MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ONUR KOÇAK KANAL B’DE SİNYAL VE GÖRÜNTÜ İŞLEME KONFERANSI’NI ANLATTI



 
EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr.Onur Koçak, 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Kanal B’de Emre Saklıca’nın hazırlayıp sunduğu Güncel programına konuk olarak , 5-6 Ekim tarihlerinde TED Üniversitesi’nde düzenlenecek Sinyal ve Görüntü İşleme Konferansı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 

 

Konferansın Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Bilgisayar Mühendisleri Odası, TED Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümleri işbirliği ile düzenleneceğini söyleyen Koçak, "Sinyal ve Görüntü İşleme Konferansı-2019, bu alandaki son gelişmeleri araştırmacılar, konusunda uzman davetli konuşmacılar, akademisyenler ve lisans/lisansüstü düzeyindeki öğrencilerle birlikte değerlendirmek ve uygulamalı eğitimlerle bu alanda bilgi birikimini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek. Konferansta, Sinyal ve Görüntü İşleme alanında çalışan tüm taraflar bir araya gelerek güncel uygulama ve yöntemleri değerlendirebilecek. Konferansın en büyük hedefi, yeni çalışma konularını belirlemek, içeriğinin ve niteliğinin her seferinde zenginleşmesi ve ülkemizdeki Sinyal ve Görüntü İşleme literatürüne katkı sunmaktır." diye konuştu.

Koçak, akıllı cihazların hayatımıza hızla girmesiyle işlenecek verilerin ve materyallerin hızlıca arttığını vurgulayarak, "yapay zeka da artık hayatımızda. Dijital cihazlardan elde edilen verilerin sinyal ve görüntü işleme ile anlamlı, hızlı, ekonomik hale getirilmesi mümkün. Yapay zeka gibi popüler kavramlar da artık herkesin gündemine girdi. 2017 de yapılan etkinliğin verileri, 510 katılımcı, 404 öğrenci, 46 üniversite, 45 firma, bu yılın verileri 1350 online kayıt; bu bize gösteriyor ki bilimsel anlamda bu alanı takip etmeye odaklanmış ciddi bir grup var. Gelecekte bu tip teknolojileri sadece kullanmaya değil üretmeye de aday olanların bir araya geleceği bir konferans olacak." dedi.

Konferansın ikinci gününde gerçekleşecek olan kurslar ile ilgili de bilgi veren Koçak, ikinci günde endüstriyel uygulamalara yönelik "Deep Learning" ve "OpenCV ve Keras ile Görüntü İşleme ve Görüntü Sınıflandırma" başlığı altında iki kursun gerçekleşeceğini katılımcıların bu kurslardan da faydalanabileceklerini belirtti.

Konferansı planlarken bu alanda güncel popüler araştırmalar yapan hocalarla bir araya geldiklerini konu ve konuşmacıları bu çalışmalar ışığında belirlediklerini söyleyen Koçak, "Bilgisayarlı Görü: Görebilen Makineler Yapma Bilimi, Görünenin Ötesini Görebilmek, Tıbbi Görüntü Analizi ve Uzaktan Algılama Uygulamaları İçin Zayıf Öğreticili Öğrenme, Videoları Anlama: Hareketler, Etkileşimler ve İşaret Dili, Zor Koşullarda Yüz Tanıma, Derin Öğrenme ile Görüntü/Video İşleme ve Sıkıştırma: Yeni Yaklaşımlar, Yapay Zeka ve Sürü Zekası Teknolojileri: Zeki Havacılık Uygulamaları, Derin Öğrenme ve Uygulamaları ve Provea Hassas Tarım Karar Destek Sistemi, konferansımızda incelenecek konu başlıklarıdır. İsteyen herkes konferansımıza katılım sağlayabilir ve EMO Ankara Şubesi web sayfasından da takip edebilir." dedi.



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


ÜYELERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ UDEMY EĞİTİMİ: MÜHENDİSLER İÇİN YAPAY ZEKA ARAÇLARI

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

İYİ BAYRAMLAR...

Okunma Sayısı: 613


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.