil olmak üzere eğitim sorunlarının masaya yatırıldığı etkinlikte, çağrılı konuşmacılardan Prof. Dr. Atilla Bir "Osmanlı`dan Günümüze Mühendislik Eğitimi", Prof. Dr. Yusuf Leblebici "Türkiye ve Yurtdışında Mühendislik Eğitiminin Karşılaştırılması", Prof. Dr. Cüneyt Güzeliş "Mühendislikte Probleme Dayalı Öğretim", Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu "Günümüzde Mühendislik Eğitimi" ve Prof. Dr. Hasan Demirel "KKTC`de Mühendislik Eğitimi" başlıklı sunumlarıyla yer aldılar. İtalya`dan Prof. Dr. Franco Maloberti ise "Üniversitenin Geleceği" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Biyomedikal Mühendisliği Sempozyumu: İstanbul Tabip Odası ile birlikte düzenlenen sempozyumda, yetki ve sorumluluk dağılımından, şehir hastanelerindeki uygulamalara, yerli cihaz üretiminden biyomedikal mühendisliğinde eğitimine uzanan farklı konularda bildiri sunumları gerçekleştirildi. Sempozyuma çağrılı konuşmacılardan Prof. Dr. İbrahim Akduman, "Meme Kanserinin Erken Teşhisinde Yeni Yaklaşım: Mikrodalga Tomografi", Houston Üniversitesi`nden Prof. Dr. Nuri Fırat İnce ise "Beyin Yapılarının Salınımsal Nöral Dinamiklere Dayalı Gerçek Zamanlı Intraoperatif Haritalamasına Doğru: Nöral Mühendisliğin Klinik Uygulamaları" başlıklı sunumlarıyla yer aldılar.

 



35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


SAYI 406: MESLEK ODALARI VAZGEÇİLMEZDİR!

EMO-GENÇ TEKNİK GEZİSİ

ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

2024`ÜN EN ÖNEMLİ SİBER GÜVENLİK TEHDİTLERİ - SEMİNER

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

ELEKTRONİK MESLEK DALI ÜYE TOPLANTISI

35. DÖNEM ŞUBE YÖNETİM KURULU`NDAN KURUM ZİYARETLERİ

8 MART DÖVİZ ATÖLYESİ

YAŞASIN 8 MART!

EMO-GENÇ BUZ PİSTİ BULUŞMASI

Okunma Sayısı: 93


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.