MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 421

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

33. DÖNEM 2. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ



 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi’nin 33. Dönem çalışmaları kapsamında ikinci Danışma Kurulu toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Meslek örgütlerinin kuruluş kanunlarında değişiklik yapılması girişiminin değerlendirildiği toplantıda, TMMOB’un mücadele programına ilişkin bilgi verilerek, Şube çalışmaları kapsamından programa sağlanacak katkılara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
 

Çevrimiçi olarak 19 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantının açılışını EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu gerçekleştirdi. Salgın nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen toplantıya, 58 Danışma Kurulu üyesi katılım sağlayarak, görüş ve önerilerini paylaştı. Şubenin önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği çalışmalarının planlandığı toplantıda, TMMOB Kanunu`nda değişiklik yapılmasına ilişkin girişim gündeme alınarak, değerlendirildi. Geçmiş yıllarda gündeme getirilen kanun tasarılarının değerlendirildiği toplantıda, TMMOB`un bilgisi dışında hazırlanan 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarındaki tasarılar incelenerek, görüş alış-verişinde bulunuldu.

Tasarılarda genel olarak TMMOB ve bağlı meslek Odalarının mesleki denetim yetkisinin zayıflatılmasının hedeflendiği tespit edilerek, TMMOB`un mesleki denetim sürecinden çıkarılmasının yol açacağı sorunlar görüşüldü. Kamu ve çevre sağlığın bu süreçten olumsuz etkileneceği, doğal kaynakları, yeraltı-yerüstü zenginlikleri, tarihi ve kültürel mirasın daha fazla tahrip edildiği bir dönemin başlayacağı ifade edildi. TMMOB üyelerinin çalışma alanlarının kuralsız ve kontrolsüz bir şekilde piyasa koşullarına terk edilmesine yol açılacağına değinilen toplantıda, ülke geleceğini yakından ilgilendiren ve güvenli bir yaşam sürdürebilmemiz açısından hayati öneme sahip yapı denetimi, sanayi, imar, gıda, çevre, enerji, iletişim, teknoloji, bilişim, tasarım, ulaşım, madencilik, tarım, orman ve kent yönetimi politikalarının belirlenmesinde bilimsel-teknik kriterleri devre dışı kalacağı uyarısı yapıldı. Gündeme getirilen değişikliğin Anayasa`nın 135. maddesine ve Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırılık teşkil edeceğine vurgu yapılan toplantıda, Odaların demokratik işleyişin de zarar göreceği ifade edildi.

Değişiklik girişimine karşı TMMOB`nin ve EMO`nun merkezi düzeyde yürüttüğü mücadele programına ilişkin bilgi verilen toplantıda, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu`nun çalışmalarına da değerlendirildi. İzmir Barosu ve İzmir Tabipleri Odası ile birlikte gerçekleştirilen etkinliklere ve basın açıklamalarına ilişkinde de bilgi aktarılan toplantıda, tüm üyelerin yürütülen mücadele sürecine katılımın sağlanması Danışma Kurulu üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

 



RENKLERİN SESİ - YERYÜZÜ ŞARKILARI KONSERİ

27.05.2025
 


Çok Okunanlar


SAYI 421: TOPLUMCU MÜHENDİSLİK VE DEMOKRATİK MÜCADELE

EMO İZMİR ŞUBESİ 57 YAŞINDA
SÖYLEŞİ: 2025 BAHARINDA DÜNYA VE TÜRKİYE


VDE WEBİNARS: ACCELERATING THE FUTURE OF E-MOBILITY: LATEST TRENDS AND DEVELOPMENTS IN THE NORDICS, UK AND TURKEY

VDE WEBİNARS: TEST METHODS FOR THE ASSESSMENT OF ELECTRICAL INSULATING MATERIALS

DAVET: 12 ÖFKELİ - EMO İZMİR ŞUBESİ TİYATRO TOPLULUĞU

SEMİNER: GÜNEŞ ENERJİ SAHALARINDA ELEKTRİKSEL GÜVENLİK VE TERMAL KONTROL TESTLERİ

KİTAP KULÜBÜ BULUŞMASI: GAYE BORALIOĞLU SÖYLEŞİSİ

ADM ELEKTRİK`TEN PANOLARI USUL ESASLARI DUYURUSU

PRÖMİYER DAVETİ: 12 ÖFKELİ - EMO İZMİR ŞUBESİ TİYATRO TOPLULUĞU

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN FERDİ ZEYREK’E GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ SUNARIZ

Okunma Sayısı: 48


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.