MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 433

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

İYTE MİMARLIK 3.SINIF BÖLÜM ÖĞRENCİLERİNE ELEKTRİK İÇ TESİSAT DERSİ VERİLDİ



 
Her yıl İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü 3.sınıf öğrencilerine Elektrik Mühendisliğiyle ilgili haftada bir gün 4 ders saati seminer 3 hafta süresince verilmektedir. Şubemizin görevlendirdiği bir meslektaşımız, ilk hafta “Elektrik İç Tesisat”, ikinci hafta “Aydınlatma” ve üçüncü hafta “Otomasyon” konularını işlemektedir.
 

Bu yıl ilk ders 23 Şubat 2010 tarihinde Elektrik-Elektronik Mühendisi Hasan Mersin tarafından sunuldu. Elektrik İç Tesisat dersinde, ilk hafta olması dolayısıyla elektriğin temellerine ilişkin kısa bilgilendirmenin ardından, elektrik üretim, iletim, dağıtım ve kullanımı, konutlarda, ticari tesislerde ve endüstriyel tesislerde elektriksel tesisatların temelleri konuları aktarıldı. Ardından, mimari projeler üzerine işlenen elektrik projeleri Yüksek Gerilim Projesi, Ruhsat Alımına Yönelik Alçak Gerilim Uygulama Projesi, Alçak Gerilim Röleve Projesi, Özel Anahtar Projesi ve Şantiye Projesi gibi resmi projeler işlendi.

Mimari proje üzerine yapılan aydınlatma, yangın algılama, topraklama, iç tesisat (priz-ups-data-telefon-tv) ve mimari proje üzerinde yapılmış mekanik proje üzerine yapılan kuvvet paftalarından örnekler verilerek, bu paftaların şantiye aşamalarından ve en son gerçekleşmiş hallerinden resimler gösterildi.

Yangın Algılama ve yangından korunma ile ilgili ve deprem ile ilgili yönetmelikler çerçevesinde, enerji bacalarındaki uygulamalardan, asansör şaftlarındaki uygulamalardan ve de diğer temel önlem ve uygulamalardan söz edilerek temel topraklama, yıldırımdan korunma ve eş potansiyel konuları Hasan Mersin tarafından öğrencilere aktarıldı.

Enerji bacaları ve enerji odaları ile ilgili yönetmelik üzerinde özellikle bilgi veren Mersin; enerji odaları ve enerji bacalarına ilişkin uygulamalarla ilgili örnek paftalar göstererek bunların konutsal, ticari ve endüstriyel tesislerde olan uygulamalarından ve yüksek yapılardaki uygulamalarını anlattı.

Enerji odaları, izleme odaları, sistem odaları, elektrik şaftları ve mekanik şaftların ruhsata tabi uygulama proje aşamasında da mimari proje üzerinde yer alması gerekliliği vurgulanarak bu bağlamda mimarların, elektrik ve makine mühendisleri ile birlikte nasıl hareket ettiğine dair örnekler verildi.

Mimari proje üzerine işlenen mekanik projelerin üzerine nasıl elektrik kuvvet projesi çizildiğine dair örnekler, ısıtma-soğutma sistemleri, sıhhi tesisatlar vb elektromekanik tesisatlar üzerinde örnekler gösterildikten sonra birincil enerji kaynakları, ikincil enerji kaynakları, yenilenebilir enerji kaynakları, enerji verimliliği ve enerjide tasarruf yöntemleri konusunda bilgi verildi. Enerji verimliliği kapsamında yeşil evler, yalıtım, mimari tasarımdan başlayan tasarruf gibi konular irdelendi.

Bir sonraki hafta aydınlatma tesisatı, aydınlatma otomasyonu ve aydınlatmada tasarruf ile sağlanabilecek enerji verimliliği, daha sonraki haftalarda endüstriyel otomasyon, akıllı binalar ve enerji otomasyonu üzerine bilgiler öğrencilere sunulması planlanmaktadır.



HALK ŞARKILARI KOROSU 2025-2026 DÖNEMİ BAŞLIYOR - KAYIT

25.09.2025
 


Çok Okunanlar


EMO İZMİR ŞUBESİ HALK ŞARKILARI KOROSU KONSERİ:
YERYÜZÜ ŞARKILARI


58. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ:
SANDIĞA GİDEN ZORLU YOL SÖYLEŞİSİ


19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

ÇERNOBİL’İN 40. YILINDA NÜKLEER SANTRALLER PANELİ - VİDEO HABER

EMO İZMİR ŞUBESİ`NDEN BİR İLK: GÜNCEL STANDARTLAR IŞIĞINDA YILDIRIMDAN KORUNMA EĞİTİMİ

TEST VE ÖLÇÜM KOMİSYONU YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

“TOPRAKLAMA ÖLÇÜMLERİ” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

EMO İZMİR’DEN ÜNİVERSİTELERE BPS 2026 ZİYARETLERİ

HUKUKSUZLUĞUN 1500`ÜNCÜ GÜNÜ

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE DEPOLAMA SİSTEMLERİ KOMİSYONU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Okunma Sayısı: 2980


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.